Прошу допомоги насамперед у досвідчених мандрівників Карпатами. Потрібні цікавинки з Карпат, щось самобутнє та колоритне. Прошу не пропонувати Долину нарцисів та подібні речі - цим вже нікого не здивуєш. Ці цікавинки можуть бути різних видів - такі, котрі можна побачити на звичайних екскурсіях, та такі, котрі вже для досвідчених екстремалів, відповідно, різного виду тяжкості. Цікавлять карпатські бані-купальні. Не сауни, а саме карпатські бані з протічною водою. Хтось бував? Цікавить найбільше власний досвід.
Люди! Та допоможіть продати Україну якнайдорожче! До речі, їздив хтось "Карпатським трамваєм"? Цікавить ціна квитка і загальні враження.
Я не досвідчений мандрівник Карпатами,більше на машині чим пішки.Але знаю озеро в Буковинських Карпатах,наз."Гірське око".Від тур.маршрутів далеко,під"їзд тільки на спец.техніці або пішкарусом - Карпатська глухомань.Також є бувша військова база(ракетна),на г.Памір теж важкуватий під"їзд,її можна побачити навіть на суп.мапі,якщо правильно зорієнтуватись,видко білі шапки бункерів.Взагалі там є цікаві місця,колись ця зона була закрита - прикордонна,зараз з паспортом можна полазити,бо прикордонники часом перевіряють.Місяць назад видів групу мототуристів з Німеччини та Австрії,такі глухі кути цікаві людям,без турбаз та табунів туристів.Думаю ще більше цікавого можна дізнатись у місцевих,бо чув і про печери Довбуша,які не відомі широкому колу,і про місце де не працює ніяка електротехніка.
Ну на рахунок "полазити" - цього непотрібно. Мова йде про організацію екскурсії для жвавих п"ятидесятників, які, хоч і витривалі, хащами дертись не будуть. Розроблюються два варіанти - один активного відпочинку, "розбавлений" банями і місцевими святами, другий культурно-історичного напрямку з тим же. От для першого мені бракує "перчинок"....
прям лост якийсь де то є? ---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ---------- мене теж
Тоді вам треба в Косів,або Вижницю.Там можна і цивілізацію найти,і зробити рейд по найближчих гірсько-історичних місцях та в гірських ріках скупатись,або водички джерельної попити.Є ще такі нас.пункти як Верховина,Віженка там теж досить цікаво. ---------- Додано в 17:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ---------- У Косівському р-н с.Кути це поруч з Вижнецею, кожної суботи є базар,де можна придбати різні гуцульські атрибути,навіть просто пройтися цікаво. P.S.Взагалі місць цікавих багато,вам треба відштовхуватись від місцевих туроператорів ,в них більше інформації. ---------- Додано в 17:10 ---------- Попередній допис був написаний в 17:03 ---------- Чернівецька обл,Путильський р-н.,десь поблизу с.-л В.Шепіт та В.Яловец(Яловичора),сам там не був,мені розповідали,збираюсь туди чухнути,самому цікаво.
Їздив ним минулого року, дуже сподобалося, є 2 варіанти маршруту: короткий (десь 5 год і 50 грн) і довгий, в 2 рази більше. http://greentrain.com.ua/ З того чого нема на сайті по дорозі є зупинка в одному пансіонаті, який на час поїздки не працював, але у дворі стояли столи зі всякими шашликми, хвоївками і іншими місцевими делікатесами, то замовлення на обід приймала на початку маршруту жіночка, яка потім повідомляла їх працівникам того санаторію, по ціні десь теж до 40-50 грн, але дуже смачно
Щойно телефонувала пану Яцківу, тривалість маршруту в них 4 години (туди й назад), вартість квитка 50 гривень (якби ще кого цікавило). Картина проясняється. Тепер мене цікавлять повітряні кулі у Кам"янці-Подільському - знаю, що там є якийсь фестиваль, а чи можна замовити політ?
Літом гарно у Кам'янку (водоспад), Верховину (музеї, гора Писаний камінь), Косів, Коломию, Яремче, Маняву (водоспад і Манявський Скит - монастир, Шешори (водоспад), озеро Синевир.... А зимою найкраще, де більше цивілізації, щоб в халепу не попасти і гарно покататись! Як на мене то - Буковель і Пилипець найкращі. Особисто постійно в Буковель іздимо. Зимовий відпочинок не такий вже дорогий, якщо організувати усе з розумом!
На Манявський скит, однозначно. А звідти недалеко і до Горганів підїхати... На Сивулю сходити можна, то нетяжкий похід...
Відпочиваєте вище всіх) Можу запропонувати відпочинок у Карпатах)готеь Камянка) Готель знаходить на вершигні перевала(900 м. над рівнем моря).,там пропонуються цікаві екскурсії(н-д Реабілітаційний центр бурих медведів)