Карпатський екстрім та не тільки

Тема у розділі 'Подорожі Україною', створена користувачем Un.Known, 24 чер 2010.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Прошу допомоги насамперед у досвідчених мандрівників Карпатами.

Потрібні цікавинки з Карпат, щось самобутнє та колоритне. Прошу не пропонувати Долину нарцисів та подібні речі - цим вже нікого не здивуєш.

Ці цікавинки можуть бути різних видів - такі, котрі можна побачити на звичайних екскурсіях, та такі, котрі вже для досвідчених екстремалів, відповідно, різного виду тяжкості.

Цікавлять карпатські бані-купальні. Не сауни, а саме карпатські бані з протічною водою. Хтось бував?

Цікавить найбільше власний досвід.

• Подобається Подобається x 2
  2. Un.Known

Люди!

Та допоможіть продати Україну якнайдорожче! :)

До речі, їздив хтось "Карпатським трамваєм"? Цікавить ціна квитка і загальні враження.

3. nikolas

nikolas Well-Known Member

Я не досвідчений мандрівник Карпатами,більше на машині чим пішки.Але знаю озеро в Буковинських Карпатах,наз."Гірське око".Від тур.маршрутів далеко,під"їзд тільки на спец.техніці або пішкарусом - Карпатська глухомань.Також є бувша військова база(ракетна),на г.Памір теж важкуватий під"їзд,її можна побачити навіть на суп.мапі,якщо правильно зорієнтуватись,видко білі шапки бункерів.Взагалі там є цікаві місця,колись ця зона була закрита - прикордонна,зараз з паспортом можна полазити,бо прикордонники часом перевіряють.Місяць назад видів групу мототуристів з Німеччини та Австрії,такі глухі кути цікаві людям,без турбаз та табунів туристів.Думаю ще більше цікавого можна дізнатись у місцевих,бо чув і про печери Довбуша,які не відомі широкому колу,і про місце де не працює ніяка електротехніка.

• Подобається Подобається x 3
  4. Un.Known

Ну на рахунок "полазити" - цього непотрібно. Мова йде про організацію екскурсії для жвавих п"ятидесятників, які, хоч і витривалі, хащами дертись не будуть.

Розроблюються два варіанти - один активного відпочинку, "розбавлений" банями і місцевими святами, другий культурно-історичного напрямку з тим же. От для першого мені бракує "перчинок"....

5. majolika

majolika Well-Known Member

прям лост якийсь :))) де то є?

---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

мене теж :)

6. nikolas

nikolas Well-Known Member

Тоді вам треба в Косів,або Вижницю.Там можна і цивілізацію найти,і зробити рейд по найближчих гірсько-історичних місцях та в гірських ріках скупатись,або водички джерельної попити.Є ще такі нас.пункти як Верховина,Віженка там теж досить цікаво.

---------- Додано в 17:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ----------

У Косівському р-н с.Кути це поруч з Вижнецею, кожної суботи є базар,де можна придбати різні гуцульські атрибути,навіть просто пройтися цікаво.

P.S.Взагалі місць цікавих багато,вам треба відштовхуватись від місцевих туроператорів ,в них більше інформації.

---------- Додано в 17:10 ---------- Попередній допис був написаний в 17:03 ----------

Чернівецька обл,Путильський р-н.,десь поблизу с.-л В.Шепіт та В.Яловец(Яловичора),сам там не був,мені розповідали,збираюсь туди чухнути,самому цікаво.

7. SPB

SPB Well-Known Member

Їздив ним минулого року, дуже сподобалося, є 2 варіанти маршруту: короткий (десь 5 год і 50 грн) і довгий, в 2 рази більше.

http://greentrain.com.ua/

З того чого нема на сайті по дорозі є зупинка в одному пансіонаті, який на час поїздки не працював, але у дворі стояли столи зі всякими шашликми, хвоївками і іншими місцевими делікатесами, то замовлення на обід приймала на початку маршруту жіночка, яка потім повідомляла їх працівникам того санаторію, по ціні десь теж до 40-50 грн, але дуже смачно :good:

8. Un.Known

Щойно телефонувала пану Яцківу, тривалість маршруту в них 4 години (туди й назад), вартість квитка 50 гривень (якби ще кого цікавило).

Картина проясняється. :)

Тепер мене цікавлять повітряні кулі у Кам"янці-Подільському - знаю, що там є якийсь фестиваль, а чи можна замовити політ?

9. Zabenia

Zabenia миється в бані

Літом гарно у Кам'янку (водоспад), Верховину (музеї, гора Писаний камінь), Косів, Коломию, Яремче, Маняву (водоспад і Манявський Скит - монастир, Шешори (водоспад), озеро Синевир....
    А зимою найкраще, де більше цивілізації, щоб в халепу не попасти і гарно покататись! Як на мене то - Буковель і Пилипець найкращі.
    Особисто постійно в Буковель іздимо.

Зимовий відпочинок не такий вже дорогий, якщо організувати усе з розумом!

10. Bambook

Bambook Persona non grata

На Манявський скит, однозначно. А звідти недалеко і до Горганів підїхати... На Сивулю сходити можна, то нетяжкий похід...

11. Ivan Verbitsky

Ivan Verbitsky New Member

Хочете екстрім? То попробуйте рафтинг по річці Чорний Черемош.

12. kamyanka

kamyanka New Member

Відпочиваєте вище всіх)

Можу запропонувати відпочинок у Карпатах)готеь Камянка)
    Готель знаходить на вершигні перевала(900 м. над рівнем моря).,там пропонуються цікаві екскурсії(н-д Реабілітаційний центр бурих медведів)

а де твій аватар? :)