Їдемо до рідного Львова зі сімєю цим літом. Я з 13ти років живу в Північній Америці де більш-менш їздять культурно: пішеходів завжди пропускають, авто теж майже завжди пропускають навіть якщо потрібно кудась нагло запхатись. А от коли попадав до Львова то прищібася в таксі пасажирськими ременями та щей водій з незрозумілими очима свій деколи віддавав - якось так до порівняння. Для мене здавалось на дорогах сплошний хаос, наглість і якась постійна діарея щоб кудась нестись по Личаківській вниз 80км/год обганяючи по зустрічній. Цього літа потрібне авто(будем орендувати) бо є куда їздити, але є одне але: незнаю добре міста(тільки великі вулиці) - цей недолік навігатором можна виправити? Знаків дуже мало а деякі висять прибиті на рівні 3го поверху і так ше завжди каштани посаджені перед тими знаками. Як бути з працівниками поліції яким не вистарчає на каву і що робити при якомусь дтп? Хочется дорожнього феншую.
А для чого туристу українське водійське посвідчення? Ну якщо тільки пішохідні переходи мають знаки то взагалі халепа....
Якщо Ви їдете туристом ніякого IDL не треба.Вистарчить в Вашому випадку Ontario DL , чи Illinois DL для Prius(a). Згідно Венеціанської конвенції (яку підписала і Україна також) іноземні водійські права дійсні на тереторії України від 3х місяців до 1 року згідно домовленості з іншою конкретною державою. Так якщо в Канаді українські права дійсні 3 місяці , то і канадські в Україні теж 3 місяці з дня приїзду. Доказом є штамп в паспорті поставлений при вїзді в Україну. Я їздив по Львові з Alberta DL на легковій а також і на грузовій (5t truck) машинах. Це було серпень- жовтень 2013р.Ми тоді продали нашу квартиру і я з двоюрідним братом розвозили меблі і роздавали їх родичам, щоб звільнити квартиру.Кузин позичив трака MAN на два дні і я був шофером бо маю відкриту на категорію class 1 ( Z in Ontario) А також під час свого перебування в Львові цей мій кузин позичив мені свою стару Ниву.Вона мені була в самий раз. Я на ній їздив в Коломию , Шешори , Яремче , Борислав , Східницю , Трускавець. Їздив і по Львові.Їздив так як привик їздити в Канаді - згідно правил.Випадків не мав.Хіба що 2 або 3 рази , коли я пропускав пішоходів ззаді в мене мало не вїхали. Шофер- рагуль жовтого автобуса "Богдан" ще щось пробува мені розказувати , поки я його не послав. Тодішня міліція мене зупинила один раз.Це було в Шешорах.Вони зупиняли майже всіх підряд , бо там десь недалеко перебував Азіров. Зупинили - я дав свої права , ті подивилися , спитали за паспорт - я дав паспорт .Спитали куди їду і чия машина.І це все.Віддали і я поїхав.Нічого нікому я не давав.