Колишні Свідки Єгови ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Radistka, 6 тра 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Radistka

Radistka Rändaj

Пропоную об'єднуватися колишнім Свідкам Єгови. Ні-ні, не у якісь організації знову - просто спілкуючись тут.

Як вам це вдалося?
    Попросту кажучи "чи є життя після Свідків Єгови"? :)

Думаю, що люди які зуміли вийти з цієї організації мусять бути нетривіальними і цікавими особистостями.

Ті хто проходять повз теж можуть залишати свої бачення теми на кшталт "колишніх Свідків не буває" і т. ін.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

або ж людьми які вчинили серйозний гріх.Правда навряд чи вони вдаватимуться в подробииці за що ї х позбавили спілкування. Звичайно вони наведуть купу прикладів про те що з ними повелись несправедливо, чи те що ї х погляди не співпадали з поглядами Свідків Єгови, але дуже часто це не так.

• Подобається Подобається x 1
  3. Radistka

Radistka Rändaj

Бачите Сергію, коли я започатковувала цю тему я не хотіла писати, що мене власне більше цікавлять люди які самі покинули цю організацію. Так як це зробила я свого часу.

З іншого боку цікаво було б знати що Ви називаєте словом "серйозний гріх"? Може, те що людина просто не погодилася з деякими з вчень Свідків? :) Як би там не було, людина завжди має право вибору ... хіба що вона Свідок Єгови :) Це я так жартую, звиняйте :)

• Подобається Подобається x 5
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сергію, ви забули статут (чи правила) вашої організації. Вам заборонено спілкуватися з особами, які покинули вашу організацію.

• Подобається Подобається x 4
  5. majolika

majolika Well-Known Member

Тепер Сергій аспірант з вами спілкуватись не буде :mocking: Але що цікаво - він першим забіг на цю гілку :)

6. Radistka

Radistka Rändaj

Упс! А Сергій Свідок? :scratch_one-s_head:
    Нічо я йому даю цю .. як її там .. індульгенцію :)

• Подобається Подобається x 5
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Краще розкажіть, що вас заставило піти з тої організації?

8. Сергій аспірант

такы люди не як правило не представляються як колишні свідки Єгови. крім того я знаю кількох колишніх свідків і знаю які причини виходу їх з організації( а точніше виключення) і як вони це пояснюють.
    нагадаю - я не є свідком Єгови

9. majolika

majolika Well-Known Member

Да ладно ....о_О А ким є?

10. Сергій аспірант

те що я не свідок Єгови я на цьому форумі писав вже надцять раз. Хоча із свідками Єгови знайомий вже більше 14 років і тому добре знаю про що пишу.

---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 20:41 ----------

запитання цікаве але є ще цікавіше - як перевірити факти?

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Сергію, Ви практикуючий християнин?

12. Radistka

Radistka Rändaj

У мене батьки Свідки Єгови і так мене виховували. Як закономірність, у 13 років мене охрестили. Далі "дитина росла", спостерігала, робила висновки, читала розумні книжки :) закінчила школу, закінчила універ, написала дисертацію і виросла :)
    Коротко кажучи, розширився кругозір. Поїздтла по світу, познайомилася з новими людьми, побачила що "у світі" є дуже багато хороших людей. Побачила, що у Свідках Єгови є багато людей з награною показною набожністю та лицемірним буквоїдством. Є й такі що просто, як би це сказати, "ховаються" там від світу - це ж так зручно коли є готові відповіді на усі запитання не треба самому думати. Є й такі яким просто підходить ця філософія - вищості, кращості. Згідна що багатьом краще залишатися там - вони там щасливі.
    Не хотілося вірити, що бог такий яким його трактують Свідки Єгови.
    Не хотілось більше обманюватися.

• Подобається Подобається x 7
  13. Сергій аспірант

так людина має право вибору - і її ніхто не позбавляє цього права.

14. Lents

Lents Well-Known Member

А мені скажіть, якої віри ви тепер?

Мене час від часу тягне стати просто гостем в моїй церкві. Але, якби я жила у Львові, то знайшла би собі якусь іншу церкву. У мене є потреба в так би мовити "компанії".

15. Radistka

Radistka Rändaj

Якщо Сергій пояснить навіщо йому перевіряти факти, наведу докази.
    І повторюю, я тут не для того щоб переконувати Сергія, а для того що хочу організувати підтримку тим, хто вийшов з цієї організації.

• Подобається Подобається x 3
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

чому тепер?

УГКЦ.

17. Сергій аспірант

Такі люди нажаль є. Були вони і в 1 ст. Але чи варто робити висновки саме по таких людях? Думаю ні. Ці люди навряд чи залишатимуться свідками Єгови довго.
    вимагати що усы дыятимуть і думатимуть однаково - нонсенс. Так свідки Єгови можууть помилятись, , ображатись тощо, це такі самі не досконалі
    л люди і вони саме нацьому і наглошують і а аж ніяк не натому що вони кращі інших людей.
    хотілось прочитати ваше бачення

---------- Додано в 20:58 ---------- Попередній допис був написаний в 20:56 ----------

мене просто цікавить ваша щирість. Адже наскільки я зрозумів допомоги потребуєте саме Ви.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Десь читав, що СЄ не одобрюють навчання у вищих учбових закладах. То правда? Якщо так, то як вам вдалося так багато вчитися?

19. Сергій аспірант

моя знайома - є свідок Єгови в 4 поколінні - є студенткою медінституту
    Про це я вже писав між іншим. Маю також багатьох знайомих студентів.
    Яку освіту обрати справа сумління

20. Radistka

Radistka Rändaj

Просто вірю собі в бога. А цього не достатньо?
    Так, я пробувала залучитися до іншої церкви (не повірите, з причини "бо так треба") - до римо-католицької пішла, познайомилася там з якимось чоловіком - ніби то "несостоявшимся" священником. Не вийшло :) Мабуть у мене набутий імунітет розвинувся до релігій. То я й вирішила себе більше не насилувати :)

Щодо компанії, у мене деколи складалося враження що Свідки Єгови то такий великий закритий елітний клуб. Але я думаю це трохи нечесно перебувати в Свідках через компанію. Це все таки релігійна організауція - відсувати бога на закамарки - якось некомільфо :)

Компанію можна знайти будь-де. От хоча б і тут:)

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)