Кредит-вимушена реальність?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Forpost, 5 кві 2007.

1. Forpost

Forpost Стоїк

2. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Кредит-вимушена реальність?

А що Ви взагалі думаєте про кредити,брати ,не брати ,жити в борг,чи нікому не бути винним...

3. Оля

Оля Старожилка форуму

В Америці всі живуть в кредит. :) Але все мають. І відразу.
    Тільки умова одна: кредити ще й треба не забувати повертати...;)

• Подобається Подобається x 1
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

В нас ці гади обов'язково закладають "обов'язкову винагороду", про яку не повідомляють при обговоренні.
    Останній раз це було 455 грн. на 2 тис. грн. позики

5. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну, без процентів ж не можна ніяк! :eek: На хату у нас зараз 6-7 процентів річних. А на кредитні каточки можна й нічого не платити, якщо з розумом користуватися...;)

6. Ольга

Ольга Well-Known Member

Для батьків моїх кредит взяти - переступити через своє Я. Не вірю, що вони колись наважаться.

Підсвідомо кредиту теж боялася:) старі стереотипи спрацьовували, але потім сама собі казала "весь світ так живе"... то і наважилися купити техніку в кредит, машину теж... не так страшно як здавалося на перший погляд! ;)

Хоча кредит на помешкання ще не ризикую брати... умови не дуже добрі. Особливо з тим горе-молодіжним кредитуванням

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Наскільки чула від родичів і знайомих, то у вас такі кредити кабалістичні!:eek:

8. Forpost

Forpost Стоїк

Я брав два рази,раз за совєтів? раз за демократів,думаю цього мені досить!,а ще раз дав в борг під розписку ...втратив друга.Ніколи не майте з своїми друзями грошових відносин.Перевірено New Shrek

• Подобається Подобається x 6
  9. Оля

Оля Старожилка форуму

Згідна на 1000 %!!!!!!!! :sad:

10. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Кредити - це ж по самій своїй суті є зароблянням багатших на бідніших. Я взагалі в економіці - соціаліст (чи то комуніст). В політиці - демократія - шо хочу, те говорю, а от в економіці... Це все треба якось інакше вирішувати. А не: ті мають більше грошей (де вони їх взяли), то вони роздають кредити і ше більше багатіють на відсотках. А ті, шо не мають грошей, то ще й мусять брати кредит і ставати ще біднішими. Все порівну! ;)

11. ihorweb

Кредити взагалі треба заборонити. Розстрочка має бути.

12. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

І не беріть - по -реше, в тих банках, які працюють за такою програмою, більші %, а по-друге, держава дуууже вже важко розстається з грішми. Знаю випадки, коли не перераховувались кошти по кілька місяців....

13. levandivka

А проценти зовсім в іншій графі...
    Навіть при оплаті кредиту завтра, мусиш виплатити ще й довєсочєк...:sad:
    Називається "Сплата єдиноразової винагороди за надання фінасового інструменту". О!

14. Ума

Ума Well-Known Member

От мені завжди була цікава ця тема. Я ніколи кредитів особистих не брала, як фізична особа. В бізнесі так - але умови інші, в рентабельність і закладаються відсотки і обслуговування кредиту - тому ризик зведений до мінімуму (при правильному плануванні).

Але завжди дивуюся, коли люди з такими малими ЗП беруть кредити!!! У мене є подруга зі школи, яка працює реалізатором на південному. Звичайно, що довідку про доходи вона не може взяти, тому просить мене, щоб я на свою довідку взяла їй кредит. А взяти вона хотіла телефон за 2500тис. грн, при своїй ЗП 1200 грн. Я була в шоці! Нафіга їй такий телефон? я вагалася з таким рішенням (тому що брати на себе чужі зобов"язання я не хотіла) і поки я тягнула з відповіддю, вона знайшла іншу подругу, яка їй взяла цей телефон. Через місцяь вона поїхала відпочивати і їй вкрали цей телефон... Мало того, що вона не платить за вкрадений, а банк починає розбиратися з її подругою, вона взяла знову такий кредит - ще десь знайшла довірливу подругу і знову взяла такий дорогий (для неї) телефон. Маразм тай годі!

15. ihorweb

Це ше непогана зарплата ;) ;) ;) В мене, наприклад, на руки 490 грн. Інженер в державному вузі. Правда, я кредити не беру і брати тепер і не буду... Хіба від родичів... без розписки :)

16. Ума

Ума Well-Known Member

як на мене то телефон на суму 2500 треба брати при більшій ЗП :) Я ще можу зрозуміти, коли б при малій ЗП купити холодильник чи пральну машину в кредит - речі справді необхідні дома. А коли в неї є телефон і вона просто женеться за модою... то явно така особа не дружить з математикою і в житті борги її тільки зростатимуть

17. zolotoy

zolotoy Well-Known Member

Шановні! Кредитів боятись - в банк не ходити (народна мудрість). Кредит - це "смерть", Кредит - це "життя" .

18. levandivka

Не дивуйтесь.
    В мене взагалі з/п не і снує. Але взяв кредит на особу, яка мені винна...
    Понти!!!

19. zolotoy

zolotoy Well-Known Member

Шановні! Задайте собі просте запитання: Чому багаті стають ще багатшими, а бідні ще біднішими? Чому так стається? А?

20. Ольга

Ольга Well-Known Member

не зовсім погоджуюся з Вами...

а де твій аватар? :)