Якої віри будуть наші діти?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 8 гру 2008.

?

Якої віри, на Вашу думку, будуть Ваші діти чи онуки?

1. Християнство

66,7%
  2. Іслам

0 голосів
    0,0%
  3. Буддизм

0 голосів
    0,0%
  4. Індуїзм

0 голосів
    0,0%
  5. Якась інша

7,2%
  6. Не знаю, це залежить від обставин

15,9%
  7. Мені байдуже

5,8%
  8. Будуть атеїстами

4,3%
  1. Сейчас далеко не все в Украине христиане. Наблюдается новое веяние: всё больше и больше молодых людей принимают буддизм, индуизм, ислам и другие верования, не характерные для Украины. Что вы думаете об этом?

2. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Я думаю що дитина коли стане дорослою сама може вибирати.
    А так змалечку, то звісно, що вчитиму дитинку "Отче Наш" і читатиму з малечою Біблію.
    Головне не в що людина вірить, а те якою та людина є. Вот багато християн є, але мало хто з тих хто вважає себе тими християнами бодай на йоту живуть по тому що пише Боже Слово.

• Подобається Подобається x 14
  3. zet

zet Дуже важлива персона

Или атеисты, или христиане....
    Меня не раздражают ни те, ни другие...
    Против ислама, как несвойственной славянам религии, но именно только на этой территории... Для ислама есть свое историческое место, так что пусть все остается на своих естественных местах. Буддизм в Индии, например..
    Не воспринимаю я этого оригинальничанья, т.к. культура народа уже впитала в себя ту или иную религию, что отразилось и на традициях...

• Подобається Подобається x 5
  4. Зануда

Зануда така зануда

Виховую дітей у християнській традиції.
    А ви не задумувались над тим, чому саме так є? Правильно виховувати і прививати правильні цінності і моральні принципи - завдання батьків. Діти які цього не мали в дитинстві і не бачили прикладу зі сторони батьків виростають номіналними християнами, і не вважають свій далекий від божих заповідей спосіб життя неправильним.

• Подобається Подобається x 7
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ми також. Але якщо діти виберуть інше щось я прийму їхній вибір. :)
    Якщо ми з чоловіком будемо добрими виховниками, діти повернуться до того, в чому були виховані, навіть якщо відійдуть на якийсь час. Отака от я ідеалістка. :)
    Проголосувала за 6 варіянт, бо категорично сказати не можу. Діти мають право на вибір. :)

• Подобається Подобається x 9
  6. D.M.

D.M. Well-Known Member

Це справа вибору самих дітей.

• Подобається Подобається x 7
  7. Liliyah Romanova

Але ж у чомусь ви таки їх будете виховувати?
    Вже заїжджений приклад, але: школу обираєте, одяг також, напрям вищої освіти, навчальні заклади, гуртки... Тобто, вихованням у якесь русло спрямовуєте, є прикладом... У релігії, гностицизмі чи атеїзмі також, хіба ні?

8. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Я свого малюка стараюсь виховувати за християнськими традиціями. Хоч ми ще дуже маленькі, але молимося вже разом до Бозі. Читаю йому Біблію, розповідаю йому усе, що на даний момент йому зрозуміле. І в такому дусі я думаю його виховувати.

• Подобається Подобається x 6
  9. Bogun

Bogun Well-Known Member

У християнстві (православних традиціях), а в дорослому віці, хай самі вибирають.

• Подобається Подобається x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

+10!!! Найбільше імпонує відповідь.

• Подобається Подобається x 2
  11. Zoryanka

Так, але хто як не ми - батьки, повинні підштовхнути їх до цього вибору.

• Подобається Подобається x 6
  12. zet

zet Дуже важлива персона

Я далека от этого.. Воспитываю больше на моральных ценностях. Вернее, уже воспитала. И чтоб думали своей головой..Не люблю же фанатиков любого разлива. Не суть важно коммунисты это, христиане или мусульмане. Фанатизм страшнее всего. человек вовсе тогда головой не думает, одними клише пользуется.

13. Bogun

Bogun Well-Known Member

Правильно, згоден. Але коли моя дитина стане атеїстом, то я від неї відмовлятися чи говорити, що вона безбожник і т.д.

Головне, щоб ставилася до інших релігій і точок зору з повагою.

14. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Хотів би, що мої діти так лишились в православній християнській вірі. Незважаючи на оточення... А як там буде – знає доля...
    І вашим, і нашим – не завжди виходить, всім релігіям не вгодиш.:)

15. Zoryanka

Як би там не було, але дитина повинна бути в першу чергу віруючою. Зараз стільки взагалі не віруючої молоді. А в яку віру вона вже буде вірити, це вже їй вирішувати. Але все рівно, якщо з раннього віку їй розповідати про одну віру, я думаю вона буде старатися її притримуватися все життя.
    Суджу по собі, батьки мене виховували також християнській вірі і по сьогоднішній день я її дотримуюсь.

16. Liliyah Romanova

Батьки віри не дають. Вони показують приклад, вчать моралі, але віра - дар від Бога.
    Дотримуватися традицій, а істинно вірити - різні речі. Тобто дотримування традицій не означає, що вже зразу в тому є віра.

• Подобається Подобається x 8
  17. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

я не розумію... хіба можливо виховати християнина?
    а як же віра?

18. Liliyah Romanova

Я вже відписала вище. :)

19. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ну я про це питала, але довго писала і ви відповіли раніше

я вже тричі писала в цю тему і тричі не відіслала повідомлення
    я трохи розгублена :dntknw:
    я вірю в Бога, але не такого яким його описують християни
    отже я не християнка. то мені тяжко визнати, бо я з віруючої сім*ї
    а я не знаю якої я віри, тому не знаю чого вчити дитину
    не знаю як можна дотримуватись традицій якщо нема віри?

я постараюся привити дитині загальнолюдські цінності і моральні принципи, а Біблію буду з ним читати для ознайомлення як і багато інших книжок

щось я заплуталася в цьому питанні зовсім :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 4
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

"Мудро" сказано.

А Бог не може давати віру дитині через батьків-християн?

а де твій аватар? :)