Корупція.

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем Мих, 9 січ 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що таке корупця?
    Для того, щоб народ розумів і міг порівняти корупцію у нашому розумінні і у розумінні закордонному.

Так от. У Швеції зняли двох міністрів за корупцію. Першого за те, що у супермаркеті розрахувався за шоколадку (8грн.) державною карткою(для відряджень й т.д.). А другого за те, що мав домогосподарку і не оформив її офіційно на роботу. Для нас це смішно, а для них - корупція.

• Подобається Подобається x 2
  2. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: Корупція.

Це явище не від доброго життя, в тому числі довге життя з Росією зробило такими людей. ось цікава думка з цього приводу яку я поділяю:
    Президент України — не Гаррі Поттер: махнув чарівною паличкою й корупція зникла. Корупція — це результат безпросвітної бідності та бездарної й жорстокої бюрократії, двох незмінних парадигм «російського простору». Спершу — століття жебрацького становища народів, колонізованих Російською імперією, а потім — десятиліття комунізму, який, де угніздився, розорив економічні ресурси країн, спустошив професійний і моральний потенціал їхніх суспільств, етику праці, сенс майбутнього. Бідність не веде обов'язково до солідарності, а веде також до заздрості, егоїзму, брехливості, здирництва, насилля. Словом, веде до аморальності.

3. Капітан

Капітан Well-Known Member

Данило, а Ви в курсі що у Львові рівень корумпованності чи не найбільший в Україіні? І це в регіоні, де вплив Росії був фактично мінімальний.
    Я веду до того, що не потрібно шукати і в цьому винних на стороні, а потрібно починати в першу чергу з себе :) Безумовно, варіант який Ви запропонували простіший і приємніший, проте... абсолютно безкорисний і непотрібний :)

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Це ж треба було 17 днів думати, та врешті написати таке. Цікаво скільки доведеться чекати на Ваш варіант...:) Я писав не лише про Львів.
    То була цитата з газети "День".
    А моє особисте вдношення просте: не давати та не брати хабаря.

5. Капітан

Капітан Well-Known Member

Я тільки сьогодні прочитав. Не дуже цікавлюся корупцією.
    Мій варіант? Створити нормальні умови існування, щоб не було таких кому потрібні ці хабарі. Не буде попиту, зникне й пропозиція.

• Подобається Подобається x 1
  6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Краще створити такі умови, щоб боялися брати
    Це дуже просто. Правоохоронні органи лише повинні виконувати свою роботу

• Подобається Подобається x 4
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але Ви наївні. Які умови можуть бути, щоб чиновник не захотів брати гроші? Дати йому зарплату у 100 раз більше, щоб він вже наївся?
    Та у нас навіть законодавство зроблено так, щоб взятки були. От гляньте, той хто дає взятку і той, хто бере несуть одинакову відповідальність. А де той, що видасть корупціонера? -Нема. Кого останній раз за корупцію взяли? Нема?

8. STELS

STELS Member

Корупція, ха-ха, смішно. Та у нас навіть дитина тільки народжується - вже тільки за те, щоб вона нормально народилася, треба хабара дати не одній акушерці. Як не даш - можеш здихати на тому столі, ніхто до тебе не підійде.
    А далі - садочок дитячий. Щоб до нього потрапити, треба в черзі на пять років записатися. Хабара дати відповідно. В школі те саме. Не даш хабара - не буде добрих оцінок. Далі - вищі заклади навчальні. Так само - не помажеш, не поїдеш. Хабар в заліковку - маєш стипендію і добрі оцінки.
    Далі - на роботу. Щоб влаштуватися пристойно - хабар давай. Не дай Бог захворів - хабар давай, інакше на тебе ніхто увагу не зверне. Так собі погляд через тебе в пустоту. Машину купив - за оформлення хабар давай, Іінакше довго і нудно буде оформлятися документація. Взагалі - все наше життя - суцільний хабар. Навіть померти не дай Бог - хабара не даш, невідомо як і де тебе поховають.

9. Forpost

Forpost Стоїк

Даний допис то дружина STELS.Я так думаю .То know-how Нірвани- сімейний нік,але менше з тим.Ви виступаєте противницею корупції, бо знаходитесь внизу піраміди?Всі Ваші доводи проти, стосуються випадків що Ви хочете отримати щось для себе краще,ніж інші.Не хотіть ,не будете вимушені платити.Менталітет Вас і Вашого чоловіка видає в вас ,як на моє думку східняків ,хоч я можу помилятись.На наших теренах теж є такі хлопські фільозофи.Все їм не догода ,ні на п"єцу, ні на лаві.Або грати за правилам ,або міняти умови гри.А Ви хочете і там ,і сям.Якщо я не правий ,виправте будьте такі ласкаві.

10. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Корупції немає там де службовцям добре платять, а за корупцію жостоко карають (є країни де за це дають смертну кару). Ну, а в Україні... ну, нашій корупції ніщо не загрожує.;)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не згоден. Є міліонери, які крадуть в гіпермаркетах.

12. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Ну, при чому тут крадуть? Мова ж про корупцію!

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та при тому, що корупція і крадіжка - це хвороба. Міліонеру є небхідність у супермаркеті красти? Так само й тут. Чиновнику дай зарплату хоч 2000 дол США в тиждень, він все одно буде корупціонером.
    Вам чомусь не платять гроші за те, щоб Ви не порушували закон. Якби злапали одного -другого на корупції, а посадили без відкупу, то все було б заразд.

14. STELS

STELS Member

Я - STELS! Чому треба бути чомусь чиєюсь дружиною, чи бути на низу піраміди, щоб знати, що твориться в суспільстві? Хіба зверху не видно? Пане New Shrek, я не відношуся до східняків, хоч вони і непогані люди. Я з Дикого Заходу так би сказати. Але за корупцію - не покарання на кілька років, чи штраф треба давати. За таких ось корупціонерів страждають маса людей. Ось, наприклад, хтось дав хабара, - і вже влаштувався на пристойну роботу. І хоч він тупак, зате рахується на роботі. А якщо він, не дай Бог, лікар? І Ви прийдете до нього на прийом, а він Вам замість новокаїну призначить нафтизин? А медсестра переплутає ще і введе Вам формалін? Чи ще якусь гидоту? Що з Вами буде? В кращому випадку ви отруїтеся, у вас буде на місці цього укола абсцес. А в гіршому - ноги вперед і на вічний спокій... А Ви кажете... А паталогоанатом напише - серцева недостатність, чи ще щось в такому роді. Ось Вам і приклад з корупції.

15. Полковник

Полковник миється в бані

Точно, Стелс, таких надо в эмиграцию отправлять - пусть империалистов травят!:D

16. Ольга

Ольга Well-Known Member

Можливо тут варто згадати про корупцію по-галицьки?:)

З особливим шармом, коли все робиться з допомою колєг, коліжанок за філіжанкою чи без неї ;) В цій корупції ми у Львові по вуха влізли, вже навіть вже не помічаємо цього.

• Подобається Подобається x 3
  17. Arsen

Arsen Well-Known Member

Ммм, цікаво, що за параноїдальні настрої посеред "щирих" галичан щодо "привиду Росії" в питанні корупції? Як на мене, то Львів - одне з найкорумпованіших міст України.
    І не треба звинувачувати когось (Росію, поляків, єврейство тощо) у тому, що сповідуєте політику "своя сорочка ближче до тіла" чи "рука руку миє".

P.S. Панство, не забувайте, що у ще у далекому 17 ст. Б. Хмельницький говорив, що немає такого віслюка, який би не переліз фортечного муру, не маючи на своїй спині мішок зі золотом.

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Будьмо уважні [​IMG]Не знаю, де Ви побачили настрої серед галичан. :eek:

Десь чув, що не буде (здорова психічно) людина брати хабар у тисячу-другу, знаючи, що може позбутися багаторічного пенсійного забезпечення.
    Так, для того повинно бути це "забезпечення", пристойне. І не страх тут повинен працювати, а здоровий глузд.:cool:

19. Arsen

Arsen Well-Known Member

Чи, може, мої очі щось не те читають?

levandivka, ви забуваєте про таку "чарівну" рису людської душі, як захланність, а ще краще - заздрість. І здоровість психіки тут абсолютно нічого не значитиме. Можливо, внутрішня моральність людини зможе протидіяти спокусі взяти хабар, але то тільки слова...
    Краще кожному згадати себе у той момент, коли хтось із клієнтів приносить коробку цукерок (чи інше - на вибір) на знак подяки за приємне співробітництво (ну, і не без думки "на майбутнє")...а це теж у розвиненому суспільстві хабар.
    Чи як?

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Як би то сказати?.. :rolleyes:
    Danilo при рєєстрації вказав так: "Звідки: Kyiv "
    Згадати себе?
    Не сильно покривлю душею, якщо похвалюся: я не даю хабарів, ні ДАІ (багАто років), ні при перетині кордону за "позачерговий проїзд", ні в дитячому садочку, де обслуговують мого сина.
    У більшості випадків можна знайти (/шукати) інші способи задоволення своїх потреб. :cool:
    Мій дохід також жодним чином не пов'язаний з корупцією/хабарництвом.

а де твій аватар? :)