Українець перший серед східноєвропейських письменників виступить в центрі Помпіду 29 березня в Парижі київський письменник 48-річний Андрій Курков матиме власний авторський вечір у Центрі Жоржа Помпіду - найпрестижнішому культурному центрі Європи. Він перший з літераторів Східної Європи, який удостоєний такої честі. "У Франції мене добре знають, - каже письменник. - Я вже шість своїх книжок у французькому перекладі видав: "Пікнік на льоду", "Остання любов президента", "Закон равлика", "Приятель небіжчика", "Добрий янгол смерті". А в січні цього року презентував у Парижі роман "Нічний молочник". Її розкуп или за місяць. Хоча наклад був значний - 8 тисяч примірників. Видавництво вже другий тираж надрукувало". Французькими перекладами Куркова займаються два видавництва. "Едісьйон Ліана Леві" друкує дорогі книжки великого формату, а "Льо Сьой" працює на масового читача. В середньому книга Куркова коштує 25 євро. "Французи краще ставляться до письменників, ніж українці. Запрошують на телебачення, влаштовують зустрічі з читачами. Навіть гастролі влаштовують. З "Нічним молочником" я їздив у тур книгарнями Парижу й інших семи французьких містах. Мене приходили послухати сотні людей" - розповідає письменник. Андрій Курков - найтиражніший серед українських письменників, які видаються закордоном. Його твори перекладені 32 мовами світу й продаються в 65 країнах. А роман ”Пікнік на льоду” вийшов тиражем у 150 тис. примірників. Це абсолютний рекорд серед українських письменників.
талантливый писатель. хорошо выписывает образы, сюжеты не кажуться надуманными, читается легко и в то же время дает пищу для размышлений.
нічо такий письменник, читав кілька його творів. але сподобалася хіба одна його книжка (з останніх робіт) -- "останнє кохання президента"...