У світі поширюється рух "Євреї за Ісуса" Чому цікаво нам звернути увагу на цей факт? Справа в тому, що юдеї є боговибраний народ. Старий Заповіт - Танах вони знають досконало, бо вивчають ще з малого віку - 3...5 років, тому то буде цікаво і корисно з їх уст почути про прийняття Месії - Ісуса Христа, як Спасителя світу та нашого особистого Спасителя. Пропоную ролик напочатку: http://www.youtube.com/watch?v=9uGWBfwMKk4
Я дивилась передачу про одного єврея який став католиком. Він ТАК гарно розповів про Службу з розуміння жертво-приношення євреями. Просто дуже мені сподобалось. Пошукаю архів передачі, правда вона англійською. ПС. Моя одна знайома християнка також приєдналась до такого руху і слідкує за всім що діється в Ізраїлі І як ви всі знаєте я ДУЖЕ шаную євреїв і також слідкую за тим що відбувається в Ізраїлі.
У нас в церкві недавно проповідував один равин, з месіанських євреїв, тобто з тих євреїв, котрі прийняли Ісуса. Він багато цікавих речей говорив зі Слова, але особливо мене вразило і запам"яталося те що він говорив на рахунок спасіння євреїв. Цей равин показав різницю між Українським перекладом Огієнка і Російським Синодальним перекладом одного відомого місця з послання до Римлян, де говориться про спасіння євреїв і поган: Рим.11:17 Коли ж деякі з галузок відломилися, а ти, бувши дике оливне дерево, прищепився між них і став спільником товщу оливного кореня, Рим.11:17 Если же некоторые из ветвей отломились, а ты, дикая маслина, привился на место их и стал общником корня и сока маслины Равин говорив, що саме український переклад відповідає найбільше оригіналу і що є велика різниця між "прищепитися між них", і "прищепитися на їх місце". Бог послав Месію саме до Свого вибраного народу євреїв щоб їх спасти в першу чергу, а ми погани поміж них спасаємося завдяки жертві їхнього Месії Ісуса. А православіє чомусь вчить, що Бог відкинув Свій народ, а замість них вибрав поган, щоб привести їх до спасіння. Я цю думку вперше почув від цього равина і ще до кінця сам не розібрався. Можливо я щось і плутаю. Якщо є тут хтось із православних, можливо мене виправлять, чи доповнять.
Мені пощастило зустріти у житті декількох євреїх - іудеїв, спілкування з якими, робило життя світлішим і добрішим. Їх вже немає...Але заглянувши у цю тему, чомусь подумала, вони жили як вчив Ісус.
Цей рух швидше є пристосуванням сучасних неохаризмтатичних рухів до свідчення в еврейскому середовищі. Такий рух є синкретичним і часто поєднує окремі християнські ідеї з еврейським талмудичним світоглядом. ---------- Додано в 15:04 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ---------- Але в житті вони керу.ться Талмудом. ---------- Додано в 15:05 ---------- Попередній допис був написаний в 15:04 ---------- думаю необходим различать религиозную и етническую принадлежность. ---------- Додано в 15:22 ---------- Попередній допис був написаний в 15:05 ---------- Мессианские евреи отмечают Шаббат (субботу), праздники, указанные в Торе (Пятикнижии): Песах (Пасха), Шавуот (Пятидесятница), Йом Теруа, который в еврейской традиции называется Рош а-Шана (еврейский Новый Год)), Суккот (Праздник кущей), а также праздники, установленные согласно традиции: Ханука (праздник обновления, очищения, освящения), Пурим и др. ---------- Додано в 15:24 ---------- Попередній допис був написаний в 15:22 ---------- Питання - чи ці свята необхідно святкувати християнам? євреї 1 с малии зробити вибір - або слідувати традиціям, або іти за Христом. Сучасні намагаються поєднати і юдаїзм( мою на увазі талмудичний юдаїзм) з християнством.
Я думаю, що не справа в тому що святкують ці євреї-християни, головне, що вони, приймаючи Ісуса, спасаються!
Выра без дыл мертва. Тому виникаэ питання чи вони виявляють свою віру згідно до того чого навчав Ісус? ---------- Додано в 15:41 ---------- Попередній допис був написаний в 15:39 ---------- Евреї за Ісуса використовують класичний нечексний місонерський хід, пркидаються своїми перед євреями, часто вводячи їх в оману. Використосвують привязаність людини до звичаїв і обрядів, іби навертаючи її. ---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:41 ---------- Те що вони рідтримуюють такі звичаї свідчить по не розуміння значення ролі Христа, змісту його вчення, змісту нової угоди. ---------- Додано в 15:44 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ---------- Мих ви знаете канони християнства, щодо спілкування з такими людьми?-))))))). Чи просто священник вам про них ненагадав? Якщо вони не діють то може варо церкві їх спрстувати відкрито?
