Що таке корупця? Для того, щоб народ розумів і міг порівняти корупцію у нашому розумінні і у розумінні закордонному. Так от. У Швеції зняли двох міністрів за корупцію. Першого за те, що у супермаркеті розрахувався за шоколадку (8грн.) державною карткою(для відряджень й т.д.). А другого за те, що мав домогосподарку і не оформив її офіційно на роботу. Для нас це смішно, а для них - корупція.
Відповідь: Корупція. Це явище не від доброго життя, в тому числі довге життя з Росією зробило такими людей. ось цікава думка з цього приводу яку я поділяю: Президент України — не Гаррі Поттер: махнув чарівною паличкою й корупція зникла. Корупція — це результат безпросвітної бідності та бездарної й жорстокої бюрократії, двох незмінних парадигм «російського простору». Спершу — століття жебрацького становища народів, колонізованих Російською імперією, а потім — десятиліття комунізму, який, де угніздився, розорив економічні ресурси країн, спустошив професійний і моральний потенціал їхніх суспільств, етику праці, сенс майбутнього. Бідність не веде обов'язково до солідарності, а веде також до заздрості, егоїзму, брехливості, здирництва, насилля. Словом, веде до аморальності.
Відповідь: Корупція. Данило, а Ви в курсі що у Львові рівень корумпованності чи не найбільший в Україіні? І це в регіоні, де вплив Росії був фактично мінімальний. Я веду до того, що не потрібно шукати і в цьому винних на стороні, а потрібно починати в першу чергу з себе Безумовно, варіант який Ви запропонували простіший і приємніший, проте... абсолютно безкорисний і непотрібний
Відповідь: Корупція. Це ж треба було 17 днів думати, та врешті написати таке. Цікаво скільки доведеться чекати на Ваш варіант... Я писав не лише про Львів. То була цитата з газети "День". А моє особисте вдношення просте: не давати та не брати хабаря.
Відповідь: Корупція. Я тільки сьогодні прочитав. Не дуже цікавлюся корупцією. Мій варіант? Створити нормальні умови існування, щоб не було таких кому потрібні ці хабарі. Не буде попиту, зникне й пропозиція.
Відповідь: Корупція. Краще створити такі умови, щоб боялися брати Це дуже просто. Правоохоронні органи лише повинні виконувати свою роботу
Відповідь: Корупція. Але Ви наївні. Які умови можуть бути, щоб чиновник не захотів брати гроші? Дати йому зарплату у 100 раз більше, щоб він вже наївся? Та у нас навіть законодавство зроблено так, щоб взятки були. От гляньте, той хто дає взятку і той, хто бере несуть одинакову відповідальність. А де той, що видасть корупціонера? -Нема. Кого останній раз за корупцію взяли? Нема?
Відповідь: Корупція. Корупція, ха-ха, смішно. Та у нас навіть дитина тільки народжується - вже тільки за те, щоб вона нормально народилася, треба хабара дати не одній акушерці. Як не даш - можеш здихати на тому столі, ніхто до тебе не підійде. А далі - садочок дитячий. Щоб до нього потрапити, треба в черзі на пять років записатися. Хабара дати відповідно. В школі те саме. Не даш хабара - не буде добрих оцінок. Далі - вищі заклади навчальні. Так само - не помажеш, не поїдеш. Хабар в заліковку - маєш стипендію і добрі оцінки. Далі - на роботу. Щоб влаштуватися пристойно - хабар давай. Не дай Бог захворів - хабар давай, інакше на тебе ніхто увагу не зверне. Так собі погляд через тебе в пустоту. Машину купив - за оформлення хабар давай, Іінакше довго і нудно буде оформлятися документація. Взагалі - все наше життя - суцільний хабар. Навіть померти не дай Бог - хабара не даш, невідомо як і де тебе поховають.
Відповідь: Корупція. Даний допис то дружина STELS.Я так думаю .То know-how Нірвани- сімейний нік,але менше з тим.Ви виступаєте противницею корупції, бо знаходитесь внизу піраміди?Всі Ваші доводи проти, стосуються випадків що Ви хочете отримати щось для себе краще,ніж інші.Не хотіть ,не будете вимушені платити.Менталітет Вас і Вашого чоловіка видає в вас ,як на моє думку східняків ,хоч я можу помилятись.На наших теренах теж є такі хлопські фільозофи.Все їм не догода ,ні на п"єцу, ні на лаві.Або грати за правилам ,або міняти умови гри.А Ви хочете і там ,і сям.Якщо я не правий ,виправте будьте такі ласкаві.
