«Правительство часто обещает то, что выходит за пределы возможностей, а затем становится досадно отвечать перед людьми». В. Ющенко.
Это он так выражает неудовлетворение темпами выплат компенсационных средств пострадавшим от наводнения жителям Черновицкой области.
Политическая фигура Ющенко сейчас находится на таком этапе, когда оценки ей давать уже поздно... надо подождать оценку историков через года 2-3...
... основная нагрузка и самые суровые испытания в этом двухнедельном [газовом]споре выпали на долю Европы, которая ничего в результате не выиграла. А украинский президент Виктор Ющенко, рейтинги популярности которого выражаются уже однозначными числами, может скатиться еще глубже в пропасть политического непризнания.
Ющенко? Так. Мені, особисто, подобаєтсья Ющенко як Президент. Він з своїми функціями справляється. Що він не дав "Всього- всім!" як багато хто мріяв... Ну, тоді нагадю, його ж Ющенка слова: після його відставки в 2001 року його в інтерв'ю запитали як він ставиться до того, що люди, які були з ним, його ж у відставку і відправили. Він відповів: "Я не зачаровуюсь в людях, щоб потім не розочаровуватись." Ці слова, думаю, варто зараз адресувати його таким палким прихильникам в 2004 році і тим, хто ллє на нього бруд зараз...
О_о.... вы точно уверены? Какие у него функции в вашем представлении? Не, вы не подумайте...я за него голосовал и во многом поддерживал. Но, Ющенко превратился в политическую тряпку которая ни на что не способна. Он просто не способен держать ситуацию под контролем. Нет воли, решимости, твёрдости. А жаль, такие надежды у людей были.
Ви теж не подумайте - я його не ідеалізую. Але не приємно, коли добрим тоном стає лити на нього бруд. Я теж за нього голосувала. І, скажу чесно - доситить наівно виглядало, коли його "возводили в культ". До речі, ще тоді дехто казав - пройде пів ркоу і ті ж самі будуть кричати "Ющенко- козьол!". Щодо його функцій, прав і обов'язків - нагадаю з 1 січня 2006 року вступили в дію зміни до Конст.
Стаття 106. Президент України: 1) забезпечує державну незалежність, національну безпеку і правонаступництво держави; 2) звертається з посланнями до народу та із щорічними і позачерговими посланнями до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України; 3) представляє державу в міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, веде переговори та укладає міжнародні договори України; 4) приймає рішення про визнання іноземних держав; 5) призначає та звільняє глав дипломатичних представництв України в інших державах і при міжнародних організаціях; приймає вірчі і відкличні грамоти дипломатичних представників іноземних держав; 6) призначає всеукраїнський референдум щодо змін Конституції України відповідно до статті 156 цієї Конституції, проголошує всеукраїнський референдум за народною ініціативою; { Офіційне тлумачення пункту 6 частини першої статті 106 див. в Рішенні Конституційного Суду N 23-рп/2008 ( v023p710-08 ) від 15.10.2008 } 7) призначає позачергові вибори до Верховної Ради України у строки, встановлені цією Конституцією; 8) припиняє повноваження Верховної Ради України у випадках, передбачених цією Конституцією; ( Пункт 8 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 9) вносить за пропозицією коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України, сформованої відповідно до статті 83 Конституції України, подання про призначення Верховною Радою України Прем'єр-міністра України в строк не пізніше ніж на п'ятнадцятий день після одержання такої пропозиції; ( Пункт 9 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 10) вносить до Верховної Ради України подання про призначення Міністра оборони України, Міністра закордонних справ України; ( Пункт 10 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 11) призначає на посаду та звільняє з посади за згодою Верховної Ради України Генерального прокурора України; ( Пункт 11 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 12) призначає на посади та звільняє з посад половину складу Ради Національного банку України; ( Пункт 12 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 13) призначає на посади та звільняє з посад половину складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; ( Пункт 13 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 14) вносить до Верховної Ради України подання про призначення на посаду та звільнення з посади Голови Служби безпеки України; ( Пункт 14 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 15) зупиняє дію актів Кабінету Міністрів України з мотивів невідповідності цій Конституції з одночасним зверненням до Конституційного Суду України щодо їх конституційності; ( Пункт 15 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 16) скасовує акти Ради міністрів Автономної Республіки Крим; ( Пункт 16 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 17) є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України; призначає на посади та звільняє з посад вище командування Збройних Сил України, інших військових формувань; здійснює керівництво у сферах національної безпеки та оборони держави; 18) очолює Раду національної безпеки і оборони України; 19) вносить до Верховної Ради України подання про оголошення стану війни