кого ви запрошуєте додому?

Discussion in 'Всяке різне' started by Гелена, Mar 4, 2009.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

недавно я хотіла запросити додому консультанта з одного питання, чоловік того не зрозумів, прочитав мені лекцію, типу навіщо запрошувати додому чужу людину, чому не зустрітися в іншому місці тощо
    відповідь йому мала би бути ясна - мені з дитиною тяжко вибратися в якесь кафе абощо, він був вдома на той момент, тобто ми не самі з малим, тому вдома мені було зручніше :pardon:

та й доводиться консультантів, майстрів та інших незнайомих людей запрошувати додому, а що робити?
    довго ми сперечалися, виявляється маємо різні думки з того питання
    чоловікова версія - я повелася безпечно, коли запросила чужу людину додому після короткої телефонної розмови, так ніхто не робить тільки я і т.п. :scratch_one-s_head:

а кого ви запрошуєте додому? в яких випадках допустимо впускати чужих людей? як і коли друзів?
    до вас додому так би мовити легко потрапити чи то тільки ваша територія? ;)

• Подобається Подобається x 7
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Дуже легко. Приходять всі, кого дві німецькі вівчарки пускають. )))

• Подобається Подобається x 22
  3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо зовсім незнайомих людей, то б не приймала вдома, коли була б сама. І взагалі незнайомим людям (курєрам, перевіряючим всяким, сусідам..) відкриваю двері через ланцюжок, якщо сама вдома. І взагалі не відкриваю, якщо сама вдома. В нас досить небезпечний район, страшно. У Львові таке б в голову не прийшло, там якось безпечніше почувалась..
    В чоловіка такі друзі, що їх запрошувати не треба. Вони за 5 хв до візиту дзвонять перевірити чи ми вдома і просто приходять. Цього я не люблю, бо от сиджу працюю, вони приходять і хочуть потриндіти, а в мене термінові справи і доводить сидіти до гостей спиною в комп'ютері..
    Коли жила на квартирі, то мала відчуття "своєї території" і любила, коли до мене приходили знайомі в гості. А тут нема відчуття свого дому, сама почуваю себе гостею, тому мабуть і запрошувати знайомих не спішу.. Та і нема дуже кого запрошувати..

• Подобається Подобається x 8
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Гм...:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 4
  5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

От і мені в голову не приходить.
    Двері на замок зачиняємо лише на ніч, або коли йдемо з хати. Сусіди заходять, навіть не дзвонячи (привчили колись, що дитина може спати). :preved:
    У нас домашній офіс. І мій, і дружини. Хоча, стикався декілька разів із "невмотивованою" відмовою прийти до хати. Різне виховання у людей...:pardon:

Наспівуючи:
    За нашов стодолов
    Видно чуже село.
    Туди повернуся, сюди повернуся
    Видно чуже село

• Подобається Подобається x 5
  6. Чужих ни под каким предлогом не пускаю. Ходят всякие рекламные агенты, проповедники - мне плевать.

• Подобається Подобається x 6
  7. Patrick

Patrick Well-Known Member

...весело Вам ...Тут так не ходять.І навіть знайомі теж.Перед тим як прийти обовязково подзвонять.
    Спочатку , коли приїхав це шокувало.А потім звиклoся і сам почав так робити....почало шокувати зворотнє , коли буваю в Львові в батьків і сусідка приходить без стуку - муки/цукру позичити , чи ще щось....
    З сусідами тримаю добрі , но не панібратські стосунки.Вони мають наш ключ від хати , ми їхній.Хто коли кудись їде - повідомляє сусіда ...
    Але щоб так запросто без потреби , серед тижня , прийти ні-з-того , ні-з -сього - то так не ходимо.

• Подобається Подобається x 13
  8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Та йой!
    Невже з добрим сусідом і справи не знайдеться поважної? :drinks:
    Наспівуючи:
    із сусідом звернеш гори,
    до коліна тобі море,
    до коліна тобі гори,
    головне, щоб був сусід...

