Кордон Польща-Україна

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Bali, 4 лис 2009.

1. Bali

Bali New Member

Вітаю!
    В мене таке дуже наразі важливе питаннячко:
    хто знає реальну ситуацію на кодоні Польщі з Україною зараз, в період епідемій? Знаю з новин, що кордон не закрили, але як саме там йде робота та що змінилося? Чи може бути ситуація, що перетин кордону займе добу чи більше?
    Відгукніться, хто знає.
    Плиииииз!!!!

2. night

night Well-Known Member

Навряд чи добу. Але годин 5 можна легко простояти якщо польська сторона повільно працює.З власного досвіду можу сказати що краще заїжати на кордон година 4-5 ранку.Тоді черга ще маленька.

3. Agaton

Agaton Well-Known Member

Так воно і з нашими митниками є.
    Якщо черга мала, вважають що мають більше часу на точну перевірку :nea: і таким чином таки доводиться це 4-5 годин машиною чекати.:dntknw:
    Усе таки найшвідше пішки - макс. година, а буває що декілька хвилин.

• Подобається Подобається x 1
  4. night

night Well-Known Member

Наші митники і точна перевірка два не сумісних слова:) А от наші митникик і хабар саме те. На власні очі спостерігала як митничка ходила чергою і дивилась яка машина їй гроші дасть щоб без черги пропустити. А коли я поставила машину так що не міг ніхто без черги проїхати, сказала що я створюю бардак і що мене зараз назад відправить. Працюють вони ретельно тільки з тими машинами з яких можна вибити гроші. Решту їм просто не цікаво.

• Подобається Подобається x 3
  5. Agaton

Agaton Well-Known Member

Блін, я це про польських писав :pardon:
    Протягом 10 років "практики" на кордоні, николи жоден від мене не вимагав хабара, зате машину на бік не раз відставляли :dntknw:

6. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Ситуація з грипом не впливає на пропускну швидкість на кордоні :)
    Черги бувають при саботажі митників чи то наших чи їхніх. Їхніх причин не знаю, а от наші роблять штучну чергу на пів дня щоб підзаробити на швидкому пропускані. Явище не часте але присутнє. Зазвичай кордон як правило проходите на протязі 1-2 год. А ще краще під час перевірок (коли з Києва приперла перевірка чи має припертись в той день). Тоді пролітаєте за 10-20 хв та ще й підганяють митники

добавити добирання пішки чи перекладними до кордону та ковзання на роликах після :)) Він (чи вона) з Одеси ж не до родичів в село приїдуть, і не перенести три блоки сигарет і назад. Нє?

7. Agaton

Agaton Well-Known Member

:pardon:
    - ще б потім і на залізничні квитки вистачило , нє ?

Машиною 1-2 години у напрямку до Польщі - ІМХО не получиться, або мабуть якщо дуже пощастить.
    У останних 2 років не памятяаю, щоб тільки в зоні між україньською а польською митницєю провів менш ніж 1,5 години.

8. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Я за останні два роки лиш два рази попадав в колєйку. В решті разів тратив не більше 1-1,5 год. Чотири рази пролітав за 15 хв (раз на Краківці і три рази на Шегинях)

9. night

night Well-Known Member

а вони не вимагають ніколи. Вони створюють лише певні умови щоб людина сама запропонувала;)

• Подобається Подобається x 2
  10. Bali

Bali New Member

Дуже дякую всім, хто відгукнувся та відписався тут!:give_rose:
    Ситуація, дякувати Богу, вже вирішилася.
    Сама вже можу розповісти, як там зараз насправді.
    Людина їхала з Німеччини до Одеси. Зазвичай дорога займала біля 40 годин. Але не цього разу:nea:
    Перетин кордону Польща-Україна зайняв майже 2!!! доби о_Оо_Оо_О:ireful1:Якщо коротко: закритий кордон з Чехії зробив свою справу - всі, хто хтів би перетнути його там і вїхати до України, - перетинають його зараз у Польщі. Бажаючих - море. Пропускали спочатку вантажівки з продуктами та ще когось там (не зрозуміла точно:). Одним словом - :crazy:
    Отакої.

• Подобається Подобається x 1
  11. Agaton

Agaton Well-Known Member

Гм... у останних років дуже рідко про це чується (никому з моїх знайомих таке не потрапилось)- вже радше про корупцію з пропуском деяких "критичних" товарів до ЄС, а й це не в індивідуальному, а скоріше гуртовому масштабі.

Декілька років тому багато їх там викинули з роботи, а в них з роботою зараз незадуже - 70% митного кордону зникло ще перед шенгеном.

Доречі якщо нагадуюсь собі умови у "міжкордонної смузі" у Шегині, важко там уявити собі умови для такої дискретної "трансакції".

Та ще вони постійно "під оком" інспекторів ЄС, котрим начхати на чергу, але коли тільки дещо помитять - зараз кричать на весь світ, що поляки спільного кордону пільнувати не вміють.

Словаччини :)
    Правда... закрили позавчора...

На якому переході зараз такий театр ?

Останнє редагування модератором: 5 лис 2009
  12. Bali

Bali New Member

Так з позавчора й стояли на кордоні. Перехід - Пшемишль.

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я їхала в ніч з 3 на 4 листопада з України до Польщі через Раву-Руську. Автобуси пройшли як завжди. Вантажівок було теж як завжди. А от з машинами було інакше. На дорозі для машин з Польщі та ЄС черги не було взагалі (перший раз таке бачила!), а от з українськими номерами було дуже багато машин, десь в 2 рази більше, ніж завжди. Але не виглядало на то, щоб митники затримувати.
    До речі, масок не треба було мати з собою, але водії автобусу одягли на всяк випадок на час перетину кордону.
    То так, може комусь пригодиться..

а де твій аватар? :)