Коли важко прийняти рішення, хочеться поради...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Iriska, 7 гру 2009.

1. Iriska

Iriska Well-Known Member

Не звикла просити порад, але іноді хочеться зважити різні думки. Адже іноді власні думки і аналіз заціклюються і часто на тому, чого насправді нема, на надуманому...

Ситуація така:
    Працюю на фірмі в повному бабському колективі. Коли прийшла, мова йшла про постійну роботу, пояснення відкритої вакансії - дівчина попала в ДТП і до НР буде на лікарняному офіційно, але в принципі ніхто не вірить в те що вона повернеться, бо з їх слів - там повна клініка... Звісно мене це насторожило, а потім насторожувало все більше, коли при мені їй телефонувалось і питалось, коли ж ти нарешті вийдеш, а поклавши трубку - та де там... кому ти тут потрібна, зі своїми провалами в пам*яті... Лукавство, дике, примітивне і огидне.
    Зараз... скоро НР, і вона має повернутись... Відповідно, буде троє на одній позиції, що означає підняття плану і менші можливості заробити нормальні гроші. Мене просто починають травити... То морально, то пробують принизити при клієнтах, чи виграти мозги за 300грн дебіторки, в той час, як в напарниці 70тис... В п*ятницю прямо спитала шефової, чи маю я тут працювати і до чого всі ці моменти? По ній було видно, що вона зачинщик, і не бажаючи самостійно приймати рішення, дала вказівку створити мені екстремальні умови, а вголос сказала, що: "Я нікого не збираюсь звільняти, але Марта пішла на лікарняний з даної посади, а вмене в резерві тільки нижча"...

В середу - зарплата за листопад. Думаю забрати гроші і подати заяву... З другої сторони з роботою зара грусть... Можна ризикнути і лишитись ще на місяць, але нема гарантій, що мені совісно виплатять за цей місяць, а офіційка не перекриє навіть затрат на добирання на роботу...

Тобто на вагах зараз:
    1. Залишитись, отримати пониження по трудовій і по ЗП (і це після посад директор філії і т.д., отримати продавця-консультанта) і невідомо, чи не попруть як моральними інтригами, так і утискаючи фінансово...
    2. Отримати в середу гроші, звільнитись, не ризикувати навіть однією ЗП і шукати алярмом роботу, або уповати на те, в чому наразі не дали відповіді...

Як думаєте? Чи я маючи негативний досвід з інтригами і невиплатами ЗП вже підозоюю у цьому всіх? Чи таки не варто ризикувати грошима і варіантом не отримання потім кращої роботи, якщо таки в трудовій піде пониження?:cry:

2. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Нічого не буває просто так. Може доля готуєщось краще??? Я б,наприклад, роботи зразу не кидала, у всякому разі є хоч щось, але починала б по-тихенько шукати щось нове. Тим більше в теперішній час фахівці (а ще й з досвідом) ціняться.

• Подобається Подобається x 2
  3. Iriska

Iriska Well-Known Member

Тихенько шукаю... По одній пропозиції вакансія буде відкрита в січні, відповідно до січня пі позитивної, ні негативної відповіді я не почую... Хоча вона сказала, що незважаючи на те, що кадрові займаються підбором, вона своє рішення вже прийняла... Сподіваюсь таки в мою сторону...

4. Volodarka

Volodarka Well-Known Member

Конечно, сложно давать совет в таком вопросе. По себе знаю, каково стоять перед выбором: уйти с высоко поднятой головой - но "в никуда", или остаться и ждать "у моря погоды". Может, лучше подождать ещё месяц-два и иметь хоть какие-то деньги, а параллельно разместить своё резюме, где только можно, и самой искать вакансии. А может, всё обернётся в Вашу пользу, Iriska! По крайней мере, от души желаю Вам этого!
    И ещё напоследок фраза от моей любимой В.Токаревой: "Когда Бог хочет открыть перед тобой новую дверь, он закрывает предыдущую".
    Удачи Вам!

