Багато випускників ЛНУ ім. І. Франка факультетів прикладної математики, механіко-математичного зараз успішно працюють у великих комп"ютерних фірмах, такі як СофтСерв і Елекс.
буду знати,дякую ---------- Додано в 14:36 ---------- Попередній допис був написаний в 14:34 ---------- я знав,що у Франка дають добрі знання по комп'ютерах,але щоб настільки добрі;класно
Перш за все розберися що ти маєш на увазі під "розбиратися в комп'ютерах" якщо хочеш бути програмером - універ... якщо тебе цікавить залізо, адміністрування - потітех
відповідно той хто хоче будувати WEB роутерами і серверами піде в адміни хто сайтами, той в програмісти....
Найкращий ВУЗ для програмістів - це КПІ. Сам навчався там. Точніше "ще навчаюсь" на 5-му курсі. Працюю вже програмістом, займаюсь ствроенням сайтів. Щодо спеціалізованих форумів можу порекомендувати http://replace.org.ua/ А бібліотеки та книжні магазини це мабуть не про програмістів. Технології так швидко йдуть вперед, що літературу не встигають перекладати. Особливо коли йде мова про Web-технології. Якщо хочете стати web-розробником, то англійську придеться знати досить добре, щоб не відставати =) Особисто я рекомендую книги цього видавництва http://headfirstlabs.com/. Дійсно для новачків і на практиці, води майже немає. В інтернеті можна знайти і завантажити безкоштовно. Ще скажу трохи про львівську політехніку. Є кілька знайомих там. Не скажу, що дуже погано, але велика кількість викладачів, яким вже пора йти на пенсію та хабарі там беруть точно, що не дуже прикольно.
Як випускник Політеху Скажу (з профіля жінки): в політесі добрих знань веб-програмування не дадуть, але у Львові кращих теж не дадуть... Сам вчився веб-програмувати самостійно - за книжками, а політех закінчив на Прикладну Фізику - Отримав додаткові і цікаві навички програмувати Суперкомп'ютери (може колись в житті знадобиться). А веб-дизайн лишився так - як хоббі.
сказав той, хто ні одне, ні інше не закінчував. Що до політеху... Заклад високого рівня, але компютерна грамота річ специфічна. В політеху професура не встигає за новйом в галузі комп. новинок. Інколи студенти випереджають. Це проблема є повсюди, навіть у школах. що до шагу... я б не сказав, що там так зле. моя менша ходить. задоволена і я задоволений тим, що там вчать.
кілька студентів, критику не сприймають замість того, щоби подякувати, вважають її особистою образою час, витрачений на цей форум -- втрачений! ---------- Додано в 23:17 ---------- Попередній допис був написаний в 23:16 ---------- ну а Ви ж у Біблії ні біса не петраєте, але всіх любите повчати, ще й аватарку пафосну собі поклали)))) ---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:17 ---------- постійно спілкуюся з великим колом кодерів, професіонали тільки з політеху! спілкувався з кількома -- неймовірні ламери свіжий приклад: дівчина провчилася на веб-дизайнера рік (!!!), вона не знає різницю між html 4.01 xhtml, strict та html5 але їй там подобається))))
я думаю, що у шагу і у політеху є свої лохи і є свої нормальні студенти. Хоча по великому рахунку... шаг не може рівнятися з політехом. То як моська і слон.
Я наприклад закінчив ЛНУ Франка. В IT працюю уже років 10+ Програмування в Універі звісно вчили, з того що вчили за весь досвід використовував лише FoxPro в перший рік роботи. Ну і пригодились знання Паскаля коли програмував на Delphi років 5-7. Пригоджуються знання С++ коли доводиться читати код С подібних мов. Також там навчили основ ООП, Баз даних та інших грунтовних речей. Очікувати що в будь-якому навчальному закладі рівня Університету вас навчать сучасних технологій не варто. Система навчання дійсно не встигає за розвитком технологій. Але там дадуть основи знаннь, і тоді вам легше буде вивчати нові технології та розуміти як воно працює. Як не крути а в основі прогрмаування залишаються все ті ж дві речі 0 та 1 (якщо не брати до уваги NULL ) Політех чи Універ не особливо відрізняються в тому плані. Мені доводилось зустрічати випускників як одного так і іншого закладу що не знали що таке Ексель, а доводилось співбесідувати майже гуру що закінчували Зооветеренарний і так далі.