Писало нібито з лисичок виготовляють протиракові препарати. В неті також пише і на рахунок паразитів, є й рецепт настійки http://antirak-center.ru/index.php?catid=35&page=344 Мій братик пише http://victour.io.ua/journal_1 Значить так пані та панове. Проводжу експеремент по прийманню лисички на собі для того щоб з відповідним переконанням в наступному році просунути цей ексклюзивний місцями товар в маси. 24 вересня заклав першу порцію. Взяв горівки лайтової літру і засипав туди перемелені на кавомолці лисички. 60 грам. 2 тижні в кладовці на верхній поличці стелажу тому що в хаті мешкає також алкогольник. Вийшов дуже гарний на вигляд настій. 14 днів я вечером перевертав кілька разів туди сюди себто збовтував. Вже місяць ми цілим сімейством кожен вечір вживаємо по ложечці настоянки. Самий менший, чотири роки має, кожен вечір вимагає лисичок. Не хтів нічого їсти. Тепер від миски не можливо відірвати. Суху бульбу меле наче комбайн. Боюся щоб не виростити малого алкогольника. Але сухі їсти відмовлявся. Підросте буде хавати. По собі можу сказати таке. не знаю як там печінка. курс вимагає щоб ще одну літру подолати на чотирьох. Але те що став бачити краще це однозначно. Одним словом прозрів. Постійно пересуваюся велосипедом. І мав місце такий факт що перестав заглядати на панянок на тротуарах. По банальній причині. Більше 15 метрів пропадав фокус. А при швидкій їзді якщо не навів фокус на панянку на дальшій дистанції то ближче вже нема змісту напружуватися. Але то так лірика. І ось сьогодні в обід я прозрів. Зір дальнобійника повернувся. Я вірю і не вірю. Пацики на роботі кажуть що то комплекс чорниць з суницями які я в серпні зїв по ведру. Але думаю що ефект би так довго не проявлявся. За 10 днів розкорковую наступну банку і паралельно закладаю наступну. В суботу зроблю фотографію настоянки. Дуже гарна на вигляд. Так що як бачите не все то що нарід пише то бздура. Я експерементально доводжу на собі що не даремно лисичка у Швеції в супермаркеті вартує 60 крон а на грибній біржі у Німеччині 12 євро за кілограм оптової лисички з України. Заключення я ще зробив на початку сезону. Основний гриб для мене в подальшому це лисичка а білі так як ви тут описуєте "по дорозі". В цьому році я жодного разу не йшов спеціально за білими грибами. Просто лисички масово ростуть досить далеко і приходилося по дорозі нагинатися і за білими. Та й лисички я більше 10 кілограм за раз не знаходив. А так як мій кошик вміщає 130 літрів то щоб пустим не йти додому то назбирував білих. Ось так... А тепер і мої враження: Я вже два тижні приймаю на ніч ту знамениту настійку лисичок на горілці і нині відчув ефект. Такий самий як Тарас - став краще бачити. Я і так вокулярів не носив ще, але вже певні симптоми були. А нині стою у знайомій церкві, де дві неділі не був і раптом зрозумів, що бачу багато деталей інтерєру чітко, значно чіткіше ніж колись... Чи має хтось досвід та (чи) інформацію про лікарські властивості лисичок?
За тим посиланням пише дві чайні ложки протягом 20 днів перед сном. Я собі, так зрештою як і брат мій Тарас, приймали по пєндзєсьонт, бо то геть не шкідливе. Зверну увагу, що є певні вимоги до сушіння лисичок (без впливу прямих сонячних променів при температурі до 50 цельсія). Настійка може бути на звичайні горілці, але краще на 35% розчині.
Це інформація від мого братика Тараса. А він дуже точний. Якщо написав 60 грамів то значить дійсно саме стільки. Бо тут важливо дотримуватися рекомендованих пропорцій. ПЕС. Я дщивувався влітку чому лисички такі дорогі. Тепер знаю.
Ще одна порада - лисички краще купувати сирі або ще краще самому збирати (то не є велика проблема, бо в лісах є конкуренція щодо біляків, а на лисичку якось грибарі неї дуже увагу звертають), бо куплені сушені на базарі не відомо при якій те5мпературі сушилися. Щоб збереглися їхні лікувальні властивості, температура сушіння не повинна перевищувати 50 градусів + уникати прямих сонячних променів. Ну і не на шифері сушити, як це практикують на жаль базарні продавці.
Однак смачнющість вбиває лікувальність. Тобто у солених, варених, жарених лисичок лікувальності немає. Щоб хоч трохи засмакувати лікувальність - лисичковий порошок можна додавати у перші та другі страви після подачі на стіл.