Колишні друзі і чому вони колишні?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Milongera, 11 лип 2008.

1. Milongera

Milongera перехожий

Недавно зрозуміла, що майже не позалишалося друзів (в повному сенсі цього слова) з дитинства, школи, інституту. Є просто люди, яких зустрічаєш на вулиці: привіт-привіт, що нового? З деякими розвело життя, з іншими „розлучилася” сама. І на цьому етапі життя вже зовсім інші приятелі, яких чомусь дуже не хочеться переводити в ранг друзів. Та й сама віра в дружбу як таку, десь розчинилася. А як у вас? Чому ваші друзі колишні? Особливо цікаво почути вже врівноважені часом висновки, так би мовити, об’єктивні і не обтяжені образами.

Наперед перепрошую, якщо подібне було - я новенька :o

• Подобається Подобається x 20
  2. Єва

Єва Well-Known Member

Відповідь: Колишні друзі і чому вони колишні?

Напевно більшість друзів - насправді не друзі, а просто знайомі, навіть якщо на даний момент нас з ними повязує багато спільного. Основна частина з них нас тримаються, бо їм це на даному етапі вигідно (по справах, нема з ким провести час тощо). Деякі безкорисно дружать, але "до першого конфлікту".
    Зараз в мене є кілька подружок, ми часто спілкуємось по телефону, але життя нас також розкидало. Бачимось раз на півроку, їздимо одні до одних в гості.
    Єдиним і справжнім другом тепер для мене став мій чоловік.

• Подобається Подобається x 18
  3. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Була у мене одна подружка. Прийшла у наш клас в 10-му класі. Це не у Львові, бо я сама не львівська. Виявилось, що живе біля мене. Ми зі школи дружили багато років. Я на вихідні їжджу до батьків, то завжди ми зідзвонювались, ходили одна до одної в гості на "дівочі посиденьки", разом гуляли, ділились усім одна з одною. Вона одружена, має сина (закінчив 3й клас).
    І от цього року в лютому,я приїхала додому, дзвоню до неї, а вона каже: "В мого малого день народження, може зайдеш". Я сказала, що не знаю чи получиться, і чи зможу, бо приїхала не сама, а з коханим. Якщо зможу, то зайду. Вона сказала:"Добре".
    Потім моєму коханому подзвонила рідна тьотя, яка живе в сусідньому місті (15 хв. їхати) і повідомила, що приїхала його рідна бабуся з Росії, яка не була в Україні 20!!!! років, і звісно він її бачив ще в дитинстві. (це ж треба, щоб так співпало!). а приїхала всього на декілька днів. Ну звісно, ми зібрались і поїхали. Тим більше,що ввечері мали їхати у Львів, бо на роботу треба.
    Ввечері приходить мені sms від подружки з таким текстом: "Я думала - ти прийдеш. хр...нова ти подружка" Я в шоці ! Відписала їй, що так-то і так-то, їздили, бо така-то ситуація.
    І все. Ми поїхали у Львів. І до сьогоднішнього часу вона до мене не дзвонить, не пише. У мене був День народження в березні, то вона мені навіть sms не прислала. А я її привітала на День народження в травні (sms). І я відповідно теж не дзвоню, все-таки, як би не було, але так обізвати. Хіба подружка тим визначається, чи прийшла в гості?? Тим більше, що по-перше - я не є хресна мама її малого, і знаю, що на дні народження дітей переважно запрошують рідню і кумів. По-друге - від народження її синочка, я жодного разу ще не була ні на одному його Дні народження, і навіть на хрестинах (хоча завжди були близькими подругами).
    Я на неї зла не тримаю, мені вона нічого поганого не зробила, все думаю:може подзвонити на свято. Але щось не дає. Із-за-такої дурниці так враз обірвати стосунки. Можна ж було вияснити спочатку,чому ми не прийшли, а не так зразу.. Тим більше, що я не обіцяла, що прийду..
    Цікавить ваша думка, що хто думає, може я не права? І як би ви поступили на моєму місці і на місці подружки.

Додано через 1 хвилину

повністю згідна.

• Подобається Подобається x 9
  4. Малявка

Малявка на своїй хвилі

Як каже моя тітонька - дружити треба (а часто, так просто виходить), або по місцю роботи, або по місцю проживання. Відстань і відсутність спільних інтересів часто охолоджують дружбу. У мене є друзі, з якими ми зараз спілкуємося рідко, але попри все я знаю, що вони є і завжди готові допомогти. А є тимчасові - з якими вже майже не спілкуюсь, бо втратився інтерес..

5. Кася

Кася Well-Known Member

Все таки дійсно дивно,як могла так налаштуватися проти подруга..Що їй заважало поцікавитися чому не прийшла?Можливо її хтось так налаштував?Інші подруги?

• Подобається Подобається x 4
  6. Малявка

Малявка на своїй хвилі

Вашій подружці, по всьому видно, вибачте "дєтство ... ше не відіграло". Вона напевно сидить вдома і ніц не робить, от і біситься. Тіштеся ліпше, шо так визначили,яка вона є, а не у ситуації, коли б ви на неї понадіялися, а потім відкрили суть її дружби.

