Культурна сірість сучасної України.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Прокіп, 24 лип 2012.

1. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Дивлячись на оце "охання" навколо смерті любимчика влади Ступки, я просто ЖАХАЮСЯ невіглаством цих охаючих. Я не буду аналізувати колоніальне підпілля української культури, коли талановиті (до геніїв звісно не доросли) Курбаси були просто задушені варварською колоніаль6ною владою.
    Але ж пройшло вже 20 років НЕЗАЛЕЖНОСТІ! А наш театр продовжує конати в сірості буття, не просунувшись ні на "йоту" в створенні підвалин масового вітчизняного кінематографу. Проаналізуємо для прикладу дві одіозні фігури з цього ряду. Ректор Університету культури жлоб Поплавський не видав "на гора" НІ ОДНОГО свого достойного випускника, проїдаючи державні гроші на свої особисті жлобські шоу. Керівник державного театру ім. Франка не видав "на гора" НІ ОДНОГО достойного спектаклю, за квиток на який люди віддавали би тисячі своїх гривень перекупникам. Зате він з успіхом сам був кіношним остарбайтером по відсталих закордонах, заробляючи особисте бабло та проштовхуючи сімейство по своїй протоптаній стежці. Ще є паразитичний Університет ім Карпенка-Карого, який не видав "на гора" НІ ОДНОГО талановитого випускника, якого можна було би поставити хоча би поряд з Бучмою, Гашинським чи Копержинською.
    І ось цих відвертих паразитів сіренька маса зараховує в ГЕНІЇ, як вона записала пройдисвіта Ул'янова-Лєніна в "видатні українці". Крім сорому за свій невігласький народ нічого більше не проймає. Ця сірість крім возвеличення подібних собі в своєму невігластві здатна не помітити й справжній талант і затоптати його чи виштовхнути кудись за кордон, як це було з дійсно талановитими Кошицем, Івасюком, Биковим.
    Люди, ви дійсно достойні таланту не вище Ступки чи Пугачової. Це ваша найвища планка, з чим я вас і поздоровляю.

2. Милена

Милена Дуже важлива персона

А что Вы , сделали , чтоб такого небыло ?, чему Вы , нас научили , задолго до двадцати лет незалЕжности ?

3. forester

forester Well-Known Member

Можно задуматься над вот такой ситуацией: почему в совке, который сейчас на все лады ругают кому не лень, возникали изумительные фильмы, замечательные спектакли, рождались гениальные актёры. Сейчас, со всей свободой самовыражения, более того, хорошо оплачиваемой "свободой", мы не видим ни одного более-менее достойного актёра, а всё что выдаёт на гора наш кинематограф годиться в лучшем случае, для разового просмотра в кинотеатре или на ДВД.
    Загадка...

4. Inga

Inga Дуже важлива персона

Люди готовы завидовать даже красивым похоронам... :) (с)

5. FourA

FourA Дуже важлива персона

Прочитал допыс шановного пана Прокипа, и в какой раз меня охватило гадливое чувство...Будто вступил во-что-то отвратительное, дурно пахнущее...
    Я безо всякого уважения отношусь к современному украинскому государству..
    Но унижать народ Украины, постоянно твердить о том, какой он тупой, глупый и бездарный - этого я не могу простить..
    Это, на мой скромный взгляд, одна из крайних степеней деградации человека...Когда он пытается обгадить свой народ, патриотом которого он себя позиционирует...
    Более всего вызывает негодование, когда пытаются посмертно унизить умершего большого артиста, человека, которым может заслуженно гордиться страна..
    Из России от руководителей страны приходят соболезнования родным Б. Ступки и всему народу Украины в связи с его кончиной...
    Смотрел российские форумы - не нашлось в России ни одного подонка или негодяя, который бы сказал что-то плохое об умершем великом украинском артисте...Все соболезнуют и рассуждают о падении уровня искусства в наше время...
    Мне невыразимо противно, когда умерших пытаются оболгать или унизить.
    Тем более - в каких-то сомнительных околополитических целях...
    Гадко это!
    Гордиться надо тем, что такие люди жили рядом с нами, показывали нам своим творчеством, на что способен человек...
    Могу сказать, что высокая культура может создаваться в стране с высокой моралью.
    Заглядывать почаще надо в собственную душу и там искать причины упадка культуры и общественной морали...
    Среди бурьянов никогда не вырастают розы.

6. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Цей трафаретний "плач ярославни", в якому знову чути ностальгічні паси в бік прекрасного-радянського, не відповідає реаліям. В російському (ти ж про нього) кінематографі за останні роки знято досить багато картин, нічим не менш "геніальних", ніж совдепівське - Лунгіна "Острів" та "Цар", той же серіальчик "Ліквідація" значно перевершує з художньої точки зору "сімнадцять мгновеній весни", "Ідіот", і т.д.

