Якщо ми не використовуємо політику, то політика використовує нас.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем serg-shs, 25 січ 2009.

1. serg-shs

serg-shs Well-Known Member

Чи є якісь думки з цього приводу, особливо з приводу використання політики за для самих себе. Адже отримуючи "стусана" від чиновника будь-якого рівня, ми цілком справедливо - ЙОМУ дозволили бути чиновником депутати, яких ми обрали (звісно, і я теж в такому ж становищі) ;)

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

політика є всюди! :)

навіть дружині тре сказати якось м’яко, політично, що "кохана, зайченятко, рибонько, зозулька, ти знаєш, а пів зарплати в карти програв, а другу половину загубив"...

у будь-якому випадку реакція буде трохи менш негативною, ніж просто "я всі гроші про***в"... :)

3. serg-shs

це так, але я мав на увазі конкретику, тоб-то участь у партіях, болотування у органи місцевого управління та іньше. Засоби, форми, ступінь довіри.

4. duncan

пасивний спротив -- це також політика.
    якщо я не піду на вибори і ще 2500 000 мешканців -- влада тоді нарешті почне думати, як задовольнити цього 2500 001 мешканця...

5. Good++++

Good++++ куртуазный перфекционист

Влада скоріш подумає як ті 2500000 бюлетня використати з власним зиском...

6. lens

lens Well-Known Member

Не погоджусь... Ігнорування виборів - це не спротив, це капітуляція. Бо ніщо тоді не завадить владі скористатися бюлетенями на свій власний розсуд або ж загалом скасувати вибори як такі (і позбавити людей можливості хоча б мінімально, хоча б раз на виборчий термін мати вплив на політику) - йдучи назустріч побажанням народу...

7. Алибабаевич

Алибабаевич Well-Known Member

Абсолютно согласен. На прошлых выборах активно использовались бюллетени тех, кто не мог присутствовать на избирательном участке - уехавшие, осуждённые, новопреставленные... И если власть будет знать, что определённое количество населения голосовать не будет, она таки использует эти голоса по собственному усмотрению.

8. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Все оно хорошо, в смысле голосовать ходить...Только голосуют за одних и тех же. Вот облажались все политики. И что? Народ будет выбирать новых? Вряд ли...Опять будет тусня между имеющимися. Вот выбрали в США Обаму, а к власти пришли клинтоновцы...У нас путинцы, у вас Вити и Юля...Кого не выбери в любом случае угодишь местной олигархической элите.
    Народные массы на самом деле никого не выбирают.

9. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

И все равно ходить нужно! Доживем до формирования среднего класса - появятся силы, представляющие именно его интересы, думаю так где-то ))))

10. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Хотелось бы дожить )). Но, как говорили коммунисты, наши дети (внуки, правнуки) уж точно доживут )))

11. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Еще как хотелось бы! ))))) Пока в свои 27 питаю надежду ))))))

12. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

В 1937 тоже кому-то 27 было....:sad:
    Ладно, больше оптимизма! Прорвемся! ))

13. duncan

завадять спостерігачі, які констатуватимуть, що вибори не відбулися по причині не явки виборців...

14. serg-shs

можливо і так, але вибори до місцевих рад, а також вибори голів передбачають отримання більшості з ЧИСЛА ТИХ, ХТО ПРИЙШОВ НА ВИБОРИ (тоб-то якщо один прийшов, і один віддав голос, то відповідно його кандидат отримує місце голови, а та партія заяку він проголосував отримає 100 відсотків у раді... отакі справи) на вибори не може бути 100 відсотків зареестрованих виборців, і не може бути повна відсутність виборців - обовязково хтось знайдеться.
    Але дійсно, обирати "нема з кого" тоб-то перетасовка колоди з 3х 4х карт (і всі в колоді шестірки) нічого особливого не змініє...
    Стосовно підрахунку голосів, насправді- підрахунок все більш і більш прозоріший - не так легко домовитися про розподіл бюлетенів тих, хто не прийшов на свою користь, особливо, коли конкурентів більше 10 і спостерігач кожного слідкує за членом комісіїї іньшої партії чи кандидата, Звісно за всі виборчи дільниці по Україні розповісти не можу, але за одні вибори на одній виборчій дільниці- можу ручатися (власне я це і засвідчив, колись своїм підписом)

15. ostrov_Rabin

ostrov_Rabin Well-Known Member

капитуляция - это если граждане Украины как стадо опять пойдут на выборы, и проголосуют за "русский язык" и покращення жития от ПРУ,
    за ес и нато от НУ ,и проголосцуют серцем за Юлю....
    вот это капитуляция....
    чисто юридически последствий голосования "против всех" не наступает...
    т.е на участки пришли 10 000 000 электоратов и 9 999 000 проголосовали
    "против всех" ,а 100 голосов разделилось и вот за кого больше тот и победил...,а выборы состоялись и к следующим будет борьба за тех кто
    "против всех".
    зато если не прийдёт 50.01% избирателей ,то выборы не состоялись и выдвигаться могут только новые партии и новые кандидаты...
    так что ВЫБОР ,а что КАПИТУЛЯЦИЯ ?
    во время выборов так нельзя агитировать,но когда выборов ещё нет...
    стоит задуматься,для чего туда идтить

16. duncan

це вибори тільки до місцевих рад і таких кандидатів набагато простіше перевірити та дізнатися про них...
    а вибори до верховниої ради -- кіт у мішку, кого партєйци пропихають за списком -- невідомо...
    я також бував кілька разів спостерігачем...
    бачив відомі "карусєлі с открєпними", коли одні і ті самі омонівці голосували в кількох дільницях...

контролювати вибори зара легше, ніц раніше!

17. serg-shs

в цілому, справа не в елементах закону, чи методів його обходу, а як зробити так, що б у даній ситуаціі зробити, щось що якось допоможе особисто вам, їм і мені , врешті решт. Життя таке яке є і миттєво до кращого не зміниться.
    Доречі, якщо ви бачили маніпуляції-то навіщо ставили свій підпис? - чи ви були в долі? ;) тим більше стверджуюте, що були декілька разів спостерігачем.... не зовсім зрозуміла ситуація... не зовсім.

18. ostrov_NIKO

ostrov_NIKO Well-Known Member

Ось в цьому і є наша сила та ключ від перемоги.
    А "підключатися" до політики активно чи пасивно - це повинно залежати тільки від того, що саме людина вміє краще. Бо найкращий результат будь-якого політика - це коли люди ХОЧУТЬ за нього голосувати ще. А захочуть (справді, а не під примусом) тільки тоді, коли в державі на всіх місцях будуть професіонали.

19. serg-shs

все впирається в конкретику, як формується команда, хто коли, куди і як болотується, як збираються підписи, як відбувається реклама, ..... це перший розділ
    2 й у випадку успішних виборів - як відбувається виконання взятих зобовязань перед виборьцями, чи перед спонсорами (що частіше) і контроль виборців за іх представником, та іхній вплив на депутата, включаючи відзив депутата. І справа не тільки в законих принципах, але простої людської взаємодії...

20. Field

Field Well-Known Member

Серж, а что, по украински правильно "болотуватися"? Если да, то это суперточное определение!

а де твій аватар? :)