Любов

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем консультант, 29 вер 2007.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Шановні форумівчани ! Цікаво знати, як Ви розумієте поняття любові?
    Я маю на увазі не до Батьківщини, а просто людини до людини. На мою думку, любов-це гармонійне взаємодоповнення двох споріднених душ, готових на самопожертву один заради іншого. Як Ісус віддав Своє Життя за нас, будучи розіп"ятим на хресті !

• Подобається Подобається x 2
  2. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Любов

arane..........

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Га...?:ninja:

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Шрек, Ви старались вимовити грецьке слово АГАПЕ?

5. Forpost

Forpost Стоїк

в святці ,в святці.... любі брати во Христі

Додано через 59 секунд
    дякую за розуміння

• Подобається Подобається x 4
  6. Pedro

Перше послання ап. Павла до Коринтян, 13

• Подобається Подобається x 2
  7. консультант

Любовь - эрос и любовь - arane в каком-то смысле противоположны: первая стремится главным образом брать, вторая - отдавать. Вместе с тем это разные полюсы
    Добре, але ще краще, коли двоє один одному віддають і двоє отримують !

8. Forpost

Forpost Стоїк

а то вже мій любий СЄКС....

9. Pedro

Оце ерос, Шрек. І не обовязково секс. Це коли ви щось віддаєте, але стараєтеся щось одержати в замін. Агапе - любов безкорислива. Це вже любов Христа. Ви просто любите людину і робите для неї все можливе не чекаючи на взаємність.
    Є ще третє поняття любові - філос. Це найнижча ступінь і стосується головним чином любов"ю до книги, спорту, пісень. Приклад - любов до мудрості - філософія.

10. консультант

Не можу не погодитись із Шреком, тому що згідно постановки мого першого запитання і наведеного мною прикладом, він правильно написав, "arane" що означає принесення себе в жертву. І про секс, на мою думку, досить влучно, філософ є філософ Ось цитата, яку я витягнув з інтернету:" Ученики же Его, стали "друзьями Иисуса", благодаря Его бескорыстному и свободному выбору, свидетельством которого стала arane - символ принесения собственной жизни в жертву во имя любви. И нет более тайн от учеников Его, ставших "друзьями": Иисус сообщил им полное Откровение (Ин 14, 6-7), которое было ими понято благодаря дару Духа Святого (Ин 14,25-26; 16,12-15).
    Шрек сьогодні на висоті !

11. Forpost

Forpost Стоїк

Дякую ,неочікуванна оцінка.Спрацюємся...

• Подобається Подобається x 3
  12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Шреку, годі знущатися над людиною.:D
    Напишіть повну фразу з повним перекладом...:cowboy:

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Любов - хороша тема, але не перетворюймо цю тему на на тему "про Це", бо таке вже унас є.

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

15. Pedro

Добродію Консультант. Ви запитували про любов. Вам була дана повна інформація. Ваші оцінки нікому тут не потрібні. Користайтесь інформацією і не визначайте, хто на висоті.

Наспівуючи:
    Нє качєгарі мі нє плотнікі
    І сажалєній ґорькіх нєт
    Вєдь мі мантажнікі-вісотнікі
    і с вiсати вам шльом прівєт

16. консультант

Добродію, Педро. По- перше, я не побачив повної інформації, по- друге, я оцінки нікому не ставив, а висловив свою думку, аналізуючи відповідь Шрека, по- третє, я не "пасажир" і не користаюсь інформацією, а вивчаю, по- четверте, Ви - це ще не весь форум,по-п"яте, наспівуйте своїм батькам, а не мені, по -шосте, Ви не модератор, щоб щоб мене попереджати і т.д... . Я маю право висловити свою думку, так як я вважаю за потрібне для цього ми тут на форумі і Ви, шановний, мені не указ ! Пишіть і користайтесь інформацією на здоров"я. Людина повинна вчитись перемагати і вміти признавати поразки, якщо вони є, віддаючи належну оцінку противникові... , а не проявляти ознаки гордині та ворожості... .

17. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Ото чоловіки! Так гарно починали - про любов, про один одному віддає, і посварились!

18. шахрай

шахрай Well-Known Member

Любові як такової не існує в природі.
    Любов придумала людина,тому що живучі 3-ма інстинктами-самозбереженням,харчовим і статевим,треба було якось пояснити надприродні сили і все...
    Кохання=статевий інстинкт+звичка

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

То по Вашому людина=корова?

20. шахрай

шахрай Well-Known Member

Соціальна тварина.
    Homo sapiens-єдиний біологічний вид в природі,який нищить Матінку- Природу,подібних собі і не тільки- не заради їжи чи витіснення з ареалу,а сам не розуміючи спонукаючих причин робить це,не зупиняючись ні перед чим...

а де твій аватар? :)