Євангеліє від Іуди - містика чи правда, що дожила до нашого часу?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Svjato, 2 січ 2010.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Для ознайомлення по темі

Особисто я лише посилив віру в Бога та його велич, прочитавши слова, що там написані.
    Прохання висловити свою думку.

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Хоча Юда і описував певні події з життя Ісус (не факт що достовірно, і не факт що він самий її писав ) він не був натнений Божим Духом, а тому його писання і писання багатьох інших являються лиш художніми творами і не більше. Бо то не від Бога, а від людей.
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Апокрифи

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зі всім згоден.
    Але як я не люблю отої фрази:
    Невже все, що від людей, то від нечистого, а від Бога ніц?

4. ABDURAKHMAN

Від Бога ми маємо 66 книг, що в сукупності становлять Біблію. А решта то художні твори, літописи і т.д.

5. Leri

Leri Well-Known Member

колись трохи досліджувала цю тему... навіть спробувала почитати це "євангеліє"

логіка? - якась дивна...

все побудоване чисто на гностицизмі і насправді до християнства має відношення не більше ніж твердження про те, що Ісус став буддою

Практично кожне речення канонічних Євангелій підтверджені Старим Заповітом
    (Бог не суперечить сам собі)
    "Євангеліє від Юди" таким похвалитися не може (хіба що однією двома цитатами)

іще одне цікаво... коли це Юда міг його написати...
    після повішення? о_О

якщо він не повісився або вижив після цього - це означає що канонічні Євангелія брешуть...

але за простою логікою повірити у вищенаведений брєд набагато важче...

та й чисто мій власний досвід дає 100 очків фори саме канонічним Євангеліям :)

• Подобається Подобається x 1
  6. ABDURAKHMAN

А я про що вам кажу? Хіба ж не про те саме? Канонічними є лиш 66 книг. А решта то лише прагнення видати слово людське за Слово Боже.

7. Василь

Василь Well-Known Member

Описання того, як Юда зрадив Ісуса, є фальшивим. Ісус проповідував кожного дня в храмі і охорона храму його знала. А в Євангелії пише, що охорона не знала Ісуса. Явно зрада була придумана для підсилення емоційного утожсамлення віруючих з Ісусом.

8. ABDURAKHMAN

Незнала лиш де буде Ісус святкувати Пасху і куди піде далі і до того ж не знала як Він виглядає у темряві. Юда цей недолік охорони усунув...

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

мені якраз дуже до вподоби ті слова, де Ісус закидає учням, що вони моляться за законом а не з любові. Інакше я цих слів не розумію... Мені побобається образ Христа, де він сміється. (Більше схоже на дитину, але ж відомо, що він казав про дітей) До тогож!!! Де інші надхнені Богом учні. Бог не зберіг їх послання? Чи вони комусь були незручні? Адже і зараз вислів "Во ім'я Отця і сина і духа святого" - багатьох не влаштовує???

---------- Додано в 21:55 ---------- Попередній допис був написаний в 21:54 ----------

Інші Євангелія до нас дійшли в оригіналі і з підписами?

---------- Додано в 21:56 ---------- Попередній допис був написаний в 21:55 ----------

Написано, що він повісився ще в саду???

---------- Додано в 21:57 ---------- Попередній допис був написаний в 21:56 ----------

Бо вони однією рукою вибрані і нею ж підписані?

---------- Додано в 22:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:57 ----------

Хіба не написано, як Ісус казав до іуди - іди і зроби...( а не "не роби цього", чи щось інакше?) і ще!!! Навіщо перед походом на гору Ісус спитав: Чи в когось є меч? - Є аж два! ... Ісус знав що має здійснитись писання, він йому слідував, хоч і проти власної волі!

10. Leri

Leri Well-Known Member

тому що кожне слово з канонічних Євангелій підтверджує одне одного і мають підтвердження у Старому Заповіті (його християни точно не писали і не могли "підлаштовували під себе")

хм... а я зовсім не розумію...

ви робите висновки тицнувши пальцем у небо...
    хоча я згідна у багатьох випадках Ісус саме так і робив закидав у тому що виконують обряди а насправді Бога забули

згідна! 100%
    тому що цей вираз для багатьох є каменем спотикання... чимось дуже не зручним... адже більшість звикла вірити так. щоб було якомога зручніше... і так щоб влаштовувало...

от декого влаштовує, щоб Юда виявився не крадієм і зрадником а єдиним вірним до кінця...

