Контролери у транспорті

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем MARTINI, 11 січ 2012.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Ті, про кого кажуть "собача робота". Колись навіть в одній із газет була стаття про контролерів саме з таким заголовком :)

А ви коли-небудь стикалися із представниками цієї професії? Маєте власні історії спілкування із контролерами? Попадалися самі без квиточка? Були свідками їх роботи? А може ви працювали контролером?

2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

У Львові мала справу з контролерами, коли мала років 10. Їхала з мамою. Кондуктор продавала білети. Мама спитала в неї скільки з нас. Вона сказала ціну тільки за білет для дорослого. Мама подумала, що мені не треба. Коли зайшов контролер, кондуктор показала йому на нас. Звісно, довести нічого не вдалось. Заплатили штраф.

В Польщі раніше їздила без білетів, зараз купую. Кілька разів відмазувалась, спілкуючись українською, один раз тупо вийшла перед носом контролера. Щоразу мала зі собою квитки, але чисті. Не компастувала, бо або не встигала до перевірки контролером, або забувала, або було шкода грошей (проїзд тут дорогий, 10 хв - 1,70 злотих, це приблизно 4 грн, а якщо їхати дві зупинки, то жаба давить). Зараз користуюсь місячним і як на зло мене ніхто не перевіряє :)))

• Подобається Подобається x 4
  3. MARTINI

Я, власне, чого згадав. Вчора залишив свого драндулета на СТО і додому поїхав на трамваї.

Сів на кінцевій на "шістку". Пам"ятав, що проїзд коштує 1 грн. Тому без задньої думки просовую водієві 1 грн, а вона мені видає квиток і ще 40 коп здачі. Ну, думаю, може після транспортної реформи електротранспорт подешевшав :) Прикольно! :) Закомпастував, навушники в вуха, їду, втикаю у вікно, балдєю. І лише коли вже був в центрі я на дверях вичитав, що вартість проїзду 1.25 грн, а пільговий 60 коп! Тобто мені напевно видали студентський квиток :) Я собі відразу уявив всю ту ідіотську ситуацію, якщо зараз на горизонті з"явиться контроль, мене охопила паніка і я вийшов за одну зупинку до своєї :)

До речі. А зараз контролери все ще ходять по трамваях і тролейбусах?

• Подобається Подобається x 1
  4. lajlubeclobo

lajlubeclobo badatech.com.ua

було діло в Києві разочок - не заплатили ми за проїзд і тролейбусі, бо навіть не знали куди платити), а може не хотіли. на наступні зупинці нас висадили і ми скинулися по 10 грн.

п.с. ми помічали що всі кондуктори досить такі масивні тьоті, так от вони навмисне такі, щоб більше людей в трамвай влазило. )))

5. Templar

Templar Дуже важлива персона

Завжди було смішно з тиз хто платить штраф.
    Коли до мене підходять і кажуть, що контроль, прошу показати посвідчення.

Після того, кажу, що це не посвідчення, а кусок картонки (бо так воно і є), печаток не видно, кароч фігня.
    Кажуть, ваш білетик!
    Ну я єстєстна кажу, що нема.
    Воно чому? У водія є білети.... Оплачуємо штраф.
    Я, їм тикаю носом у наклейку "відволікати водія, під час руху заборонено" "Гроші давати без здачі"
    Розумні контролери на тому відчепляються від мене.
    Але деякі кажують знову, олачуємо штраф... І так по 10 раз повторить..
    Ну, я, вже кажу, Бог з вами! Оплачу, виписуйте ту квитанцію. :)))
    І тут запитання "Яку квитанцію?"
    Ну як яку? Таку, що можна на пошті оплатити....
    Всі як один обломлюються.

• Подобається Подобається x 8
  6. lajlubeclobo

Templar,
    а я завжди вважаю, що краще заплатити. поступаю згідно закону.
    така наука запамятовується на все життя.
    навіть якщо там якихось 10 грн

7. Templar

Templar Дуже важлива персона

Уггг...
    Де я порушив закон?
    Га?

8. MARTINI

Щойно їхав з форумівки. В трамваї даю водієві 1.25, а вона мені замість квитка... 25 коп :) Так моя гривня пішла не на розвиток електротранспорту, а в кишеню вагоноуважаємій тітоньці :)

• Подобається Подобається x 3
  9. lajlubeclobo

та до чого тут ви. я ж про себе кажу. виховав себе.

10. Кохана

Кохана LuBimaya

мене колись висадили контролери...
    то було ще в студентські часи і у мене реально не було а ні копійки, а додому треба було якось дістатися...
    висадили майже на моїй зупинці, вимагали штраф, але і платити їм було ні з чого.. показала сумку, порожній гаманець, кишені... хотіли вести в РВВС, але я попросилася, сказала якесь вигадане прізвище і адресу, пообіцяли надіслати штраф поштою... надіслали, напевно...
    а так завжди проїзд оплачую...
    багато разів бачила, як ловили "зайців".. і контролери трапляються різні, деякі влаштовують справжнє "лєдове побоїще", деякі певно більш людяніші - розбираються мирно...