7. Vesnyanka

Vesnyanka Active Member

На місці подружки я б точно так не злилася і продовжувала б спілкування як до того. Хоча трохи понервувалася б - адже людину запрошують, господарі на щось сподіваються (могли б когось ще запросити). Треба було б просто перездзвонити і попередити все-таки, що не прийдете.
    А до подружки я б напевне не телефонувала. Не хоче спілкуватися, то чого себе навязувати.

• Подобається Подобається x 11
  8. Milongera

Milongera перехожий

Згідна. Я би ще додала, що деяка частина друзів самостверджується за чийсь рахунок (от вже в самої образи заговорили). Але направду, як можна продовжувати дружити, якщо натикаєшся на постійні перепади настрою типу "плюне-поцілує" або на якісь нездорові, часто повторювані насмішки? Крім того, зробила для себе ще один висновок - ніколи не довіряти другу найглибші таємниці - як не здасть, то не так зрозуміє, і все одно буде неприємно. Як то кажуть "ти відкрий подрузі двері, але серце їй своє не відкривай".:agree:

• Подобається Подобається x 10
  9. Галюсік

я ще думаю, що може вона собі трохи забагато випила, або що, або дійсно хтось налаштував (підлив масла у вогонь)

10. Vesnyanka

Vesnyanka Active Member

По місцю роботи - колеги, співробітники; по місцю проживання - сусіди. З ними можна мирно співіснувати і спілкуватися. Але не обовязково заносити в список друзів

11. Галюсік

а оце дійсно моя помилка. ну щось я не подумала тоді про це..

• Подобається Подобається x 8
  12. Малявка

Малявка на своїй хвилі

йдеться не про співробітників-сусідів, а про те, що саме з цими людьми проводиш більшість часу і є спільні інтереси, впринципі

• Подобається Подобається x 2
  13. Vesnyanka

Vesnyanka Active Member

всі ми люди. Іноді "вилітають" з голови прості речі. А потім думаєш - і чого ж так було не зробити.

Додано через 2 хвилини
    в мене по роботі є люди, з якими я багато проводжу часу і з якими є спільні інтереси (в силу обставин), однак друзями вони не є і скоріш за все не будуть

14. Maryasik

Maryasik Well-Known Member

В мене теж багато знайомих, з якими я спілкуюсь, але в категорію друзів, я відношу дуже мало. Бо не так багато з них, можна довіряти, як собі і говорити про все, і не думати про то, що завтра це буде розмовою всіх сусідів.

15. Масік

Масік Well-Known Member

У мене те сталося , коли я вийшла заміж, оскільки подружка моя , ми з нею 20 років росли разом і кращої за неї не було, мабуть приревнувала , чи то може позавидувала, що я перша заміж вихожу, сама перестала до мене дзвонити і спілкуватися , хоча живемо зовсім поруч, при зустрічі постійно намагається якось підколоти , мол що вже домашніми справами обзавелася, толку тобі дзвонити , ти ж у нас тепер сімейна, я довго не могла зрозуміти такого ставлення, але висновки з часом самі напросилися - це банальна заздрість , і чомусь більшість людей шукають собі друзів слабших за них, маубть щоб на їхньому фоні виглядати яскравіше, а як тільки щось получається краще, то кінець дружбі. Таке явище дуже часто спостерігається у жіночій дружбі. І 100% права Єва , що тепер найкращим другом для мене є чоловік , бо й справді дружба це мабуть тимчасове поняття, і сподіватися що та сусідня дівчинка , яка в дитинстві тобі останнє печенько віддавала, буде так робити завжди не варто, міняємося ми , міняються інтереси, а це й тягне за собою зміну кола спілкування.

• Подобається Подобається x 13
  16. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Оце її швидше всього і образило.

• Подобається Подобається x 5
  17. Галюсік

може бути. але це не означає, що треба називати "хр..новою подружкою", я б собі таке не дозволила, як би мене не ображали. і з Днем народження могла привітати. хоча б просто sms зі словом "вітаю". і не так,що до сьогодні не дається чути. я наприклад трохи скучаю, все-таки на кожних вихідних бачились. ще й поряд живемо. а подзвонитине наважуюсь.

• Подобається Подобається x 3
  18. Оля

Оля Старожилка форуму

Якщо ще не все втрачено в вашій дружбі, то спробуйте перевернути все в жарт, подзвоніть до неї і скажіть: привіт, це твоя хр...нова подружка дзвонить..... І розмова зав'яжеться, звісно якщо вона нормальна людина.

• Подобається Подобається x 10
  19. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Обоє винні. :)

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

враховуючи те, що немає ніяких оспіваних "друзів", а є лише товаришування за певним інтересом, то нічого дивного, що у вас, панно Milongera, їх "не лишилося"....
    мабуть, зникло те, що об’єднувало.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)