Країна повинна знати своїх героїв або видатні Галичани серед нас:)

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем blondaStyle, 26 кві 2010.

1. blondaStyle

blondaStyle New Member

Привіт всім, хто випадково або не дуже натрапив на цю тему. :preved:
    В ній я б хотіла обговорити одне категорично важливе для мене запитання про сучасних героїв саме Західної України. Річ у тім, що дуже часто натрапляю на такі заявочки, на кшталт "а у Львові все не Ваше, то поляки з австрійцями все понабудовували, а ви тільки користуєтесь, з того, що вам "на халяву перепало" чи "Вас же годує східна Україна, бо там зосереджене майже все виробництво" і т.п. Ця тема абсолютно не створена для конфліктів і безмістовних доказів одне одному, хто крутіший. В ній я б хотіла дізнатись про визначних людей саме нашого регіону, про те, який вклад вони зробили в Українську науку/музику/літературу та ін., але бажано за період незалежності України (тобто від 1991 і до сьогодні).
    Та при нагоді можете згадувати й інших..Хто кому до душі. Думаю, це буде цікаво для всіх і нарешті відкриє очі тим, хто ще не пишається, що він Галичанин...

• Подобається Подобається x 2
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

[MP3]http://www.tartak.com.ua/data/mp3/ianehochy.mp3[/MP3]

• Подобається Подобається x 8
  3. Jazzmanko

Jazzmanko Well-Known Member

Тема дійсно потрібна. Нещодавно натрапив в неті на таку собі статейку "Галиция - тяжелая сейсмика Украины", де автор Богдан-Юрій Домбровський стверджує:
    ну і таке подібне...
    Думаю, тут проблема швидше не в галичанах, а в тому, як формується наша "політична еліта" і хто за які "заслуги" в її число потрапляє. От колись були дійсно видатні державники-вихідці з Галичини - Петро Сагайдачний (з Самбірщини), Богдан Хмельницький - син шляхтича з Перемищини, Михайло Грушевський з Холма (нині польський Хелм) - це все українська державна еліта першої величини. Поряд з ними - звичайно ж владика Андрей Шептицький.

А щодо діячів культури - тут галичани внесли помітний внесок в скарбницю не тільки української, але й європейської та світової культури. Але для культури 20 років - це дуже тонкий прошарок. Тому, віддаючи належне, скажімо, Мирославу Скорику, Оксані Забужко, Юрію Андруховичу, Івану Малковичу, та іншим нашим відомим нині в Україні краянам, треба все ж згадати і їх великих попередників - Івана Миколайчука, Володимира Івасюка, Степана Турчака, Соломію Крушельницьку... - і т.д. вглиб історії.
    Звичайно, про ці та інші імена треба знати і пам'ятати, для того щоб, як цитує Положінського MARTINI
    Шануймося, бо ми того варті. :)

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Хто заважає?
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=568102

Здрасть..!
    Про живих..?
    Поспішаєте. От, років за...

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)