Доброго вам любі друзі, сьогодні хотів би обговорити за вами тему про людей з вадами. Таких людей нажаль багацько, та належного оточення для них нема, тобто їм тяжко пристосуватися до нашого життя. В нас немає паковок для інвалидів, знаків, мала кількість сходів та зупинок. Бачив сайт, де замовив спеціальний знак ( видалено посилання/ ). На враження вони швидко відреагували. Мабуть люди розуміють як важливо піклуватися про інвалідів. Чи не так?
Ви хочете поговорити справді про людей з вадами чи пропіарити сайт? П.С. На сайті впала у вічі помилка в перекладі. Інструкція, вказівка, директива, настанова - але ніяке не "керівництво" у цьому конкретному випадку. ---------- Додано в 17:16 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ---------- В українській версії сайту знизу не перекладено рядок "Мы в социальных сетях" ---------- Додано в 17:17 ---------- Попередній допис був написаний в 17:16 ---------- Звідки взялося написання "FaceBook" через велику "В"?
Якщо ми самі не будемо приділяти увагу людям, які потребують допомоги нашої, ніхто цього не зробить!!!! Давайте починати кожен зі себе!!!!!
"Сідайте, вам ж певно боляче, важко стояти" - і якби хороший намір в людини і водночас не подякувати, а на три веселі послати хочеться!
А при нашій навіть слова "інвалід" та "пенсія" викликають істерику. На вулицю не виходить зовсім, ніяк не можна вмовити....бо дивляться...
З точки зору дитини толку багато, коли тато не встидливо пожимає плечима і відводить очі, а підтримує, коли ти знаєш, що маєш опору, що хоча б для самих близьких ти такий самий, як всі інші, а не .... Ну ви розумієте
В нас проблема, що на людей з вадами справді часто витріщаються як на якийсь цирк, а ще люблять співчутливо головами хитати і поради давати, коли про то не просять.
я б не хаяв так тих людей, які співчувають і питають "що сталось". люди мають добрі наміри і не мають свого досвіду, щоб зрозуміти недоречність.
Недавно: - А чо вона так кричить? - Бо їй так хочеться. - Бііііідна дитина!!!!! - То,пані,ви бідна.Бо я її зараз не втримаю,а вчора вона одній пані голову розвалила. як вітром здуло.
Розумієш, більшість не зі співчуття питаються, а з банальної цікавості та щоб мати привід потім похитати головою і побалакати. В нас суспільство ще не вміє приймати людей, які "не такі".
Як я її розумію,вона хоч дитина, а я???? Доросла тіточка і маю такі ж комплекси...Гуляємо де менше народу,мене дуже гнітить ,коли багато людей і особливо дітей, то для мене стрес, чи що....Хоч стільки вже років пройшло, і стільки води витекло, а все ж стан такий неоднозначний, коли сторонні дивляться і ті погляди наче ніж встромляють....Стараюсь не реагувати,дуже стараюсь, але не завжди виходить.. Та які там наміри, люди в першу чергу мають цікавість,яка аж випирає ( говорю не за всіх) а наміри, це ж зовсім інше, людина з намірами не буде витріщатись....а людина з добрими намірами,якраз того робити не буде, в тому й вся різниця..... П.С. Хто не був в тій шкірі,той ніколи не зрозуміє, а я й не вимагаю....
Елементарного такту вони не мають. Йти, витріщатись, а потім ще й не раз озирнутись, щоб все побачити і потім розповідати сусідкам чи подружкам яку вони сьогодні бачили дитину-інваліда. І плювати їм на те, що тій дитині або її батькам то як ніж у серце.