3 Тоді Юда, що видав Його, як побачив, що Його засудили, розкаявся, і вернув тридцять срібняків первосвященикам і старшим,
    4 та й сказав: Я згрішив, невинну кров видавши. Вони ж відказали: А нам що до того? Дивись собі сам...
    5 І, кинувши в храм срібняки, відійшов, а потому пішов, та й повісився...
    (Матв.27:3-5)

ви гадаєте це через 5 років було?
    коли ж він встиг написати свою "Добру звістку"

• Подобається Подобається x 2
  11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Гадаєте кожен з учнів пішов після стратии Ісуса книжки писати? Чи може кожен чекав кінця свого віку і під диктовку залишив свої послання? Чи Бог не зберіг би оригінали праць, як би це було важливо? Думаю Ні. Не має значення колір одягу, чи температура на дворі в цей день. Такі речі передавалися роповідями і піснями. Скільки часу потрібно людин, щоб наговорити на 10 листків тексту? Чи Іуда ні з ким не хотів говорити (чи може хотів виговоритись) перед смертю. Він жи ж був людиною. Хтось міг і нашкрябати його слова після смерти.

До того ж. Що такого кримінального написано в цьому творі? Що міняється? Пише про всесвіт, про якісь еони (не знаю, що таке але цікаво), про велич світу. Такі речі ще за Коперника були криміналом, а тоді ніхто би і не зрозумів (може). То в чому може бути брехня?

Це мені мав довести якийсь свідок на Сихові - так і не подзвонив. Може Ви спробуєте? Прикладом було "послання до Римлян"...

12. Василь

Василь Well-Known Member

Отож! Я б ніяк не назвав би це зрадою Юди, а виконанням волі самого Ісуса.

А що, вдень його не могли заарештувати? Чому це треба було це зробити якраз посеред ночі?

13. ABDURAKHMAN

Бо фарисеї як не як були простими смертними і вони боялися за своє життя, оскільки Ісуса підтримував народ і вони не могли відкрито його заарештувати і стратити. А таємно - будь ласка.

14. Зануда

Зануда така зануда

В чому містичність? В чому правда?
    І коли Юда встиг написати власну добру новину - до того, як повісився чи після?

15. ABDURAKHMAN

швидше за все що після...
    :haha:

16. Василь

Василь Well-Known Member

В перший раз чую, що Ісуса заарештували фарисеї! Де Ви таке вичитали?

17. ABDURAKHMAN

А хто командував парадом? Звісно що фарисеї.

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Містика? Вигадка? на мою думку цікава тема в тому, що християнство виникло ще до Христа і як не як воно існувало - Історія про Іоана-хреститиля. Могли ходити по людях роздуми про мораль, могли і все придумати, як і саму особу - Христа.
    В чому правда? Не можна заперечувати і те, що цей рукопис таки дожив до наших днів. Не слід забувати і темні віки, коли Біблія була заборонена в Європі (як я читав в Історії) і могли зникнути не те що допис про Іуду але й інші "канонічні"твори. Але вона таки дожила! Містика? Ніхто не зберігав спеціально і ніхто не вишукував спеціально, хоч народу ніхто не розповідає про інші твори окрім як "66". Чи це не сучасне фарисейство, коли і інші твори можуть бути для навчання гідні?

Не думаю, що він це сам писав - швидше схоже на переповідку з його слів. Але часу думаю і йому не бракувало - пройшло вроді 3 дні від арешту до страти?

---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:05 ----------

Дозвольте кілька питань але по порядку...
    У старому завіті написано, що після останнього пророцтва пророчити вже не можна було. Так це чи ні? І нагадайте що повинні робити ті, кому сняться після цього пророчі сни?

19. Зануда

Зануда така зануда

Так? Детальніше прошу.

Якого року видання була ця Історія?
    Три дні від арешту до страти Ісуса Христа, а євангеліє від Юди. Щось я не второпаю вашої логіки.

---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 21:27 ----------

Ви можете це довести?

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Іван Хреститель хіба не був одним з перших християн? - Думаю цього достатньо.

---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 22:21 ----------

Думаю, що Іуда не міг знати, що Ісуса стратять. Не доведено цього. І самогубство як вчинив, то хіба після страти. Отже мав час на розповіді тим, з ким зустрічався. Цього достатньо, щоб не взяти всіх своїх думок з собою...(залишити послання)

Про те що читав історію - то це не від якогось історика, а з пам'яті про телепередачі і таке інше. Якщо у Вас є спростування, мені цікаво. Спробую знайти щось на підтвердження...

---------- Додано в 22:33 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ----------

У вікіпедії знайшов: адрес:
    католицьке віровчення забороняє віруючим читати Біблію, оскільки це є виключним правом духовенства.

а де твій аватар? :)