Конституційний суд зробив бідних ще біднішими

Тема у розділі 'Стрічка новин', створена користувачем Zoy, 5 січ 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zoy

Zoy newsmaker

Конституційний суд закріпив за урядом право встановлювати розмір соціальних виплат відповідно до фінансових можливостей держави. Це рішення зачіпає чорнобильців, дітей війни та звільнених із військової служби. Директор соціальних програм Центру Разумкова Людмила Шангіна відповіла на питання з цього приводу «Газеті по-українськи». 

Тепер людям, яким залишалося тільки відсудити заборговані виплати, вже нічого йти до суду. Суддя отримав право не брати такої справи до розгляду. Нема за що судитися і нема з ким. І нема де — суди як справедливі інстанції по суті зникли. Навіть Конституційний суд ухвалює рішення, що йому диктують із Адміністрації президента. Свого часу він не дозволив зменшити надвисокі пенсії й надвисокі виплати державним чиновникам. Тобто одним рішенням скорочувати соціальні виплати заборонив, а іншим — дозволив. Це вже не вперше Конституційний суд суперечить власному попередньому рішенню. Не кажучи вже про те, що воно неконституційне.

— Чи можна буде отримати виплати, які люди вже відсудили?

Закон не має зворотної дії. Ті, хто до дати ухвалення бюджету на 2011 рік відсудили гроші й мають на руках рішення судів, мали б отримати виплати. Теоретично. На практиці ж можуть і не віддати гроші, якщо в уряді вважатимуть, що закон має зворотну силу і рішення судів визнають недійсними.

— Чи може влада використати це рішення, щоб скоротити державні пенсії?

Було б логічно розібратися з надвисокими пенсіями. Але влада працює не в інтересах громадян. Захищає тільки статки кількох родин.

— Скільки зараз уряд заборгував за соціальними виплатами?

Якщо зібрати всі суми, що їх не виплатила українська держава, набереться 6–7 мільярдів гривень. Для повнішої картини ще варто додати суми соціальних виплат, які рік за роком просто призупиняли законом про державний бюджет. Хоча Конституція забороняє знижувати матеріальний та соціальний стан громадян, у нас це практикують з 2000 року. Таку несправедливість пережили вчителі, потім — лікарі, діячі культури й усі соціальні групи, яким закон гарантував ті чи інші пільги.

— В уряду є підстави заявляти, що не має стільки грошей для соціальних виплат?

Немає грошей в уряду? То хай розбереться з мільярдами, що перекочували на Кіпр. Розбереться з податками, які не сплачують дуже багато заможних і відомих людей. Розбереться з заборгованостями, що списали близьким до влади структурам, зокрема приватним. Наприклад, Дмитрові Фірташу. Є купа податкових пільг, що в закритому режимі роздають підприємствам із надприбутками. Хай зроблять прозорим цей режим. Щоб було видно — куди, як і на що витрачаються кошти.

http://razumkov.org.ua

2. Nevermind

Nevermind Просто персона

ВасМТ уже читал эту новость?

3. Kats

Kats Романтик

Все просто.. в законодавчої влади відбирають її права...

А навіщо було повертати Конституцію 1996 року, якщо б не проводити в подальшому таке рішення яке прийняв Конституційний Суд України....

Всі права і влада зосередилися в руках президента і кабінету міністрів.. все іде до диктатури...

4. bayard

bayard Дуже важлива персона

не популярный, закон, согласен.....но правильный....

5. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Баярд. Это не закон. Это беззаконие. КС как цепной пес должен стоять на защите Конституции. Плохой или хорошей это другое дело. Ни одной буквы в Конституции КС не в праве менять. Его дело следить за ее соблюдением. А у нас он стал законодательным органом. Даже больше.

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Месяц назад я заколебался розъяснять свидоминутым, что этот прикол придумали оранжопые, не при Святом Рождестве упомянутые...
    Вы это прекрасно помните. И господин Gron, помните такого, согласился со мной, как единственный представитель ущемленных, среди многочисленых радетелей за права обиженых...
    Еще раз россказать в чем фишка этого пАмаражоидного прикола? Но тогда эти крикуны молчали... И здесь, брехло Ворчун пытался чёто возбухнуть, но засунул язык поглубже и скрылся в ночи... :))
    Ну что? Начинать?

7. bayard

в двух словах....если не затруднит....честно я не в курсе.....

8. VasMT

Норма об выплате всевозможных доплат и льгот, законодательно закрепленная многими законами, отменялась Законом "О государственном бюджете". Т.е. если согласно Закона "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" ветерану войны была положена к Дню Победы одноразовая денежная выплата в размене сначала 150 необлогаемых минимумов, потом 5 минимальных пенсий, то в "Прикінцевих положеннях" Закона "Про державний бюджет", эта выплата сокращалась на усмотрение Кабинета Министров. Так же регламентировались и другие, так нашумевшие месяц назад, т.н. льготы. И придумали эту хреновину пАмаранчови...
    Суды, за опредиленную мзду (25 - 50 :wacko:, отсуживали у государства эти выплаты. И приближенные к казначейству пильговики, опять же за опредиленную мзду, получали оставшиеся деньги. Как правило не более половины. Основное условие - предоплата.
    Пример: Мне государство должно, по одному из дел, 86 тысяч гривен. Решение суда лежит второй год. Но казначейство отказывает в выплате, прикрываясь Законом о бюджете на 2009 год. Хотят мзды. 43 000 грн.
    Что сделала теперишняя власть: узаконила то, что широко использовали оранжгутанги.
    Это так, в двух словах.
    А в подтверждение моих слов почитайте это
    Илюстрация моих слов.

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

Васенька, передавайте огромнейший пламенный привет господину Грону, но на ЛФ я нихажу, поэтому не знаю, кому Вы там что рассказывали...

Если Вы считаете эту новость нелепой, и Вы никак не заденетесь материально, то я счастлива и немедленно прекращаю волноваться за Вас.

10. VasMT

Хуже не будет. Позавчера получил пенсию. Заметьте, без задержек, хоть БлЮвоТовские вороны каркали о полной попе пенсионного фонда. Опять выше обычного. Хоть не намного, на пару десяток, но все же :)... А все остальное как не давалось, так и будет похоронено...

11. ELiKA

ELiKA Дуже важлива персона

[OFFTOP]Это от большого "ума" или от бессильной злобы? :))
    Вроде взрослый дядя :pardon:[/OFFTOP]

12. VasMT

Нет, это от сокращения :))
    Бл(ок)Ю(лии)во(лодимирівни)Ти(мошенко)
    И, как я понял Вас, по карканию возрожений нет?:rolleyes:

13. ELiKA

ELiKA Дуже важлива персона

По Вашему? А зачем возражать? Каркайте, что хотите. :rose:

14. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

как великолепно!!!
    т.е. - "пенсия без задержек" - это оказывается заслуга государства и надо их всех целовать и на колени падать?

вася - вы прапорщик или таки военный?
    :ireful:

15. VasMT

Вот и второе отличие между нами - я свиней не пасу.

16. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

я тебя тоже...
    хотя ничего плохого в этой работе не вижу

понтоваться - это "васино"
    всегда вспоминаю совецкое "а что люди скажут"
    пофиг как живешь реально, главное что бы "выглядело"

17. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Ну...а я пас... Хотя и не Вася...:pardon:

18. VasMT

Ну а я здесь при чем? Или Вы думаете, что это меня каким-то образом обескуражило? :dntknw:

19. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Да притом, потому что Вася. Не попался бы под руку Вася, был бы Петя. :pardon:

20. bayard

ок, спасибо за информацию...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)