ну так... допоможіть мені будь ласка пригадати найяскравіші і просто ваші улюблені любовні сцени на сторінках світової і української літератури:shy: ну наприклад бальконна сцена ромео і джульєтти поза конкуренцією а в фільмі дзефіреллі взагалі прекрасно передано та й їхня перша зустріч з позичанням і повертанням поцілунів премила вчора ліля пригада мені про лукаша і мавку.... і зовсім не смішно і не банально... адже вона йому перша призналася.... недавно слухала старий аудіозапис з зірками української сцени....чогось розплакалась навіть.... :o :rolleyes:
Відповідь: любовні сцени Твої листи завжди пахнуть зів"ялими трояндами... Додано через 2 хвилини Скарлет та Рет Батлер (чи як його там). Література ж. :D:D:D Додано через 5 хвилин І ще з фільмів Анжеліка і як його, ну, не пам"ятаю. У Міцкевича, Пан Тадеуш закоханий. Там кобіти аж дві. Одна молода й зелена. Одна з досвідом. Додано через 10 хвилин Трістан та Ізольда Джейн Ейр та Рочестер Ланселот та Ґіневра Одісей та Пенелопа Еее, здається, Лейла і Менджнун
Відповідь: любовні сцени а ше глибокій уклін джейн остейн за те що вона створила історію любові містера дарсі і елізабет беннет!!!!!!!
Відповідь: любовні сцени класно але я з англійською:no: ...ну але по малюночкам...можна здогадатися:radist:
Відповідь: любовні сцени Це точно!!! Особливо подобається сцена, коли ВІН вперше каже їй про свої почуття. Стільки пристрасті... ой...
Відповідь: любовні сцени ну всеодно у вас там є ваші улюблені місця...от про це йдеться...:o моя-така (............) Ромео (Джульетте) Когда рукою недостойной грубо Я осквернил святой алтарь - прости. Как два смиренных пилигрима, губы Лобзаньем смогут след греха смести. Джульетта Любезный пилигрим, ты строг чрезмерно К своей руке: лишь благочестье в ней. Есть руки у святых: их может, верно, Коснуться пилигрим рукой своей. Ромео Даны ль уста святым и пилигримам? Джульетта Да, - для молитвы, добрый пилигрим. Ромео Святая! Так позволь устам моим Прильнуть к твоим - не будь неумолима. Джульетта Не двигаясь, святые внемлют нам. Ромео Недвижно дай ответ моим мольбам. (Целует ее.) Твои уста с моих весь грех снимают. Джульетта Так приняли твой грех мои уста? Ромео Мой грех... О, твой упрек меня смущает! Верни ж мой грех. Джульетта Вина с тебя снята. п.с.не можу в неті знайти українські...переклади класики мо хто знає? люди добрі-поможіт-тра
Відповідь: любовні сцени Отелло и Дездемона ... А неостывшая Дездемона с широко раскрытыми глазами, недвижимо лежит и... никак не может уснуть, в ее голове вертятся обычные женские мысли: "Так, завтра надо сходить к парикмахеру, а то всю растрепал, черт. Дальше, позвонить Горацио, сказать, что встреча в субботу у охотничьего домика отменяется - этот казерог, что-то учуял. Потом к аббату Меркуцио - исповедаться.
Відповідь: любовні сцени інша редакція...не менш прекрасна... Ромео (Джульетте). Касаться божества рукою грубой Смиренному скитальцу не годиться. На этот случай у меня есть губы, Готовые к святыне приложиться... Джульетта Твоя рука ни в чем не виновата, Ведь ты возносишь господу хвалу. Прикосновенье божеству приятно, Рукопожатье -- тот же поцелуй. Ромео Но, ангел мой, целуются губами... Джульетта Нам губы для молитв даны богами. Ромео Тогда молись, мадонна, за меня! Собою больше не владею я... Джульетта Я помолюсь, но губ своих не дам. Ромео Не надо, солнце, я достану сам. Целует ее. Вот с губ моих весь тяжкий грех и смыт... Джульетта Зато теперь он на моих лежит. Ромео О как я пред тобою виноват! Верни мой грех, верни его назад... Целует ее. Джульетта Да, праведник, целуешь ты умело!
Відповідь: любовні сцени та я знаю це видавництво страшенно вдячна що вони видали "правік та інші часи" сучасної польської письменниці ольги токарчук-дуже її люблю!!!!!! але от з класикою....ще й українською мовою... ну мені інколи до цитування тра-а передруковувати....то раз та й шукати потрібний момент легше в електронному варіанті....
Відповідь: любовні сцени Юлій Цезар і Клеопатра Марк Антоніус і Клеопатра В Декамероні багато історій на цю тему, нажаль український переклад огидний.
Відповідь: любовні сцени -....нечитав. - А що ти читав? - Муму. Будеш багато дзявкати втоплю. (Іван і Мариська).
Відповідь: любовні сцени "Коханець леді Чаттерлей". Там досить детально описана любов (в прямому і переносному значенні цього слова )
Відповідь: любовні сцени Сьогодні дивилась фільм "Спокута" з К. Найтлі за романом Аяна МакЮена «Искупление». Класний фільм про кохання, вірність, про те, як брехня може поламати людині життя etc. Love "сцени" присутні і досить гарні.
Відповідь: любовні сцени О, протверезів. Ну Муму і любовні сцени... В Гомера сцена кохання між Зевсом і Герою.