Лічильник гарячої води 4-х тарифний, хто встановлював, має досвід експлуатації

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем volneb, 14 жов 2015.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. volneb

volneb Member

Доброго дня!
    Зацікавила тема економії грошей, а саме вода, яка тече з гарячого крана. 30-40% часу звідти тече зовсім негаряча вода. Тому почав шукати, чим би то можна було поміряти. Знайшов кілька варіантів:
    Багатотарифний лічильник гарячої води ЛВ-4ТМ4
    Багатотарифний лічильник гарячої води Архімед
    Цікавить чи хтось з львів'ян вже користується ними, як встановлював, які потрібно документи, як платити і т.д.

2. Hoakina

Hoakina Well-Known Member

а чому не можна встановити бойлер? це набагато економніше і Ви не будете залежати від примх влади

• Подобається Подобається x 2
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  3. volneb

volneb Member

Тому що встановлення бойлера потребує набагато більших затрат. Крім того, кухня і ванна знаходяться в різних кінцях квартири. Тоді що, ставити два бойлери? Крім того я питав конкретно про лічильник, а не як нагріти воду.

4. remans

remans Member

чому зразу два бойлера????якщо все водопостачання в квартирі на одному стояку то просто ставиш бойлер і проблема вирішена.......багато людей мають і котел і бойлер водночас і це хороша практика.....а лічильника достатньо самого звичайного
    плюс обслуговування такого лічильника влітає в хорошу копійкуї

5. volneb

volneb Member

Холєра...
    Я за освітою - будівельник і зовсім трішечки знаю предмет. Яке дороге обслуговування??? Раз в 3 роки відіслати на повірку?
    Я не питаю про бойлер, я питаю про лічильник
    З.І. Не думав, що тут дізнаюся щось путьове. Так і є...

6. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Користуються. Різниця в оплаті приблизно в три рази, але є свої але... Проблемно виглядає з рознесеними вузлами водорозбору, і потрібно знати принципи обліку.
    Спрощений варіант: йдете в водоканал, говорите, що хочете поставити багатотарифний лічильник з усіма розпломбуваннями, запломбуваннями, проектами-схемами і т.д. Вам дадуть телефон на сателіти, що співпрацюють, погодите умови і оплату. І фпєрьод. Вони самі розпломбують, запломбують і подадуть куди слід.
    Варіант дешевший але складніший: Виготовляєте проект в проектній організації. Купляєте лічильник. Пильнуєте щоб був не протермінований, і вказана дата повірки. Просите сертифікат походження і сертифікат відповідності, якщо сертифікована партія виробів. Якщо сертифіковане виробництво, то лічильники вже будуть в реєстрі, і сертифікатів не потрібно. Пишете заяву в водоканал на зняття показників і пломб зі старих лічильників. Виконуєте встановлення згідно схеми проекту (можливо залучити ліцензовану організацію). Пишете знову заяву на опломбування. З тим всім подаєтесь до постачальника гігакалорій (хтось із ЛТЕ, ЖЕК, ЖБК, ОСББ) і перепідписуєте договір. Користуєтесь.
    З.І. Судячи з нетерплячості на форумі другий варіант протипоказаний, ну але...
    Якщо це тимчасове роздратування, то попийте чаю з мелісою, відправте тещу, що дратує, на дачу. Пошліть сусіда з перфоратором за стіною на тудакудась. Розслабтесь і спокійно займіться лічильниками. Процедура трохи клопітна, але реальна. ;)

• Подобається Подобається x 2
  7. volneb

volneb Member

@Picasso
    Щиро вдячний за вичерпну відповідь!
    Так, мене швидше влаштує перший варіант. А стосовно дратівливості, то я ж конкретно поставив запитання щодо лічильника, а мені вперто пропонують бойлер з котлом, добре що хоч не твердопаливним.
    Ще раз дякую, для мене вже цінно, що у Львові теж є люди, котрі користуються такими лічильниками.

• Подобається Подобається x 1
  8. KateG

KateG New Member

Ми встановили лічильник гарячої води майже рік назад, порадили родичі. Задоволені, що сплачуємо за реальні показники підігріву води. Лічильник води 4-х тарифний ЛВ-4Т оновлена модель є моноблоком, компактний за розміром.
    - До 40 ° С - послугу не враховує; - Від 40 ° С до 44 ° С - 70% враховується послуги; - Від 45 ° С до 49 ° С - 90% враховується послуги; - 50 ° С і вище - 100% враховується ; До 40 ° С вважається холодною водою и рахується по тарифу холодної води.

а де твій аватар? :)