Або я погано шукала, або й справді нічого нема про Карпати!? Тож пишіть сюди ваші цікаві розповіді, курйозні ситуації, маршрути, фотки...
Відповідь: Карпати Курьезное, говорите? Унас есть они. Вот я был в Ясиня, года два назад Зашел на местную турбаза, узнать насчет поселиться, и вдруг мне на шею бросается тетя с криком: Сёма вернулся". Я ей мол, мадам вы обознались, смотрю не верит, пришлось показать паспорт. Турбаза мне не понравилась полный совок, меня отвели к одному венгру, он построил дом для туристов с удобствами. Венгр то же как то странно на меня посмотрел. Пошли мы с женой прогуляться по селению, а тут кафе и пиво разливное, зашли. В кафе местные мужики о своем гутарили, но когда я сел за столик, замолчали и я слышу шепот: Сёма или не Сёма? Потом один подошел и спросил:А вы не Сёма? Я опять не захотел стать самозванцем. Вечером за стаканчиком вина хозяин мне объяснил. Оказывается Ясиня селение с богатейшей историей, в котором жили гуцулы, немцы, венгры и евреи. Немцы после войны уехали в Германию, евреи подались в Израиль. Так вот оказывается, что я удивительно похож на еврея Сёму, очень популярного человека в Ясинях. Это был человек-оркестр и тамада на всех торжествах. С утра он на турбазе под баян проводил зарядку, вечером играл на танцах, а по выходным устраивал людям праздник. Говорят пользовался большой популярностью среди женщин. Потом он уехал в Израиль, но люди его помнят. Кстати в Ясиня находится одно из старейших еврейских кладбищ в Закарпатье, конечно я его посетил и от имени Сёмы поклонился древним могилам
Відповідь: Карпати карпати - це чудо. маршрутів може бути безліч... один косівський район чого вартий. краса. от пару фото - це роки 4 тому було: моя найкраща подорож до карпат була 5-денною. жили у друга в селі верхній майдан, надвірнянський район. за 5 днів ми вчотирьох побували у яремчому, ворохті, в рахові, їздили через делятин на"червоній руті"- електровозі. бували на каменях довбуша. подорож незабутня, але фото, на жаль, роблені на "мильницю", сканованих поки що не маю. найбільше враження справив рахів - природа ніби тебе поглинає, і ти такому поглинанню дуже радий. пейзажі неймовірні. окремий прекрасний світ - буковина. я в чернівецьку область вже років 5 приїжджаю влітку...
Відповідь: Карпати Сколе та Воловець А то я та мій друг полюєм на "кабана" : Фоток багацько тож поки на цьому зупинюсь. Чогось не хоче фото всатвляти тіко лінки, тож усі фото подивитись можна тут http://picasaweb.google.com/kostya.gushtin
Відповідь: Карпати І ще Яремча - наш Новий рік!!!:dance: :dance: :dance: А потім "почалось північне сяйво", приблизно так виглядало небо після 12 ночі, ми вилізли на гору, подалі від людей... Видно було геть усе... це треба бачити... Та фотік "не зловив" того. До речі, якщо, хто хоче поїхати в Яремчу, можу дати адресу... Будиночок біля "входу" на стежки Довбуша. Дають кімнату... Умови не 5-зіркового готелю, але чисто, затишно і недорого... Минулого року, влітку було 25грн/л. Хто пробував шукати там житло, знає, що там інколи за 45грн показують запліснявілу кімнату... Але які зараз розцінки не знаю, на Новий рік, було 100грн/л. Додано через 12 хвилин А це яремчанський водоспад, так він виглядає взимку! Вода справді, як у казці, віддає блакиттю... Додано через 51 хвилину А це початок моєї найдовшої мандріви... 7 днів у горах з палатками:D :D - наша літня відпустка! Дорога з Ясіня... на Близницю... Йшли довго... Пощастило, що натрапили на "супергрузовик", який нас підвіз до полонини... тож там ми і заночували... Назву нам сказали чи то Сторожеска, чи щось подібне... Красота неописуемая! Там є джерела... чудові місця для палаток, так бо там їх багато... Ніби у колодязі... гори захищають від вітрів...І коли зранку "унизу" туман то на полонині нема! Тому зраненька можна йти далі. Гляньте, хто нас захищав А-А-А!:radist: Я обожнюю тварин!!! Зранку в дорогу... Потім якимось чином "відбились" одне від одного. Нас було троє: мій хлопець, я, його друг.. Так от я пішла вперед і загубила їх Вода в них... Спека неймовірна і жодного джерельця. Та усі знаєм "точку зустрічі" - г. Близниця... Тож я якомога швидше карабкаюсь на хребет...:8: Кричу - тишина... І тут, коли залишається пройти Малу Близницю бачу їх... :radist: :radist: :radist: Та раптом дощ! І знов нічогісінько не видно Блискало над головами... Та вони дійшли... Тільки вони витягли дощовики - дощ припинився :radist: Тож мокрі ми йдемо далі... Піднявшись на Близницю - неймовірний краєвид і ...... СОНЦЕ!:D :D :D Далі буде...
Відповідь: Карпати :radist:Beautiful Карпати:radist: один раз за зиму я нарешті вибралась, дуже вірю, що не останній
Відповідь: Карпати Я Вам по-білому заздрю!! Сама чекаю вже того снігу, щоб хоч раз вибратись.. Мені вже сниться, як я катаюсь, падаю, на бугелі піднімаюсь..
