Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Декілька місяців тому телевізор показав сюжет про одну американську панєнку, котра з патріотичних почуттів вирішила купувати товари виключно американського виробництва. Яке ж було її здивування, коли виявилось, що знайти американський товар в америці не так легко. Це по-перше. А по-друге всі ми прекрасно знаємо про "якість" товарів на нашому внутрішньому ринку.
    Ось і давайте поділимось один з одним про продукцію, що випускається в Україні і з української сировини, заодно згадаємо про її якість та й рекламу нашому продукту зробимо. Досить доробляти іноземців. :bye2:

• Подобається Подобається x 5
  2. Продукты я покупаю в основном украинские - они дешевле и, по-моему, натуральнее. Ну, бананы, например, беру не украинские - другого выхода нет. :haha:

• Подобається Подобається x 4
  3. VasMT

А конкретніше? Хліб, зрозуміло наш, тобто Київський. Картопля там, цибуля, буряк... Селяни привозять. А ще?

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Цілком можливо, що дешевше, а от щодо натуральніші - навряд.

Я теж намагаюся купувати або те, що в США зроблено, або те, що в Канаді. Ще часто купую польське та українське, якщо знайду. :)
    Але знайти одяг чи взуття, що не зроблені в Китаї чи Мексиці, дуже важко. Вони трохи дорожчі, але й їхня якість вища. Відповідно, відомо за що платиш. Але це вимагає більшої затрати часу та зусиль. :dntknw:

5. VasMT

Я про львівян, вибачте.

6. Молочные продукты, мясо, овощи, конд. изделия...

7. Liliyah Romanova

Я знаю, про кого ви. У мене прописка львівська в паспорті. :)))
    Я про загальну ідею. Чи ви думаєте, що до такого більше ніхто не додумався?

Мої батьки купили хлібопічку, бо звернули увагу, що якість хліба стала суттєво нижчою, смак погіршав. Уже кілька місяців печуть хліб самі.
    Із тим, що можна купити на базарі, теж треба дуже обережно. Не всі думають про ближнього, деякі думають лише про наживу.
    Хресна купила сметану на базарі в жінки, котра сама її робить. Робить то вона сама, але ЩО вона домішує в ту сметану! :wacko: Так що довіряти базарним продуктам тяжко. Треба мати своїх перевірених людей.

• Подобається Подобається x 2
  8. VasMT

Тут я з вами цілком згоден. Навіть з "перевіреними" людьми бувають казуси. Основний тест на якість полягає "Купуй у бабці, що чисто і охайно вбрана!"

9. Liliyah Romanova

Можливо. Мої батьки (і ми колись також) купують м'ясо в однієї жінки, чийого сина колись вчив у школі мій тато. І молочні продукти купують у тих, кого вона порадить. Якщо її нема, то купують у ще однієї жінку, яку порадила та сама пані. Більше ні в кого не ризикують.
    А в магазині взагалі не знаю, чи безпечно купувати. Бо якщо тут пишуть на опакуванні, що "м'ясо відщеплене від кісток струмом", то навряд чи в Україні таке напишуть. :sad:

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Чоботи мають бути начищені? :mocking:

• Подобається Подобається x 3
  11. VasMT

Чоботи треба чистити з вечора, щоб зранку вдівати їх на свіжу голову.

12. Liliyah Romanova

:crazy: :crazy: :crazy:
    А ви точно в ТАКОЇ бабці щось купите? :)) :)) :))

13. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Все це маячня... Так можна говорити про продукти харчування, бо на мою думку тільки хвора людина буде вибирати собі авто чи одяг керуючись тім, що вони вироблені на Батькiвщині.

14. Liliyah Romanova

Щодо машини згідна, щодо одягу ні. У нас вміють робити і одяг, і взуття. І головне якісне. Знаю, бо випробувала. :)

• Подобається Подобається x 5
  15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В центрі Праги зайшли з колєжанкою в якийсь з брендових магазинів. Колєжанка приміряла сукню (пасувала).

Яке ж було її здивування, коли на лейбі всередині знайшла "Виготовлено в Україні"! Мені здається, що вона була тим і досить вражена неприємно (колєжанка чешка).

• Подобається Подобається x 6
  16. Liliyah Romanova

Тобто по українську продукцію треба їхати до Чехії? ;)

• Подобається Подобається x 3
  17. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Не згодний, але, чому б вас тоді не запитати? Мені подобається одяг та взуття які зроблені в Італії... Ви знаєте які українські торгові марки мені треба шукати щоб одяг, взуття були схожої якості?

Та додатково я не можу уявити собі дівчину яка б придбала собі вітчизняний одяг який "якісний" замість того, який іноземний та їй личить... ;) Тобто уявіть собі щоб дівчина мала нагоду придбати собі щось за кордоном та вона б зробила вибір у бік вітчизняного товаровиробника... Я цього уявити не можу.:dntknw:

До речі, уявити теж саме коли у дівчини не вистачає грошей - дуже легко.

18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

:)))В мене чоловік тим дуже перейнявся - вирішив купувати тільки вітчизняне :mocking:. Ну і хфіг його знайдеш, ті ж продукти - кукурудза,, горошок, рибні консерви - код починається на 480, а якщо уважно почитати, виробник Тайвань чи Китай. Він так в Метро всі марки перебрав, а вітчизняного так і не знайшов :))). Фрукти теж в основном завозять, хоча звичайно ті ж яблука на базарі можна і в бабульок купити (тільки не в перекупок). Про вітчизняне м"ясо, то взагалі художній свист. На базарах 80 % - польське. Коротше кажучи, щоб того нашого виробника підтримати, його ще знайти треба, що само по собі не легко.

• Подобається Подобається x 9
  19. VasMT

Ніхто і не каже, що треба купувати рідну "Волиняку" замість Шкоди чи Форда, телевфзор Електрон замість Соні чи Філіпса.... Що ми можемо протиставити польському, китайському, турецькому непотрібу. Чому яблука - мароканські, м"ясо - польське, цьвяхи у ****** - турецькі!

20. Liliyah Romanova

Марки ні. :)))
    Але купувала в тих, хто робить сам, можна сказати, приватно. Чоботи (на львівських дорогах і тротуарах) носила 3 роки. Знаю, що вони мали свою точку десь на Південному, але зараз вже не скажу де.
    А от щодо одягу, то нещодавно у Львові була ярмарка, де продавали чудові вироби зі східних областей України. Виставку-ярмарок для того й робили, аби познайомити українців із тим, що зроблено в Україні.

А на одяг та взуття з Італії не хворію. :)

• Подобається Подобається x 7
а де твій аватар? :)