Їздити по Львову на авто - вперше?

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем alterdiko, 3 лют 2016.

1. alterdiko

alterdiko Member

Їдемо до рідного Львова зі сімєю цим літом. Я з 13ти років живу в Північній Америці де більш-менш їздять культурно: пішеходів завжди пропускають, авто теж майже завжди пропускають навіть якщо потрібно кудась нагло запхатись. А от коли попадав до Львова то прищібася в таксі пасажирськими ременями та щей водій з незрозумілими очима свій деколи віддавав - якось так до порівняння. Для мене здавалось на дорогах сплошний хаос, наглість і якась постійна діарея щоб кудась нестись по Личаківській вниз 80км/год обганяючи по зустрічній.

Цього літа потрібне авто(будем орендувати) бо є куда їздити, але є одне але: незнаю добре міста(тільки великі вулиці) - цей недолік навігатором можна виправити? Знаків дуже мало а деякі висять прибиті на рівні 3го поверху і так ше завжди каштани посаджені перед тими знаками. Як бути з працівниками поліції яким не вистарчає на каву і що робити при якомусь дтп? Хочется дорожнього феншую.

2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Поліція на каву не бере. А в іншому буде вам важко :)

Надіслано з мого LG-D802

3. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

де? У Львові? :)))
    вам потрібен знак "пішохідний перехід" на рівні очей водія?

• Подобається Подобається x 1
  4. prius

prius Well-Known Member

а ви маєте український driver's license?

5. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

driver's license то американський, а український то є водійське посвідчення :)

6. prius

prius Well-Known Member

Дякую за поправку

7. alterdiko

alterdiko Member

А для чого туристу українське водійське посвідчення?

Ну якщо тільки пішохідні переходи мають знаки то взагалі халепа....

Останнє редагування: 4 лют 2016
  8. prius

prius Well-Known Member

А як ви збираєтеся арендовати і їздити на авто без посвідчення?

9. alterdiko

alterdiko Member

Посвідчення є, тільки не українське.

10. prius

prius Well-Known Member

Мусите взнати чи воно дійсне на теренах України

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. alterdiko

alterdiko Member

Дійсне тільки з якумось підтвердженням яке треба мати при собі але це не проблема.

12. prius

prius Well-Known Member

Як взнаєте що то за пітдвердження дайте знати ,мене теж це цікавить

13. alterdiko

alterdiko Member

14. Patrick

Patrick Well-Known Member

Якщо Ви їдете туристом ніякого IDL не треба.Вистарчить в Вашому випадку Ontario DL , чи Illinois DL для Prius(a).
    Згідно Венеціанської конвенції (яку підписала і Україна також) іноземні водійські права дійсні на тереторії України від 3х місяців до 1 року згідно домовленості з іншою конкретною державою.
    Так якщо в Канаді українські права дійсні 3 місяці , то і канадські в Україні теж 3 місяці з дня приїзду.
    Доказом є штамп в паспорті поставлений при вїзді в Україну.
    Я їздив по Львові з Alberta DL на легковій а також і на грузовій (5t truck) машинах.
    Це було серпень- жовтень 2013р.Ми тоді продали нашу квартиру і я з двоюрідним братом розвозили меблі і роздавали їх родичам, щоб звільнити квартиру.Кузин позичив трака MAN на два дні і я був шофером бо маю
    відкриту на категорію class 1 ( Z in Ontario)
    А також під час свого перебування в Львові цей мій кузин позичив мені свою стару Ниву.Вона мені була в самий раз.
    Я на ній їздив в Коломию , Шешори , Яремче , Борислав , Східницю , Трускавець.
    Їздив і по Львові.Їздив так як привик їздити в Канаді - згідно правил.Випадків не мав.Хіба що 2 або 3 рази , коли я пропускав пішоходів ззаді в мене мало не вїхали.
    Шофер- рагуль жовтого автобуса "Богдан" ще щось пробува мені розказувати , поки я його не послав.
    Тодішня міліція мене зупинила один раз.Це було в Шешорах.Вони зупиняли майже всіх підряд , бо там десь недалеко перебував Азіров.
    Зупинили - я дав свої права , ті подивилися , спитали за паспорт - я дав паспорт .Спитали куди їду і чия машина.І це все.Віддали і я поїхав.Нічого нікому я не давав.

а де твій аватар? :)