11. Зануда

Зануда така зануда

Ходять. Їдемо ми у тролейбусі, навпроти сидять хлопці, такі вже не підлітки, здоровезні "бугаї", мирно собі щось теревенили, сміялися, обговорювали, хто куди дівчат на побачення запрошував, цілком пристойно виглядали, аж тут на котрійсь із зупинок контролерка, і просто до них, і що б ви думали? Зірвалися, як шпана якась і вискочили з тролейбуса, от і назріває питання - воно того варте? Мені б було соромно. Квиток простіше купити, ніж так ганьбитися.
    У Польщі контроля ходить по троє. І всі такі статечні дяді, немалих габаритів, штрафи досить великі, проблем з тим всім ціла купа. Заповняєш купу бланків, тягають по відділках, присилають квитанцію...Штрафують навіть за те, що маєш не підписаний проїздний квиток, бо він дійсний лише при наявності посвідчення особи чи студентського квитка. Навіть, якщо ти маєш при собі все + квток для страховки (як у Єралаші), то на вигляд контролерів всеодно ноги підкошуються і починаєш нервово намацувати свій проїздний. Одного разу я мала багато справ у різних кінцях міста і багато їздила, пересідала з одного автобуса в інший, ще й в тролейбусах каталася з кінця в кінець, і так майже весь день і коли я нарешті повернулася додому, то перше, що я побачила, то свій студентський на столі, а в ньому мій квиток - проїздний на всі види транспорту, дійсний на три місяці. Мені аж мурашки по спині пробігли, коли я уявила, що би було, якби мене спіймали.:crazy:

• Подобається Подобається x 8
  12. randylv

randylv Well-Known Member

Підтримую! Навіть, знаючи, що контролю точно не буде (часто користуюсь електротранспортом і знаю їх рейди), все-одно талончик закомпостую і їду спокійно.
    А загалом що стосується контролю, штрафів, хамства з обох сторін і "законних" вимог чи заперечень мені завжди подобалась Одеса.
    Коли за 20 грн. штрафу у Львові безумовно кожен заєць буде боротися, та й контролерам план треба робити, в Одесі (не знаю як зараз, останній раз там був років з 8 тому) при вартості квитка припустімо в 1 грн. штраф був десь зо 3 грн. І кому треба було доводити свої права, виясняти стосунки - забув талончик спеціально чи справді не купив - на на тобі тих 3 грн. аби час і нерви не втрачати. І всім добре...
    РС Контролерів правда тоді було БЕЗЛІЧ.

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це як коли.. Загалом і поляки мають свої способи на контролерів ;)

• Подобається Подобається x 5
  14. kyharochka

kyharochka New Member

Зараз часто їжджу трамваями/тролейбусами і досить часто ходить контроль. Завжди маю квиток і відразу компастую, щоб не чіпались. Бо на мою думку, то соромно, щоб до тебе придиралися через 1,25грн. на весь трамвай. Та ще коли були студентами їхали з своїми одногрупницями трамваєм і всі крім однієї дівчини придбали собі квиток, а вона мала 50 грн. вкупі і не хотіла міняти. Контролери причепилися до неї, ми всі вийшли на зупинці і ледве її відтягли від них. Ще пам"ятаю нам якась жіночка помагала, бо з ними було важко розмовляти. За тих пару копійок (ще в ті часи) були б заїли. Отак то буває.

• Подобається Подобається x 2
  15. Infinity

Infinity Active Member

Нехочу нікого образити, але в нас контролери в трамваях то високий старший чоловік, в якого віс аж чорний з запахом перегару, то стареннька бабуся.
    Куди дивиться адміністація.
    Їх ніхто не боїться. Туди треба таких, як колектори з банку, які розкажєуть так, що треба буде хату продавати. От тоді буде порядок. Тоді будуть платити!

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я людина не дуже обізнана з правилами руху авт в місті Львові, і в неділю захотіла таксівкою заїхати на проспект Свободи, під бувшу Снігуроньку. Але мені сказали, що нема як туди заїхати... отже я доїхала до Підвальної і сіла на трамвай двійку.
    Сіла я на трамвай і зрозуміла, що квитка я не купила, і як купити не знаю. Стою і читаю напис - плата, за проїзд 1,25 гривень, а штраф за проїзд без квитка 25 гривень. Я чемно приготувала 25 гривень, але так як на наступній зупинці мені треба було вийти, то до мене не підійшли ті паньство аби зібрати данину. А я була готова заплатити, без лишніх пояснень. :)))

• Подобається Подобається x 5
  17. Infinity

Infinity Active Member

Я думаю що в неділю вони були вихідні.

18. Hatrexis

Hatrexis Well-Known Member

оце так! чому такий штраф великий?

19. Я ніколи не попадався :) Колись часто користувався електротранспортом і постійно купував місячні "карточки", це був найзручніший квиток та той час, контролери навіть не питали мене(мабуть впізнавали вже) :)

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:10 ----------

штраф завжди був у 20-кратному розмірі від вартості проїзду... :)

20. kitana

kitana Banned

У контролера робота така - контролювати. Спіймати порушника означає виправдати своє існування. :)

Певно в них є якийсь "план", який треба виконувати. А може і преміальні.

А за проїзд треба платити, а не розказувати потім, які контролери бездушні :)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)