Книга року

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем Тіріон, 2 січ 2008.

1. Тіріон

Тіріон Active Member

Пропоную в цій темі ознайомити всіх з найкращою книгою, яку ви прочитали в 2007-му. Якщо складно обрати одну - можна в декількох номінаціях :).

2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Відповідь: Книга року

мені здається я читаю книжки певажно тієї тематики, яка більшості людей абсолютно нецікава, але про всяк випадок напишу, які книжки вважаю достойними прочитання

1. Р. Кийосаки, Ш. Лечтер. Богатый папа, Бедный папа

2. О. Вагин “Почему, ты еще нищий?”, "Заяц стань тигром!"

3.Ю. Мороз. "Ваше кредо-вечно второй? Истина в тезисах"

Попри попсові назви, зміст не повинен розчарувати :)
    Книжки читаються дуже легко, написані цікаво і відверто про свободу дії і думки, фінансову свободу, фінансову грамотність, підприємницьку діяльність (роботу на себе та створення власного бізнесу), роль держави і суспільства в нашому житті, вплив і корисність освіти, про стереотипи, що заважають жити і способи їх подолання, про організацію свого часу тощо

Кого ж робота на себе або власний бізнес абсолютно не цікавлять навіть теоретично, рекомендую ще одну книжку:

4. Далай-Лама і Говард К. Катлер. Мистецтво бути щасливим на роботі.
    (написано в формі бесід американського психолога з Далай-Ламою про роботу, проблеми пов’язані з нею і шляхи вирішення цих проблем)

3. Тіріон

Тіріон Active Member

Дякую, що розмочили мою тему, але вона задумувалась не як клон попередньої про рекомендації книг.
    Щодо книг - я б таке не став читати точно. Схоже на зомбування та виступи різних баптистів по телеку.
    Чомусь впевнений, що вони нікому не допоможуть.

• Подобається Подобається x 1
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Найкраща?
    Canon Speedlite 580EXII, інструкція по експлуатації. :)
    Вона мене втішила.

5. lulu

lulu Well-Known Member

іздрик.флешка
    не знаю чи найкраща але найсмішніша то точно
    тут детальніше від мене:)
    всіх решта і не згадаю...гілка про матіос не прижилась-хоча трилогія в сукупності мене дійсно вразила!

6. Гелена

а мені помогли, бо я відкрила і розвиваю власну фірму :)
    але можете попросити модератора видалити допис - я не проти

п.с. а хтось ще казав що не любить обмежених людей і стереотипне мислення :D
    фу, Тіріон

7. Тіріон

Тіріон Active Member

Цікаво-цікаво. Про Іздрика чув - від Наталки Карпи :). На ній моє знайомство з українською сучасною прозою закінчилось :). Поки що.

Додано через 5 хвилин
    :) Схоже, ви мене сплутали зі своїм песиком :).

Жартую. Насправді я радий, що вас не образив, бо дійсно цього не хотів. Просто написав, що думаю.

Не вірю. Не вірю, що вам в цьому помогла одна з цих книжок.

8. lulu

lulu Well-Known Member

острів крк
    воццек
    подвійний леон
    «АМ™»
    флешка
    незмінний редактор четверга
    невід"ємний у "станіславівському феномені"
    ну і ше...всяке
    а в принципі сучукрліт таке є!!!!
    не буду тут детально розписувати-тра читать;)

• Подобається Подобається x 2
  9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Як то файно...відкрити для себе нове і найкраще.Я своє найкраще прочитав вже давно.А тепер що би не читав - то ремікси з колись прочитаного.

• Подобається Подобається x 3
  10. Гелена

вони допомогли впорядкувати мої власні хаотичні думки :)
    прочитайте Кіосакі, дуже успішна і шанована в світі людина, його спосіб мислення сам по собі цікавий
    а погоджуватися з ним чи з кимось іншим необов’язково - читати треба тільки критично і робити свої висновки
    я тільки так читаю і всім раджу так читати :)

11. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Магам можно все
    Автор(ы): Марина Дяченко; Сергей Дяченко

Досить цікий сюжет. Особлива кінець =)
    Книга про егоїста, нарциса - мага. Який в лотерею виграв "Корінне закляття". Це означає , що він отримав змогу безкарно убити будь кого. І настільки себе люблячи, він прагне убити невідомого злого мага, за яким не один десяток трупів....
    В книжі багато сарказму, іронії ...гумору звичайно ж .

• Подобається Подобається x 2
  12. Тіріон

Тіріон Active Member

А можна попрохати цитатку, яка б змусила мене зацікавитись? (Тільки памятайте - "краткость - сестра таланта :)")

Просто фантастичні письменники. І на відміну від багатьох вітчизняних та російських - зовсім не вторинні. Від "Скрута", "Привратника", "Шрама", "Ритуала" просто зносило дах. Я не міг повірити, що українські письменники можуть так писати. Мені щиро жаль англомовних любителів фантастики світу.

13. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Мені від Vita Nostra знесло дах. Цілу ніч читав, не міг відірватися.
    Зара "Пентакль" читаю.