• Подобається Подобається x 5
  5. Locke

Locke невиправний реаліст

Трохи сумбурно написано, важко розібратися. Уточніть: Як Ви були прийняті на роботу - на постійне місце праці чи на певний термін (напр. до .... числа чи на час декретної відпустки, чи як?) і на яку посаду. Якщо Вас хочуть перевести на нижчу посаду чи на нижчу оплату - то це є згідно КЗпП України "суттєве погіршення умов праці" про що повинен бути виданий наказ і Ви повинні бути з цим наказом ознайомлені під розписку не менше ніж за 2 місяці до настання таких умов. Якщо Ви не погоджуєтеся, то або звільнитеся самі, або адміністрація має право Вас звільнити через 2 місяці.
    З іншої сторони, вони можуть створити такі "умови", що не вистачить нервів цього витримати. Вся наша біда в тому, що біла і чорна (в конверті) зарплата. В нас на фірмі кілька років тому хотіли звільнити одну дівчину, і пропонували написати заяву за власним бажанням але вона відмовилася навідріз. Тоді їй стали платити лище офіційну зарплату (мінімальну), а решту (в кілька разів більше) не платили. Зате контроль за нею встановили жорстокий - фіксувалися всі запізнення, порушення, тобто готували грунт для звільнення по статті. І вона в кінці кінців не витримала і звільнилася. Проте власники теж дураки, сильно ризикували. Так як їй вже втрачати нічого, могла закласти їх в податкову міліцію,прокуратуру чи ще кудись, що на фірмі виплачують зарплату налом.
    Якщо все таки вирішите звільнятися, то наполягайте на звільнення за згодою сторін. Тоді зразу зможете стати на біржу і отримувати грошову допомогу. Якщо ж категорично відмовлятимуться за згодою сторін, можна спробувати неоднозначно натякнути, що якщо не дійдемо розумного компромісу, то піду "на сповідь" в прокуратуру і маю що розповісти.

• Подобається Подобається x 3
  6. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

вибрав би варіант "піти з високо піднятою головою"
    не звик принижуватись...
    також не для мене варіант "працювати тихенько і помалу шукати нову роботу"... це шось типу "і рибку з'їсти і .. в човен сісти"
    якщо працюю на певній роботі - віддаюсь весь і вся)))... не можу паралельно щось "виношувати"... то десь так як "подлянка", нє? тільки не кажіть "а вони як зі мною поступають"... не подобається - не їжте)
    а взагалі в таких речах думаю форумляни Вам не порадники (вибачайте, але так є), бо треба знати усі тонкощі роботи, умови договору, відношення в колективі і т.д... тому ми можемо тільки висловити свою думку чи як би ми діяли, а вирішувати Вам... можна ще порадитись в спеціаліста з вашої галузі (і краще щоб знав вашу фірму) чи більш досвідченого (але незалежного від вас) колеги по роботі.

• Подобається Подобається x 1
  7. Iriska

Iriska Well-Known Member

Брали на постійну, але тепер виявилось, що посада менеджера з продажу - одна, вона числиться за дівчиною, яка була з червня на лікарняному і вже має інвалідність. Відповідно понизити її по статусу чи звільнити не мають права взагалі.

Це вже активно почалось і триває...

Саме так і планую.

Як би там не було, але в кожному дописі щось для себе знаходиш...

З.І. Завтра йду на співбесіду, пра доведеться якось встигнути і робочі питання вирішити і не спізнитись. Як би там не було, нині потішили, що ЗП за грудень дають до нового року, що не може не тішити у випадку коли банально треба бабла...

Я так завше робила, раніше ніж починались травлі чи інтриги... Просто тепер життєві обставини інші і мабуть страх, бо... ьанально треба бабла.

8. Locke

Locke невиправний реаліст

Якщо Вас взяли на постійне місце на цю посаду, то вони повинні були в штатному розписі відкрити ще одну посаду менеджера з продажу, бо брати Вас на постійне місце праці на посаду, де працівник перебуває на лікарняному вони не мали права.
    А Ви про це не могли і не повинні були знати. Це їхній промах і , до речі, дуже серйозне порушення. Для фірми щоб виправити ситуацію потрібно додати в штатний розпис ще одну посаду, якщо Ви захочете залишитися.
    Не сприймайте мій допис як керівництво до дії - це я просто хотів розтлумачити ситуацію згідно чинного законодавства.

9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо Вам так залежить зараз на грошах, то лишайтесь на той місяць, поки не знайдете кращу роботу. Старайтесь ігнорувати тих людей і не брати все близько до серця.

10. Iriska

Iriska Well-Known Member

Час минав, ситуація ніяк не зрушувалась з місця... до недавна...

