В продовження обговорення теми, що було розпочато тут: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=101&page=159 Під час написання статей (на початку березня) я якось не аналізував статистику розподілу посилань по доменних зонах. Мене цікавила виключно конкретна інформація. Спочатку вона була викладена на Bloomberg, потім зникла і з"явилася вже потім, в оновленому вигляді. Найбільш уважно до проблеми підійшли Canadian Press та відомий німецький ресурс LiveGen.de, посилання на публікації яких зараз можна знайти скрізь. Є багато публікацій чеською, головним ньюсмейкером там є головний санітарний лікар країни. Жодного корисного матеріалу французькою мовою я не знайшов, за винятком одного, що є похідним від англомовної версії. Якщо Ви (чи хтось інший) має намір заперечити моє твердження про те, що канадська преса приділяє проблемі більше уваги, ніж, наприклад, британська або російська - я із щирою вдячністю ознайомлюся з матеріалом, який буде містити відповідну аналітику. Бо інформація саме по цих двох країнах дійсно важлива та цікава для мене. Серйозні коливання акцій Бакстеру в минулому році відбувалися неодноразово. Наприклад, відчутне падіння у лютому-березні виглядає як відлуння скандалу, пов'язаного з неякісним гепарином. Фінансові аналітики NYSE певно можуть пояснити події листопада. Можливо, вплинула публікація звітності за 3 квартал, або ухваленням Celvapan з боку Єврокомісії. Що стосується "знову зростання" - можна так казати. В останні дні дійсно було розповсюджено прес-релізи, які висвітлювали благодійницьку діяльність "Бакстеру" та його фонду. Поки що курс акцій потроху збільшується, але досі не дотягнув навіть до того рівня, на якому був два дні тому. Можливо, так, можливо, ні. Буду вдячний, якщо Ви (чи хтось інший) висвітлить цю тему, якщо, на Вашу думку, вона також є важливою та цікавою.
Интересно, а в случае истинности самой фантастической версии - про попытку "скрестить" наконец 2 гриппозных вируса - не абсолютно ли безнадёжное это дело? Были ли в истории подобные прецеденты - получение в лаборатории (например, в военных целях) подобным образом нового микроорганизма, с более агрессивными свойствами, способного к размножению?
Было много случаев выявления вспышек болезни с непонятной клинической картиной и странной селективностью. Наиболее известная из них - атипичная пневмония, распространявшаяся исключительно среди представителей желтой расы (даже в Канаде болели только китайцы). Были и локальные случаи, например. странная болезнь, поразившая в в 1979 году в окрестностях Свердловска (рядом с советским биологическим исследовательского центра) исключительно мужчин призывного возраста. Что касается "Бакстера", речь уже идет о том, что в составе "коктейля" содержались возбудители, блокирующие в организме индукцию интерферона. Также просачиваются данные о двухфазных РНК-вирусах. По сути это бинарное биологическое оружие, когда два неопасных РНК-вируса, встречаясь в одной клетке, вызывают выработку токсичного белка, что и приводит к атипичной картине болезни с высочайшей летальностью. Подробнее: Новости по "Бакстеру": http://www.forum.epidnews.org.ua/showpost.php?p=78&postcount=6 Странный инцидент в станиц Обливская Ростовской области (1999 год): http://subscribe.ru/archive/science.health.sef/199912/29005044.html