Консультації з питань оподаткування, бухгалтерського обліку та веденню бізнесу

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Auditor, 23 січ 2009.

1. Auditor

Auditor Well-Known Member

Пропоную задавати питання що стосуються таких галузей як фінансове, господарське, адміністративне та цивільне право. Питання щодо податків, зборів, платежів, фінансового обліку та ін.

• Подобається Подобається x 4
  2. ЬІЯ

ЬІЯ Member

можна, я перший?
    є приватний підприємець, який працював на єдиному податку і за цей час отримував доходи, які залишились лежати на його рахунку в банку. тепер цей підприємець працює на загальній системі і хоче зняти гроші з банку як прибуток, отриманий у попередньому звітному періоді.

питання: чи є якісь обмеження щодо зняття готівки для пп-ців на загальній системі оподаткування? чи можна в цьому випадку замість зняття за чеком перерахувати гроші на свій же приватний рахунок?

• Подобається Подобається x 1
  3. Auditor

перепрошую що відповідати буду не завжди українською, але мені так легче.

доходы полученные во время пребывания на едином налоге, уже попали в ваш доход (выручку от реализации), поэтому облагаться на общей системе они уже не будут.
    Ограничений для снятия никаких нет. Единственное ограничение для всех субъектов хозяйственной деятельности - это расчет с другими предпринимателями в один рабочий день наличностью в сумме не более 10 000 грн.

В Одессе многие пользуются такой схемой для уменьшения банковских расходов. Сначала получают на свой предпринимательский счет и сразу автоматом переводят на свой счет частного лица и уже потом снимают.

Единственное что не советую так это проводить (снимать за один день) так большие суммы 50 000 грн. и больше. Т.к. такие операции могут вызвать интерес у Госфинмониторинга.

Если получили большую сумму, то снимайте тысяч по 10-20 в день и желательно начинать снимать не сразу в день получения.

• Подобається Подобається x 3
  4. ЬІЯ

ЬІЯ Member

не маю нічого проти. дякую за толкову відповідь.

а можете детальніше розповісти про отой фінмоніторинг? яка його функція взагалі, і що він може мені інкримінувати в разі, якщо я в такий-то день зніму з рахунку якусь "цікаву" для нього суму?

• Подобається Подобається x 2
  5. Auditor

якщо в вас законні доходи то торбуватися вам нема чого.
    Держфінмоніторінг був створений відповідно до цього Закону ВР України, від 28.11.2002, № 249-IV "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом"

Взагалі то банки повинні сповіщати про всі операції клієнтів вище 80 000 грн., але в кожному банку є свої правила, тому ця сумма звичайно нище.

Держфінмоніторінг ставить ваші операції на контроль та вразі якись зауважень відправляє інфу до ДПА у відділ по відмиванню брудних коштів, а ті можут позвонити вам та спитати чи є ви взагалі на світі, чому так робите та ін.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)