Останнім роком в нас різко збільшилась доля тіньового сектора ринку збуту тютюнової продукції. Дана проблема негативно впливає на економіку країни, приносячи збитки держбюджету у розмірі 2 млрд. грн. щорічно, але й безконтрольне розповсюдження. Як побороти дане лихо бо контрабанду в "бабок" без проблем купляють дітваки.
Нарешті постало питання про важливість розробки Національної стратегії протидії обігу нелегальної підакцизної продукції. На даному етапі подолання проблеми важливою є повна консолідація зусиль громадських організацій, волонтерських об’єднань та широкого кола державних органів влади різних рівнів, а також безпосереднє залучення громадськості, в такому форматі є шанс зменшити наплив контрабанди, будьмо свідомі.
Тільки от мені щось здається що державні органи не зовсім зацікавлені у зменшенні контрабанди((( лише мені так здається?
Явно не зацікавлені певні митники, які беруть за це хабарі та військові в АТО, які теж заробляють на контрабанді цигарок. Держава мала би бути зацікавлена в цілому. Але, мабуть, мізків не вистачає провести адекватні реформи.
Митників та інших осіб, які не зацікавленні у поборах дуже мало, от тому контрабанди у нас хоч відбавляй!
Погоджуюсь. Але ж держава - це не тільки митники. В ідеалі чиновник не має думати як йому взяти хабар чи відкат. І досягається це дуже просто - введенням реальної кримінальної відповідальності і проведенням пари показових судових процесів. А у нас за контрабанду, наприклад, відповідальність лише адміністративна.
Про що ви, яких судових процесів, хіба в судах сидять не ті самі корупціонери, хабарники, підкаблучники влади?
Просто я навіть не можу собі уявити скільки чиновників, митників та ще інших людей хто отримують всі ті відкати, але ще більше я не можу зрозуміти навіщо піднімати ті акцизи і зменшуват надходження у казну?