14. Гелена

напишу чому я не образилася, все-таки кожна тема має свій офптоп :)
    коли ми з чоловіком відкрили фірму, мені було 24, йому 25, я деякий час після навчання і першої роботи не бачила одногрупників і колишніх співробітників, а він своїх
    з часом десь зустрічалися потрохи зі всіма і на питання чим займаєшся, де працюєш відповідь: "відкрила свою фірму" взагалі ніби не чулася. далі ля-ля-ля, а потім знов: так де ти працюєш тепер? ну не вкладалося в картину світу жодного мого знайомого, що ні на кого не працюю, а сама на роботу беру! трохи більше як через рік після навчання. доходило деколи з другого, деколи з третього разу і то якось непевно. і в чоловіка та ж ситуація. ціла купа різних людей, а чомусь абсолютно однакова реакція
    так що до такої реакції на певні речі після кількох зустрічей я звикла і вона анітрохи мене не дивує
    п.с. за офтоп вибачте :)

15. Тіріон

Тіріон Active Member

Я ж кажу, обмеженість людей деколи не тільки дратує, а й жахає.
    Вибачте за оффтоп.

Додано через 1 хвилину
    Цікаво, як почувається дружина цього шанованого письменника :). Чи дочка :).

16. Гелена

коротко не вийшло:
    "Вы должны знать разницу между активом и пассивом и приобретать активы. Если вы хотите быть богаты, это все. Что вам следует знать. Это правило № 1. Это – единственное правило. Это может звучать до безобразия просто, но большинство людей ведут финансовую борьбу, потому что они не знают разницу между активом и пассивом.
    «Богатые люди приобретают активы. Бедные и средний класс приобретают пассив, который считают активом».
    Когда богатый отец объяснял это мне и Майку, мы думали, что он шутит. Мы сидели, слушали, почти подростки, ждали раскрытия секрета, как разбогатеть, а ответ был вот каким. Ответ был столь прост, что нам пришлось надолго о нем задуматься.
    «А что такое актив?» – спросил Майк.
    «Пусть тебя это не особо беспокоит сейчас» – сказал богатый отец. «Пусть идея впитается в ваш мозг. Если вы сможете понять эту простоту, в вашей жизни будет план, и жизнь ваша будет финансово легкой. Это стало просто, вот почему суть этой идеи и упускается».
    «Вы хотите сказать, что всем нам следует знать лишь то, что такое актив, приобретать его, и мы станем богатыми?» – спросил я.
    Богатый отец кивнул головой: «Именно так».
    «Если это так просто, чего ж не все богаты?» – спросил я. Богатый отец улыбнулся и сказал: «Потому, что люди не знают разницу между активом и пассивом».
    Помню, я спросил тогда: «Как же взрослые могут быть так глупы? Если это так просто, если это так важно, почему бы им всем не захотеть выяснить, что к чему?»
    Нашему богатому отцу потребовалось лишь несколько минут, чтобы объяснить нам, что являлось активом, а что – пассивом.
    Как взрослому, мне трудно объяснить это другим взрослым. Почему? Потому, что взрослые – умные. В большинстве случаев, простота идеи не доходит до большинства взрослых, потому, что они получили разную образовательную подготовку. Их обучали разные образованные профессионалы: банкиры, бухгалтера эксперты, агенты по торговле недвижимостью, специалисты по финансовому планированию, и т.д. трудность заключается в том, что надо просить взрослых отложить свою премудрость, представить, что они снова дети, а это упрощение часто задевает их достоинство.
    Богатый отец верил в такой принцип. Объясни все так, чтобы и дураку все стало ясно. И он нам с Майком и объяснял все предельно просто, но простые объяснения дали нам мощный финансовый фундамент.
    А что же вызывало и вызывает такую путаницу в понятиях актива и пассива? Как же могло простое быть так перекручено? Как так происходило, что некто приобретал актив, который в действительности был пассивом. Ответ лежит в базовом образовании. Школьное образование фокусируется на слове «грамотность», а не на словосочетании «финансовая грамотность». Обычные слова не определяют, что фактически является активом, а что пассивом. Хотите запутаться – посмотрите слова «актив» и «пассив» в словаре. Словарное образование устроит опытного бухгалтера‑эксперта, но не среднестатистического гражданина."

Додано через 8 хвилин
    як ви взагалі ставитесь до літератури з бізнесу? просто цікаво :)

17. Тіріон

Тіріон Active Member

Дякую, Гелено, що не полінились задовільнити мій інтерес :).

Мені подобається, що автор вважає, що істина лежить на поверхні. З моїми уявленнями це цілком узгоджується.
    Але я не вірю в УНІВЕРСАЛЬНІСТЬ. Ні в універсальні ліки від усіх хвороб, ні в універсальні фінансові важелі.
    В свій час цікавився ФОРЕКСом, трохи почитав літературу - сповіді фінансових гуру. І в кожного з них так само був свій кодекс елементарних правил гри на біржі.

Все ж таки цікаво - що таке актив і що таке пасив по Кіосакі? :)

18. Гелена

будете самі читати чи хочете ще одну цитату? ми про дві цитати не домовлялися :D

19. Тіріон

Тіріон Active Member

Будь-ласка :)

Погано ставлюсь. Власний бізнес - занадто ризикова та самостійна справа, щоб водити в ньому когось за ручку.
    Така література, як правило, базується на чужих прикладах. Чужі приклади - це конкретні ситуації в конкретних умових, які ніколи більше не повторяться.

20. Гелена

та будь-ласка :)
    "Актив‑то, что кладет деньги в ваш карман.
    Пассив – то, что вынимает деньги из вашего кармана."

Додано через 1 хвилину
    кожна ситуація на дорозі унікальна, але для чогось є правила дорожнього руху :)

а де твій аватар? :)