На початку лютого, мені запропонували місяць ще попрацювати на тому ж місці, а далі з пониженням ЗП і посади, та у зв*язку з тим, що у мене є авто, безоплатно припрацьовувати експедитором... Слухала, аж вуха в*яли... Потім взнала, що мадам, яка вернулась, насправді на законному лікарняному була 4-ри місяці, інвалідність не оформила, через два місяці, тупо на засадах я тут раніше працювала, вернулась...

Крім усього... Коли я вирішила звільнитись, бо почались недостачі, які як не диво почались з поверненням її..., щоб мені їх не навішали, мені відмовили, мол знайди щось спершу, адже без роботи зараз важко..., заяву просто не взяли. Тепер я на лікарняному, вчора мені вирізали восьмий зуб, причому операція була з ускладненнями, в мене й досі пів щалепи під наркозом... І ось... мало того, що шефова вчора визвонювала за 10-ть хвилин до операції з питанням на скільки днів я випаду з життя... Класне побажання здоров*я перед такою подією... Сьогодні ж вирішила викричатись на мене, що я сволоч не відзвонилась їй після операції і не повідомила на скільки днів у мене буде лікарняний... Я в шоці, мало того, що я ще сьогодні не дуже можу говорити, так і навіть лікарка не знає наразі скільки часу буде тривати лікування... А в додачу, пригрозила, що "яка подача - така віддача"... Я просто в шоці від людини..., невже в неї не те що совісті нема, але вона й не думає, що як не дай Господь їй щось треба буде лікувати, то вона зовсім не таких слів буде чекати... А ще після всьог, завила мені, що вона, виявляється до мене з відкритою душею і розумінням, а я знехтувала... Підкажіть, в якому місці це розуміння і відкритість, бо я щось не роздупляюсь взагалі...?!

• Подобається Подобається x 4
  11. Kats

Kats Романтик

бррр... весело у Вас :sad:(( НУ як на мене є два варіанти вирішення проблеми:
    1. Полюбовно;
    2. Війна!
    Щодо першого варіанту то потрібно просто прийти до неї і прямо в лоб поспитати: що вона хоче і як вона узагалі бачить ситуацію як людина. Якщо відповідь буде офіційно суха то тоді там більше нічого робити...
    Що ж до другого варіанту коли Вас тупо виїдають потрібно так закрутити ситуцію, щоб непереливки було тій дамочці. Як? ТА просто: в мене був колега який заївся з керівництвом, вони йому почали давати зарплатню, яку нараховували офіційно, а те що в "конверті" сказали що вперше про таке чують, як виявилось він ніколи не розписувався за зарплатню от ми з ним і почали куралесити... пригрозили, що звернемося в прокуратуру у зв'язку з підробкою його підпису у відомостях про отримання зарплати, а в суд про заборгованість і взагалі кожний знає щось таке що фірма хоче прриховати. Знайомий до тепер спокійно працює на фірмі і все ок. Варіантів маса. Просто подумайте)))

12. Iriska

Iriska Well-Known Member

Вже не буде... Я хотіла полюбовно в п*ятницю, бо здогадувалась що вона не дасть мені нормально пережити операцію... Так і вийшло...

Скоріш за все....
    1. Вони не мають права мене понизити без офіційного попередження за два місяці. Було усне і за місяць.
    2. Не мають права погіршити мені умови і оплату праці, та ж ситуація що і в 1.
    3. Якщо мене посміють звільнити за час лікарняного - їм взагалі буде не переливки.
    4. Скоротити - не можуть також без письмового попередження із моїм підписом, такого не було.
    Проблем можна влаштувати массу, проте вона чомусь вважає, що оскільки фірма не її, а вона лише виконавчий директор, то її це не стосується... Невже вона думає, що якщо наїхати на центральний офіс, то їй скажуть дякую?! Тим більше, що надто багато нюансів я можу розказати туди, куди треба...

13. Kats

Kats Романтик

НУ тоді війна))) Якщо не попередили за 2 місяця це труба директору))) Це я як юрист гарантую))))))) НУ якщо що, пиши в приват подумаємо і повоюємо)))))))) Ще не таке бачили)))

• Подобається Подобається x 5
  14. Iriska

Iriska Well-Known Member

Дякую. Сорі що не в приват, просто так і руки сверблять всім показати які люди бувають...
    Прийшла 4-го березня звільнятись. 3-го тільки вийшла з лікарняного, причому стаціонарне лікування... Так ось... На мене вже готовий наказ за згодою сторін і обов*язковий текст заяви. Причому - 26-м лютим. Оскільки терміново треба було бігти вже на нову роботу, а також купити дороговартісних лікарств, вирішила таки підписати. Хоча диву дивуюсь, як вони проведуть звільнення під час лікарняного... Хіба що далі колишньої шефової цей папір не зайде... Але ж можна підняти документацію лікарні... Так ось... Сьогодні 9-те, на руках нема ні трудової, ні розрахунку... Звонити і говорити з ними мирно не маю бажання, бо через них не вдалось купити лікарства і тепер доведеться довше лікуватись. Що порадите? Як саме поступати?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

від моменту звільнення, на протязі місяця вам необхідно звернутися в суд, не прогавте цей період.