9. сестричка

сестричка Well-Known Member

Нікого з чужих до хати не впускаємо, спілкування з чужими тільки через ланцюжок або виходю за двері.Знайомі зазвичай попереджають про свій прихід, а сусіди...на те і сусіди , щоб приходити тоді. коли їм того треба:)

• Подобається Подобається x 8
  10. fuxx

fuxx Member

А у мене підїзд звкривається на ключ, такщо без попереднього повідомлення не так просто потрапити.

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

... Одного разу, коли ми гостювали з бувшим чоловіком на Різдво у батьків, до хати запросто, не задзвонивши, ввійшла сусідка, з тарельом пляцків, власноручносвіжоспечених, поклала на стіл, потренділа три хвилини і так же, без церемоній пішла...

Екс дивився на пляцки, а потім казав:"До нас якби так прийшла Штєпанова (сусідка тут), то я б думав, що пляцки з миш"яком".

Та й що казати, якщо двері знадвору просто клямки не мають... найкращі друзі тут не ходять без запрошення на каву, вже не кажу про відвідини опівночі (якщо тре душу вилити).

Хоча... я звикла вже.

А додому якщо і кличу якогось агента, то після декількох зустрічей на нейтральній території.

• Подобається Подобається x 11
  12. Max_

Max_ кл. москаль

Друзей - в любое время )

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

А в мене цікаві сусіди..прсто..цікаві..Свої в дошку...
    Старша,Ольга дуже любить стояти в позі "зю" біля замочного..отвору...

• Подобається Подобається x 19
  14. сестричка

сестричка Well-Known Member

А двері у Вас куди відкриваються? До себе, чи від себе?:))

• Подобається Подобається x 14
  15. Ірена

Ірена Well-Known Member

я досить безпечна - і як треба то зустрічаюся і з майстрами із іншими чужими людьми навіть і коли вдома сама.
    але щоби когось запросити (в гості) то мені людина має подобатися і маю мати настрій.

16. olya_d

olya_d Well-Known Member

Зараз до нас додому друзі рідко приходять - живемо з батьками і власної території - одна маленька кімната. Але коли нарешті відселимося в окреме житло, то буде приходити багато коліжанок - я дуже вже скучила за живим спілкуванням :)
    Показники лічильників в нас питають по телефону, а сусіди тільки одні заходять в гості. Інша сусідка така, що від неї треба відгородитися кількаметровим по висоті парканом

17. консультант

консультант Дуже важлива персона

1. Залежно від потреби, події та причини.
    Якщо у Ваше житло є вашим офісом, якщо офісом не є то відповідно до пункту 1. Просто так впускати чужих людей до свого помешкання вважаю нерозумним.
    Друзів запрошую для святкування якоїсь події, а так вони постійно самі приходять, коли їм захочеться навіть просто поговорити.
    Легко потрапити, а деколи ще легше її покинути. Особливо це відчувають свідки Єгови та різні цигани-попрошайки.

• Подобається Подобається x 6
  18. Vetta

Vetta Well-Known Member

а я пускаю в хату всіх кого рада бачити. Ну бувають у мене і прояви повного безкультурря...підхожудо дверей, дивлюсь там жінка і парубок з книжочками, буклетиками....ну...я навіть не відкриваю дверей, їм не привикати, а в мене свої справи.

• Подобається Подобається x 11
  19. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Тільки друзів та знайомих.

• Подобається Подобається x 1
  20. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

У Львові, до нас в гості приходять лише друзі, зі сусідами, я навіть незнайома, зато в мами в селі двері на ключ іі на ніч не закривають, часом як і на роботу йдуть, то можуть не засунути. Відповідно сусіди можуть прийти. коли завгодно, стукати не прийнято, а на свят вечори, навіть страви готуєм через одну, а потім обмінюємся:). Так само і випічкою і хлібом печеним, обмінюємся стабільно. Наприклад, я можу зайти до сусідів на кухня як нікого навіть там нема, полкласти, що принеса і йти геть:).

а де твій аватар? :)