Відповідь: Карпати Немає слів! Лише емоції!!! Дууууууууууууууууже гарно! Додано через 19 хвилин Що ж далі був спуск до озера Явір (озерця)... он там... так виглядало воно зверху, а коли спустилися... ми загубилися, О, віршами говорю ... знов почався дощ води майже не залишилось та ми почули десь дзюркіт води-УРА!... ми набрали води, та коли пішли до озера, розставили палатку, нас "сусіди" (що були з палатками поруч) попросили показати де джерельце... ми шукали його годину, змерзли , а його так і не знайшли Наступного ранку... ні, сонця не було, йшли наосліп... Вийшли до Драгобрата... А там... довгий спуск вниз... Знов у Ясіня... Там ми "посадили" друга мого хлопця (смішно звучить) на автобус, а самі попрямували до Лазещини... Звідти вже видно Петрос та Говерлу На фото Петрос... Наступна точка "Заросляк"... ДАЛІ БУДЕ...
Відповідь: Карпати А ДАЛІ... Ранок наступного дня... Сонечко, природа і жодної людини навколо (окрім Коханого )... про таке лише мріяти можна! Йдемо по грунтовій дорозі, що більш схожа на болото, потім довідались чому- джерельце Водичка смачнюча! ... жодного "транспорту" не їде, ну там грузовика чи коней .Аж тут їде бусик, в якому понад 10 чоловік з дітьми (з дітьми на Говерлу:shutup: ) . Ми на вигляд затяті туристи, тож питають в нас куди їм їхати, ще й карти не мають... Тож підібрали нас... Доїхали до селища (кілька хатин), а далі тре пішки... А далі... о, далі... дооооовгий підйом. Я думала, що це ніколи не закінчиться. Аж ось натрапляємо на вказівник, вгадайте, що там було написано!?................................................................................................................................. Пиво, молоко, сир, бринза!!! :D :D :D То була полонина Мала Кознеска. Самотня корова тілько нас побачила... дивилась "такими очима", чи то зїсти нас хотіла, чи "познайомитись", почала бігти на нас...!!! А ми шмить, у хатинку- там хазяйка. Купили сир-ням-ням, смачненько поїли! Та побачивши яка нас чекає погода вирішили не підніматись на Говерлу, а перш переночувати і тоді зранку, на свіжу голову... Спустились до "Заросляка", а там, дівчата, ні, там хлопці, багато хлопців-збірна України з боксу Ночували ми: так, в цьому трикутничку. Тепло, сухо, але дуже страшно. У дикому лісі безпечніше, ніж неподалік від людей, а особливо стількох хлопців... Я сама ніде не виходила ... Ранок Сонечко...пройшла година- дощ накрапає. Йдемо стежкою через водоспад... Дощ то ллє як з відра, то вщухає... А стежка зникає, тож йдемо на шум водоспаду. Шумить немов якийсь велетень, бо вітер в нашу сторону . Виходимо до неймовірної галявини- простір, сонце, зелено... Казка! І, що помітили, що там весь час сонце!!! Дивина Піднімаємось біля водоспаду (зліва від нього безпечніший шлях!!!!!!!!). А там такий краєвид Знов вверх. Нас зустрічає занесений в червону книгу (якщо не помиляюсь) синій слимак чи як там він зветься!? Ще підйом...опа! Ніц не видно!! Все холодніше й холодніше! Туман все сильніший...а було ж сонечко. ......... І от так це Говерла. Непощастило! Швиденько назад... До Ворохти нас підкинули добрі люди, звісно не без грошей... "Обогрели, обобрали" Жартую!!! Та нас насправді поселили в будиночку-то була остання ніч... Висохли, обігрілися з Коханим... Наступного дня кількома маршрутками до Франківська і у Львів The end. Раджу всім: така подорож душевно об.єднує, я щодо вас та Коханої людини! От ніяк не дочекаємось щоб піти в наступні походи Теперка хочемо з Попа Івана до Брескула(а за хорошої погоди і на Говерлу)... Ще хочемо до Невицького замку. Маршрут є в одному з номерів "Карпати". Якщо кого цікавить гляну в якому. Взагалі можна й кількома форумлянами піти, це щодо тих кого таке цікавить... Може хто знає якісь цікаві маршрути!? Пишіть!!! Чекаю й Ваших розповідей! :shy: Вороне, напишіть "ще щось"......
Відповідь: Карпати суперові фоти...а я толком і не була ніколи в Карпатах..тільки кілька разів перед початками і то по роботі ...ех...поїду....надивилась ваших знимок....
Відповідь: Карпати Анюто, такий гарний водопад!!! Такий високий! В якому місці він знаходиться? Додано через 22 хвилини Гілка дуже цікава і потрібна! Просто, думаю, невдале її розміщення у "Всяке різне". Я люблю її передивлятись, але постійно забуваю, де вона розташована і змушена розшукувати її. Може доцільно попросити модераторів перемістити цю гілку в якесь інше відділення форуму, наприклад, "Львів туристичний". Так буде легше знайти її! Там є і інші теми на подібну гірську тематику, наприклад, "Славське", гірськолижний курорт "Захар Беркут", "Карпати)))". Як ви вважаєте?