Відповідь: Корупція. Корупції немає там де службовцям добре платять, а за корупцію жостоко карають (є країни де за це дають смертну кару). Ну, а в Україні... ну, нашій корупції ніщо не загрожує.
Відповідь: Корупція. Та при тому, що корупція і крадіжка - це хвороба. Міліонеру є небхідність у супермаркеті красти? Так само й тут. Чиновнику дай зарплату хоч 2000 дол США в тиждень, він все одно буде корупціонером. Вам чомусь не платять гроші за те, щоб Ви не порушували закон. Якби злапали одного -другого на корупції, а посадили без відкупу, то все було б заразд.
Відповідь: Корупція. Я - STELS! Чому треба бути чомусь чиєюсь дружиною, чи бути на низу піраміди, щоб знати, що твориться в суспільстві? Хіба зверху не видно? Пане New Shrek, я не відношуся до східняків, хоч вони і непогані люди. Я з Дикого Заходу так би сказати. Але за корупцію - не покарання на кілька років, чи штраф треба давати. За таких ось корупціонерів страждають маса людей. Ось, наприклад, хтось дав хабара, - і вже влаштувався на пристойну роботу. І хоч він тупак, зате рахується на роботі. А якщо він, не дай Бог, лікар? І Ви прийдете до нього на прийом, а він Вам замість новокаїну призначить нафтизин? А медсестра переплутає ще і введе Вам формалін? Чи ще якусь гидоту? Що з Вами буде? В кращому випадку ви отруїтеся, у вас буде на місці цього укола абсцес. А в гіршому - ноги вперед і на вічний спокій... А Ви кажете... А паталогоанатом напише - серцева недостатність, чи ще щось в такому роді. Ось Вам і приклад з корупції.
Відповідь: Корупція. Можливо тут варто згадати про корупцію по-галицьки? З особливим шармом, коли все робиться з допомою колєг, коліжанок за філіжанкою чи без неї В цій корупції ми у Львові по вуха влізли, вже навіть вже не помічаємо цього.
Відповідь: Корупція. Ммм, цікаво, що за параноїдальні настрої посеред "щирих" галичан щодо "привиду Росії" в питанні корупції? Як на мене, то Львів - одне з найкорумпованіших міст України. І не треба звинувачувати когось (Росію, поляків, єврейство тощо) у тому, що сповідуєте політику "своя сорочка ближче до тіла" чи "рука руку миє". P.S. Панство, не забувайте, що у ще у далекому 17 ст. Б. Хмельницький говорив, що немає такого віслюка, який би не переліз фортечного муру, не маючи на своїй спині мішок зі золотом.
Відповідь: Корупція. Будьмо уважні Не знаю, де Ви побачили настрої серед галичан. :eek: Десь чув, що не буде (здорова психічно) людина брати хабар у тисячу-другу, знаючи, що може позбутися багаторічного пенсійного забезпечення. Так, для того повинно бути це "забезпечення", пристойне. І не страх тут повинен працювати, а здоровий глузд.:cool:
Відповідь: Корупція. Чи, може, мої очі щось не те читають? levandivka, ви забуваєте про таку "чарівну" рису людської душі, як захланність, а ще краще - заздрість. І здоровість психіки тут абсолютно нічого не значитиме. Можливо, внутрішня моральність людини зможе протидіяти спокусі взяти хабар, але то тільки слова... Краще кожному згадати себе у той момент, коли хтось із клієнтів приносить коробку цукерок (чи інше - на вибір) на знак подяки за приємне співробітництво (ну, і не без думки "на майбутнє")...а це теж у розвиненому суспільстві хабар. Чи як?
Відповідь: Корупція. Як би то сказати?.. :rolleyes: Danilo при рєєстрації вказав так: "Звідки: Kyiv " Згадати себе? Не сильно покривлю душею, якщо похвалюся: я не даю хабарів, ні ДАІ (багАто років), ні при перетині кордону за "позачерговий проїзд", ні в дитячому садочку, де обслуговують мого сина. У більшості випадків можна знайти (/шукати) інші способи задоволення своїх потреб. :cool: Мій дохід також жодним чином не пов'язаний з корупцією/хабарництвом.