Коли ставити малечу на лижі

Тема у розділі 'Подорожі Україною', створена користувачем palmir, 14 лют 2011.

1. palmir

palmir Well-Known Member

Розкажіть коли і як ставили своїх малюків на лижі. Мому мацьопству зараз два з половиною. Планую на наступний рік. Але може хто має досвід з двох річного віку?)))) Які особливості, моменти?

• Подобається Подобається x 5
  2. Кохана

Кохана LuBimaya

Ми особисто не лижні фанати, ми більше по туризму виступаємо. Але маємо друзів, які "повернуті" на лижах. Тож в них двоє діток 5 і 4 рочки, то вони старшу в три поставили, а молодшого в 2... з молодшим було важкувато, а старша в 3 рочки дуже швидко пристосувалася... вона у них і на ковзанах вже рік катається..

3. palmir

palmir Well-Known Member

як були на ковзанах, то мала кричала "я вєліка, я вєліка", так дитина хотіла на ковзани. Загалом вона в нас дуже рухлива. енергії валом. на місці ніколи не сидить, коли гуляє, на руки не проситься, навпаки, деколи візьмеш щоб швидше кудись зайти - то кричить"я сяма"))). на четвертий поверх в комбінезоні лізе, раз чи два на мить зупиниться і дальше вперед)))

• Подобається Подобається x 6
  4. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Так как снег у нас большее время года, а я не лыжник, то на лыжи мои дети встают сами. Младший из охотничьей лыжи освоил раньше сноуборд, года в 4ре. А сейчас (10лет) увлёкся лыжами и хоккеем. Стреляет отлично. (в папу пошёл). Старшие бросили. Интерес прошёл.

5. palmir

palmir Well-Known Member

Chaldon Перше не зрозумів де то в нас сніг більшу частину року лежить))) поки не натрапив на підпис. Аж кортить запитати, як ви опинились тут на форумі - підозрюю що коріння тут, але видно крім коріння ще щось тримає.

Видно лижників тут небагацько. я правда тож не профі, але сніготоксикоз час від часу мучить)))

• Подобається Подобається x 2
  6. adviser

adviser Well-Known Member

В скільки ставити на лижі, це індивідуальний підхід.Якщо дитина виявляє інтерес, бажання, то й в чотири рочки можна.
    1.Спершу виберіть маленькі лижі. Навчіть її тримати рівновагу - можете тягнути її за палки (корпус півприсівший, сіднички на одній лінії з п’ятками, дивитись вперед себе)
    2. Відразу навчіть падати, не на спину, не на кісті рук, а на сіднички - на бік

3. Підбадьоруйте постійно, пояснюйте, що всі як вчаться то падають.
    4. Уроки не тривалі, щоб не надоїло.
    5. Нехай сама спускається з горбиків, невеликих гірок.
    6. Головне - заохочення, старання та хороший настрій.:good:

Успіху вам та вашій малечі!!!

• Подобається Подобається x 10
  7. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Пути Господни неисповедимы и кто знает где странник найдёт покой.:girl_angel:

• Подобається Подобається x 1
  8. palmir

palmir Well-Known Member

adviser Дякую! тепер відомо з якого боку підходити. А то б потусував відразу в гори))))

Chaldon - істина!

9. LevkoDurko

LevkoDurko миється в бані

малих ще нема, але знайомі хлопчика свого ставили коли йому було 5, а малу коли 4.
    я сам з 7.
    але вважаю чим швидше тим ліпше.

10. SirenkaSirenka

SirenkaSirenka Active Member

я з 6ти на лижах, на борді з 10.
    але все частіше бачу як все менших і менших ставлять на лижах! недавно бачила дитину, що ще в колясці сидить, а вже з лижками малими!!!

11. MaksymK

MaksymK Active Member

Також на лижах з 6 років, сестру батьки поставили в 4, зараз літає як пришпарена:)))

Хто сумнівається - не варто, головне - шолом на голову і вперйод!:crazy:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

От шолом натягнули, вийшли на вулицу, а снігу нема.

• Подобається Подобається x 3
  13. sani

sani Well-Known Member

щойно побачив тему "Коли ставити малечу на лижі" - глянув на календар і відповідь - "літом" :)

• Подобається Подобається x 2
  14. Corleone

Corleone розівчився програвати

правильно. В малих нема того страху, що заважає дорослим швидко навчитись, а тому з лижами як і з плаванням треба починати якомога раніше.

15. deva

deva Well-Known Member

я свою дочку ставила на лижі в 3.5 рочки, правда,зараз бачу катаються і молодші дітки, але думаю,що не варто, після 3х років-самий раз ставити на лижі(при спільному бажанні Вас і дитини!!!)

16. palmir

palmir Well-Known Member

Пройшов рік, запал пригас, але появилось розуміння. Тобто відразу в гори малу тянути не буду, але спробувати навчати можна. Коли сніг впаде, малій буде майже три з половиною. Спробуємо на якихось накладних лижбах що чіпляються до чобітків (колись були жовті пластикові, незнаю чи тепер такі є). Але сперша треба навчити... нашу маму)))) А то вона сперша не хотіла, а тепер виявила бажання. Але вона в мене трохи боягузка і думаю так, як я не захворіє))

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Дитинство пройшло в Караганді. Зими там - ой-йой-йой!!!
    Скільки себе пам"ятаю, стояв на лижах. Спочатку на малих, років у сім - на великих, батькових. Він то й навчив всьому, і як стояти, і як їздити, і як із гір спускатись, і як на літо зберігати...

18. AHTOH

AHTOH Member

малій 3 роки. думаю зими 2012/2013 (це малій майже 4 буде) поїхати пару раз з нею в буковель. там є інструктори. от нехай ті хто добре вміють і навчають. бо я хоч і люблю але не чуюся в силі правильно все її навчити.

19. Garis

Garis Well-Known Member

Я своїх в 3,5 роки поставив, можливо тому що сам добре катаюсь , та й живем недалеко від Буковеля так що проблем з цим не має) Але всі радять що чим швидше тим краще, вони ще не мають страху такого

а де твій аватар? :)