та у разі збройної агресії проти України приймає рішення про використання Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань; ( Пункт 19 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 20) приймає відповідно до закону рішення про загальну або часткову мобілізацію та введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях у разі загрози нападу, небезпеки державній незалежності України; 21) приймає у разі необхідності рішення про введення в Україні або в окремих її місцевостях надзвичайного стану, а також оголошує у разі необхідності окремі місцевості України зонами надзвичайної екологічної ситуації - з наступним затвердженням цих рішень Верховною Радою України; 22) призначає на посади та звільняє з посад третину складу Конституційного Суду України; ( Пункт 22 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 23) утворює суди у визначеному законом порядку; 24) присвоює вищі військові звання, вищі дипломатичні ранги та інші вищі спеціальні звання і класні чини; 25) нагороджує державними нагородами; встановлює президентські відзнаки та нагороджує ними; 26) приймає рішення про прийняття до громадянства України та припинення громадянства України, про надання притулку в Україні; 27) здійснює помилування; 28) створює у межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України, для здійснення своїх повноважень консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи і служби; 29) підписує закони, прийняті Верховною Радою України; 30) має право вето щодо прийнятих Верховною Радою України законів (крім законів про внесення змін до Конституції України) з наступним поверненням їх на повторний розгляд Верховної Ради України; ( Пункт 30 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) 31) здійснює інші повноваження, визначені Конституцією України. Президент України не може передавати свої повноваження іншим особам або органам. Президент України на основі та на виконання Конституції і законів України видає укази і розпорядження, які є обов'язковими до виконання на території України. Акти Президента України, видані в межах повноважень, передбачених пунктами 5, 18, 21, 23 цієї статті, скріплюються підписами Прем'єр-міністра України і міністра, відповідального за акт та його виконання. ( Частина четверта статті 106 в редакції Закону N 2222-IV ( 2222-15 ) від 08.12.2004 ) http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?user=o1y1996&find=1&typ=100 http://zakon1.rada.gov.ua/
А что неприятного? Если правда. Я за него тоже голосовал, но он не выполнил ни одного своего пункта из "10 шагов", процветает кумовство, бюрократия, принудиловка, взятничество и т.д. Список мрачных деяний можно продолжать долго и нудно. Даже не могу придумать - что он вообще сделал полезного.
Питання перше - кумовство, бюрократия, принудиловка, взятничество и т.д. - чи не любий нарід взвив, коли він почав з цим боротися? 2) Чи не любий нарід все це створив? 3) Що Юшенко, на Ваш думку, мав зробити, щоб це викорінити? Межі повноважень - див. нижче.
0_0 эта когда он боролся? вначале когда постращал Кивалова? И как народ взвыл? нука нука? Чего чего? Поподробней можно? Для начала не обещать избавится от этого. Вам встречный вопрос, а что он сделал за годы своего президенствования?
Хотел - воплощения в жизнь свою президентскую предвыборную програму, т.к. голосовал я именно из-за нее. Что значит "реально"? А зачем тогда обещать? Вам нравятся пустые обещания наших политиков? А потом расуждения типа - ну не совсем он злодей, если "что-то" делает? Мне нет. Такие мысли говорят о том, в каком диком государстве мы живем.
Т.е. Вы видите, что все её положения он таки да мог воплотить в жизнь. Патамушта выборы и обещают все. Кстати, от страны это не зависит. Аналогично Что, в свою очередь говорит о том, что нам ещё предстоит научиться отделять зёрна от плевел.
Да, вижу. Т.к. после выборов у него был неплохой картбланш в виде народной поддержки. Его начинания были более чем за ура...а потом Это вы в ЕС расскажите. Там как раз словами на ветер не бросаются. Ну правда то цивилизованные страны и наобещать гору всего и ничего не сделать у них не "прокатит". А чего отделять-то? Вы гдето среди нашей политэлиты зерна видите?
Народной поддержки? Да на 2-й же день пол-Украины объявило, что он - незаконноназначенный судом президент "западенцив". А перед Западом, вероятно, да, что-то не так и сделал, но Вы бы сделали лучше? Как и что? Да не хочу я ничего в ЕС рассказывать. Это Вы рассказываете, а я Вам верю . Отделять отделяемое. Я, кстати, вовсе не "отделение" политиков имел ввиду, а "фильтрование" их обещаний. Так вот, я ничего из обещаний нынешней власти на себя и не примерял. Потому и нет разочарования. А быстро только кроли плодятся.
Спробую бути об"єктивною, тому не чекайте ні од ні бруду. Встречний вопрос - а що б Ви хотіли? Що зробив? В межах повноважень, наведених нижче, не зважаючи на не популярність таких дій в народі, він виважено, гідно й доброзичливо становить нашу Державу на міжнародній арені. І не треба казати, що це не так. І що це не потрібно. І мені не хочеться думати про те, що після закінчення його терміну Президенства, це все піде коту під хвіст, оскільки я не впевнена, що новий Президент продовжить його дії.