7. Mr. Blick

В Макла Джексона теж були красиві похорони. :)

8. Mr. Blick

Я вважаю, що проблема української культури в тому, що мешканці України знають російську мову, і все ще звикли дивитися "перший московський канал". І ми маємо, що "культура" з російського боку без перешкод приходить в Україну і заповнює всі місця - маскультура на телебаченні, в театрах російські антрепризи. І навпаки, українські таланти їдуть до Москви, щоб отримати більше (більше грошей, більшу аудиторію), вони ж знають російську мову, тож нема проблем.
    Візьміть, наприклад, сусідню Польшу. Такий культурний обмін з нею мінімальний, його просто немає. Бо український актор не потрібен у Польші, без знання польської мови, а польській театр не будуть дивитись з перекладом на сцені. І все, непрохідний мур. А з рашен -увімкнув український пересічний "перший московський канал", який йому дбайливо постачають українські телевізійники, і знає, хто там, що, які актори, які "зірки". Тут вони, гоп, і приїхали - і він на них побіг. Навіщо розвивати українське ?

9. Mr. Blick

Забей требло, та гордись, поки не луснеш.

Що до моєї позиції, то вона дуже проста - вклонятися можна тільки тим людям, які відзначились ВИСОКИМИ МОРАЛЬНИМИ ЛЮДСЬКИМИ якостями, вищими за ті, які має пересічна людина. І лише за це. Тому я, наприклад, вклоняюсь академіку Сахарову, ні як вченому, а за інше, В'ячеславу Чорноволу. А Ступка був просто талановитий актор.

10. FourA

Очередной плач укросвiдомих о невозможности создания на незалэжний Украине необходимой им свiдомоукраинской культуры...
    Ибо таковую невозможно создать при отсутствии экономических и главное - нравственных условий в обществе..
    Что характерно - в УССР украинская культура была создана и процветала...
    В УССР такие условия для создания украинской культуры были созданы...
    Правда, та культура не устраивает укросвiдомих...
    А свою создать не в состоянии..

11. FourA

Забей свое требло, та гордись, поки не луснеш, свoею свiдомистю, шановный представнык клану укросвiдомих.
    --Если ты не можешь понять, что люди не бывают ангелами, что ни один человек не бывает идеальным и безупречным...
    Если до такойи вумнойи свидомойи головы це не доходыть - то ничого дывного в цьому нэмае..
    Уси свiдоми отличаются необычайной сообразительностью и говорливостью.
    И требуют ото всех соблюдать высшие моральные нормы и полностью соответствовать нравственному кодексу строителя коммунизма...Или что там у вас взамен - моральный кодекс строителя незалэжнои Украины?
    Только для себя быть просто моральным и образованным человеком они считают излишним...
    Требуют этого только от других!
    Пы сы. Слово "гордиться" по-украински звучит так: пишатися...
    Ты, пжлст, не забывай это, когда что-то пытаешься говорить на ридний мови.

12. Mr. Blick

Якщо ти особисто гавнюк, не вважай, що всі гавнюки. Я близько знаю людей бездоганних моральних якостей і пишаюсь ними. Які ніколи 1) не крали, 2) не брали хабарей, 3) не чинили підло по відношенню до інших людей. І тому в мене є повне право посилати подалі, коли мені нав'язують в "аторитети", которим я маю вклонятися, людей, що не відповідають цім якостям.

13. Фауст

Фауст Well-Known Member

Какой уровень культуры! Какой слог! :)

14. ull9

ull9 Дуже важлива персона

т.е.
    не красть
    не брать взятки
    не поступать подло
    ..

и уже человек высоких моральных принципов???

это доисторический уровень оценок. для первобытного общества наверное что то выдающеся.
    только для первобытного.

15. Фараон

Фараон Well-Known Member

А возможность была?
    А им предлагали?

16. Фауст

Фауст Well-Known Member

Так если бы не электричество в хатах, то за две тыщи лет на Украине ничего не изменилось :)

17. ull9

а электричество, что принципиально что то в человеке поменяло?
    на Украине?

:))

18. Фауст

Фауст Well-Known Member

Должно было.
    На всех повлияло, а на украинцев шож нет по Вашему?

19. ull9

и что ж такого электричество поменяло в человеке?

хех

20. Фауст

Фауст Well-Known Member

Вы сами себе противоречите Герр Улл
    Не Ваши ли это слова что "всякая казуистика и намеки - это от лукавого"

а де твій аватар? :)