Уже 15 років Кейко Мацуі носить титул "Найуспішнішої джазової піаністки Америки" та вважається найпопулярнішою жінкою-виконавицею джазу в світі. 4 грудня, Оперний театр, пр.Свободи, 28, Teл.: 242-11-63 точки продажу квитків: - ЦТК (каси на проспекті свободи) т: 260-13-60 - Каси Опери т: 235-65-86 - Виїздні каси (машина) проспект Сободи (біля спорттоварів) замовлення квитків 235-77-88 (пл. Міцкевича 8 ,4 пов. 212 каб.) http://www.youtube.com/watch?v=PSUl9jmcwHo&feature=youtu.be
Стиль, в якому грає піаністка критики називають "сучасним джазом" або "сучасною музикою для дорослих. Незвичайні і спокійні мелодії … Красиві аранжування з використанням великої кількості інструментів заворожують своїм звучанням і є основними складовими її музики. Коли Кеіко було 5 років, мати віддала її на заняття з класу фортепіано. Вона була однією з кращих студенток Ямаха Мьюзик Фаундейшн та швидко прославилася як піаністка-вундеркінд у себе на батьківщині в Японії. За гроші, подаровані на весілля, вони разом із чоловіком придбала студію звукозапису. Під час медового місяця молоді записали перший альбом. Кейко стверджує, що музика, яку вона пише, приходить до неї з космосу. Кейко Мацуі - неперевершена джазова виконавиця! Вона, серед іншого заворожує своєю щирістю і натуральністю. Музика Кейко – неймовірний коктейль з нью-ейдж, японської етніки, європейського середньовіччя і традиційного блюзу, в якому акустика поєднується с електронікою, а спокій та умиротворення - з диким захопленням і пристрастю. Незважаючи на те, що на її творчість вплинула такі відомі музиканти, як Стіві Вандер, Сергій Рахманінов і Чак Коріа, виконавиця найбільше полюбляє слухати Стінга. Кейко підкорила світову публіку віртуозністю виконання і легкими, вишуканими джазово-східними мотивами. Кейко Мацуі: „Як на мене, моя музика не тільки джаз. Звісно, коли я вперше почула джаз - я була сильно вражена його свободою і гармонією. Наразі, коли я створюю мою музику, я доволі часто поєдную джаз з іншими стилями, такими, як рок, етно та багатьма іншими видами музики”