Звичайно, що виявляють. Хіба це не біблійно? Пам"ятаєте слова ап.Павла, котрий також, як ви кажете, "прикидався", благовістячи Євангелію: 1Кор.9:20 Для юдеїв я був, як юдей, щоб юдеїв придбати; для підзаконних був, як підзаконний, хоч сам підзаконним не бувши, щоб придбати підзаконних. 1Кор.9:21 Для тих, хто без Закону, я був беззаконний, не бувши беззаконний Богові, а законний Христові, щоб придбати беззаконних.
Звідки ви взяли, що він прикидався - радше він пробував зрозуміти і знайти підхід і дотих і до інших. І аж ніяк апостол не заохочував поєднювати яхичиство чи юдаїзм з християством. ---------- Додано в 16:29 ---------- Попередній допис був написаний в 16:26 ---------- Як? Поєднавши два різні світогляди? це ж еклектика і нічого більше. Ці люди і не християни і не юдеї.
неможливо визначити. Хоч вони і не вважаються окремою конфесією. месіанських евреїв можна віднести до нових реліігйних рухів хритиянського спрямування.
Як і більшість харизматичних течійгромади месіанських евреїв дуже різніі те хриичтияни они чи ні визначається наскільки багато уваги вони приділяють равиністичній традиції. Евреї за Ісуса, це неопротестатнтський рух тому його можна віднеси до християнсва. ---------- Додано в 17:16 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ---------- Хоча якщо апостоли були противниками синкретизму і людина не могла одночасно викнувати язичницький чи юдейський обряд не передбачений Законом, і залишатись християнином, сучасні проповідники ддмонструюють інший підхід. слід відзначити , що окремі месіанськ громади зробили спробу відновити бібілйні погляди на Ісуса,як на Месію, а не як на Бога.
Криша єдєт не спєша, тіхо шифєром шурша... Сергію, не всі гриби у лісі корисні. Розказуйте, що вам ще втовкмачили на зборах СЄ?
Правило 65 Аще кто из клира, или мирянин, в синагогу иудейскую или еретическую войдет помолиться: да будет и от чина священного извержен, и отлучен от общения церковного. Правило 70 Аще кто, епископ, или пресвитер, или диакон, или вообще кто из списка клира, постится с иудеями, или празднует с ними, или приемлет от них дары праздников их, как то, опресноки, или нечто подобное: да будет извержен. Аще же мирянин: да будет отлучен. Правило 71 Аще который христианин принесет елей в капище языческое, или в синагогу иудейскую, в их праздники или возжет свещу: да будет отлучен от общения церковного. ---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ---------- Правило 11 Никто из принадлежащих к священному чину, или из мирян, отнюдь не должен ясти опресноки, даваемые иудеями, ни вступати в содружество с ними, ни в болезнях призывати их, ни в банях купно с ними мытися. Аще кто дерзнет сие творити: то клирик да будет извержен, а мирянин да будет отлучен ---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ---------- Правило 29 Не подобает христианам иудействовати, и в субботу праздновати, но делати в сей день: а день воскресный преимущественно праздновати, аще могут, яко христианам. Аще обрящутся иудействующие: да будет анафема от Христа. ---------- Додано в 21:16 ---------- Попередній допис був написаний в 21:15 ---------- Правило 37 Не должно принимати праздничные дары, посылаемые от иудеев, или еретиков, ниже праздновати с ними. Правило 38 Не должно принимати от иудеев опресноки, или приобщатися нечестиям их. ---------- Додано в 21:21 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ---------- Ось чому вчить церква, уже дивно що ви цього не знаэте. ---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:21 ---------- Якщо цы правила не діють, поясніть який церковний собор їх скасував, чи я ка паська грамота їх відмінила. леше після цього можна говрити про екуменізм, а не лицемірити. доречі в свій чам традиційні церкви були проти масових заходів Евреїв за Ісуса у Львові.
Сергію, Христос на хресті помер не за громади, а за гріхи кожного з нас. Перестаньте смердіти єресями башти. А чому ви прийшли до цієї теми? Бо протирічить філософії Рассела, що місце євреїв зайняли єговісти? Не вірте тому ошусту, Сергію. Бог і далі любить євреїв і вони далі лишаються Його вибраним народом. ---------- Додано в 09:28 ---------- Попередній допис був написаний в 09:23 ---------- А що, аспірант - це пожиттєво? По крайній мірі так виглядає, що Сергій збирається ним бути все життя.
Пане, Педро. Нічого дивно у дописі аспіранта нема. Людина просто виконує диструктивне замовлення своєї організації. Зверніть увагу на підхід до теми. Що б, здавалося поганого у тім, що юдеї за Ісуса? Хіба ми не всі брати во Христі? Нє, прийшов, насмердів(інакше не назвеш) і пішов. Мені чому було б цікаво почути думки юдеїв? Справа в тому, що у них є дуже глибокі традиції. Вивчення Старого Завіту у них не на рівні "християниської етики" і середній школі з далеким вчителем, як у нас, а набагато все серйозніше.
Не знав що офіційні канони вашої церкви вам смердять-))))))). ---------- Додано в 16:00 ---------- Попередній допис був написаний в 15:57 ---------- Доведіть на основі Біблії.