Ви ж "втратили роботу" через те, що не змогли новому роботодавцю показати трудову книжку, що підтверджує ваш досвід роботи.

16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Коли мене не цінували на роботі (так було 1 чи 2 рази за моє життя) - я просто йшов, і знаходив кращу роботу. Наші нерви - це наше здоров"я і довголіття. Це неможливо скомпенсувати грошима і перемогою в суді.

• Подобається Подобається x 4
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене теж була подібна історія.

Колектив великий, а я був керівником підрозділу. Таких начальників було немало, бо й підрозділів було багато, але в колективі верхушки панував розподіл. Одні начальники були людьми директора, інші - першого зама, а ше інші - просто заступника директора, бо було у нас один директор і два заступники. Так от, між тими кланами завжди був круговорот, тобто боротьба. За шо боролися? Важко сказати, але от виставити начальника підрозділу іншого клану в очах директора чомусь було за щастя.
    Заївся я з головним бухгалтером фірми. І як вона мене не пробувала виставити у поганому світлі, все виходило так, що сама потрапляла у погане становище... Ох і воювали ми.... Вона була найстарша серед начальників, а я наймолодший... Закінчилось тим, що через 2 роки такого життя, я все-таки звільнився, хоча моє звільнення не було саме через неї, просто я побачив, що воювати нема за що. Через півроку після мого звільнення фірма збанкрутіла, народ почав тікати хто куди, а я вже півроку працював на іншій фірмі.
    А перед звільненням вирішили з мене трохи познущатися. Не хотіли мені видати трудову книжку, бо я не підписав у всіх обхідний лист. Ех попив я їм кровушки тоді.... самі за мною бігали, щоб ту книжку вручити, хоча я вже чотири тижні на роботу туди не ходив. І що цікаво, каже начальник відділ кадрів: яким числом тебе звільнити сьогоднішнім, чи місяць назад? Що тобі совість підказує? А я кажу можна сьогоднішнім, або завтрашнів... Вона так строго глянула на мене з явним незадоволенням, а я тут же сказав: ну проти совісті не попреш - так каже.
    Пішли на зустріч... а куди діватися? Суд був на носі, тре було свою репутація берегти, тому пішли мені на зустріч, хоча й зубами скреготали.

18. Iriska

Iriska Well-Known Member

Я власне і хочу цього... Я не звоню сама, бо обіцяли вони це зробити, вже не кажу, що першочергово цев їх інтересах віддати мені гроші і трудову, бо не я ж порушила ряд статей КзПП... Проте суть в тому, що директорші, яка є просто найманим працівником - побоку... вона вважає що це не її проблеми, а центрального офісу... От і виходить коса на камінь я вичікую - вона вичікує...

П.С. Хто може з позовною помогти?!

19. Iriska

Iriska Well-Known Member

Сьогодні звонила... переламала себе і рішила спершу по доброму... Телефон відключений. Взнала, що всі отримали ЗП в п*ятницю... Мене звісно хоч і обіцяли про це повідомити... мали на увазі... Зателефонувала в офіс - людина, якій я думала можна вірити, і казала, що її сьогодні там не буде - була. Але питання не в тім... "Шефової" нема в місті... де мої документи і ЗП всі морозяться, типу нічого не знають... Домовилась із знайомим юристом - завтра пишу позовну.

П.С. Не майте справи з ТзОВ "Нова якість", принаймні у Львові. От як позорять не маловідомі бренди типу Milavitsa, Lauma і т.д.

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Орестівна, не роби помилки. Не варто відповідати плювком на плювок. Мені здається, що у них були якісь причини так поступити. Щось їх змусило. Ну не із-за природньої ж підлості вони це робили? Варто притишити амбіції, заспокоїтись, порозумітись з керівником і мирно розійтися. Процвітати - це мистецтво домовлятись. :)

а де твій аватар? :)