Який кандидат найбільш проукраїнський?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем SemperTiro, 11 лис 2009.

1. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

На форумі є опитування з приводу фінансування Росією кандидатів у президенти. Як на мене, без документів і фактичних доказів на цю тему говорити не дуже доречно. Однак цікавить інше питання:

хто, на вашу думку, найбільш проукраїнський кандидат? (найбільше вигідний для держави Україна і для народу цієї держави на посту президента)

п.с. Якщо чесно, то обговорювати "героїчну трійку" зразка 2004 року (Ющ, Янек, Юля) особливо не хочеться, хоча вони і лідери гонки. Народ непердбачуваний і запросто може віддати перевагу "третьому".
    п.п.с. усі кандидати уже відомі. до речі, Вітренко сьогодні відмовили в реєстрації... і, як не дивно, НЕ за антиукраїнськість :sorry:

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ющенко - найбільш український.

• Подобається Подобається x 10
  3. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

о. і я мед люблю. Ющенко значить Ющенко. Нє?
    З.І. Любив би гроші, знать була б Тимошенко. А любив би шапки, тоді ясне діло Віктор Фьодорич.
    блін, чуть не забув за гречку- ех кандидат би був з Черновецького :)) Я би тоді квиток на місяць замовивби на Новий Рік

• Подобається Подобається x 4
  4. Gron

Gron тафгай

Мертви бджоли не гудуть.
    І мед не носять.
    А якщо й гудуть, то тихо- тихо і жалібно- жалібно.
    Наче плачуть.

Сумно, але 5 років тому, такого б не написав.
    Вибачайте.

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Але, сцуко, споживають...

• Подобається Подобається x 3
  6. Arthur

Arthur Well-Known Member

Тягнибок та Ющ

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

От до Тягнибока нема довіри у мене... і справа не в його ідеях, а в ньому самому.

8. Arthur

Arthur Well-Known Member

Ми ж тут говоримо про проукраїнськість кандидатів. А їх результативність це вже інше питання.

9. SemperTiro

також не маю до нього довіри, але саме тому, що сповідує не свої ідеї... він просто речник певних ідейних положень, так би мовити локальний репрезентатор (його головна проблема в його локальності - Львівська, Тернопільська, Волинська області + окремі одиниці симпатиків в інших регіонах).

10. Arthur

Arthur Well-Known Member

Зате в нього чітка позиція і той хто буде за нього голосувати може бути впевнений, що він буде робити те, що обіцяв.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не в тому справа.
    У мене складається інколи враження, що він працює на когось... зовсім не проукраїнського... наприклад, Медведчука. Може помиляюся, але є така підозра.

• Подобається Подобається x 2
  12. Arthur

Arthur Well-Known Member

Ну ви і жартівник. :)

13. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

блін. А після виборів чомусь зясовується що впевнений не той хто голосував а той хто платив. Там де великі гроші це вже стає правилом. Нє?

• Подобається Подобається x 3
  14. Arthur

Arthur Well-Known Member

Та щось я в таких, як Тягнибок, Гриценко, може Костенко великих грошей не помічав.

А так Ви праві, не дивуються потім ті хто платив.

15. RHom

RHom Well-Known Member

Не сказав би, що то просто, зважуючи на те, що крім славно-/сумнозвісної трійки ніхто особливо не світився на владному олімпі і оцінювати їх важко, якщо не неможливо. Тому просто скажу кілька своїх думок.

Ющенко - проукраїнський політик, чудовий прем'єр зразка 98-99рр, зумів у 2004р. змусити український народ повірити у свої сили і здатність відстоювати свій вибір, підтримує європейський та євроатлантичний напрями розвитку України, позиціонує себе як борця за відновлення історичної правди. На жаль, на цьому всі його плюси й закінчуються.
    Таке враження, що керує країною за таким же принципом як в анекдоті:"Приходить Бог до українця та й каже: загадуй, що хочеш - все зроблю; але в твого сусіда того буде в двічі більше. А той і відповідає: Боже, виколи мені око!". Через намагання будь-яким чином звести нанівець кожне, навіть необхідне, починання чинного прем'єра страждає насамперед саме держава. Взагалі, як на мене, багато його гарних за суттю починань можна зхарактеризувати словом "занадто", що більше шкодить, ніж приносить користі.

Тимошенко - протимошенківський політик, прагматичнний, без жодних ідеологічних перепон. Чудова працездатність, робота на результат, цілеспрямованість, вміння майже завжди домовлятися з будь-ким з будь-якого питання, здатність мобілізувати себе і інших. Найкраща риса, що виділяє з посеред інших політиків і за що я її ціную - вона не боїться, не сумнівається, не вичікує - вона робить і виконує поставлені перед собою завдання. З іншого боку, Тимошенко працює на себе і тільки на себе. Для держави буде корисною лише в тому випадку, якщо її інтереси співпадатимуть з інтересами останньої. За її президентства це цілком ймовірно, бо їй потрібна влада, а найкращий спосіб зберегти її - це стати успішним президентом. Хоч велика ймовірність, що вона може перетворитися на Кучму №2. Йде до мети будь-якими засобами, не гребуючи і брудними технологіями, надзвичайно високий рівень популізму. ЇЇ прем'єрствування супроводжують постійні кризи через як об'єктивні, так і суб'єктивні причини.
    Особисто я на президентських виборах голосуватиму за неї, але на наступних парламентських навряд чи.

Янукович - проросійський політик, хоч і намагається підтримувати гарні стосунки і з Європою та США. Плюси: зарекомендував себе як хазяйновитий губернатор Донецької області, якщо я не помиляюсь; за першого його прем'єрствування економіка продовжувала свій ріст, започаткований Ющенком та Кінахом, амплуа свого хлопця серед народу, особливо на сході та півдні України. З іншого боку малоосвічена людина з кримінальним минулим, масові фальсифікації у 2004р., безвідповідальне підняття пенсій у 2004р. перед виборами, не закріплених у бюджеті, підписання абсолютно невигідної для України угоди про використання нафтогін Одеса-Броди у реверсному режимі, що надзвичайно ускладнило диверсифікацію поставок енергоносіїв, за час другого прем'єрства практично не займався економікою, лише політичною боротьбою з президентом, прийняття закону про підвищення соцстандартів в умовах кризи, надзвичайно високий рівень популізму, навіть більший ніж у Тимошенко, не гребує брудними технологіями.
    Навряд чи стане добрим президентом, зате має непогану і досить професійну команду, що може переважити особисті недоліки Януковича.
    Особисто мене турбує позиція Януковича в питанні про другу дуржавну та надмірна проросійскість, особливо в вирішенні питання про перебування ЧФ на території України, що, на мою думку, не відповідає інтересам України.

Яценюк - ні риба, ні м'ясо. Враження сильного політика не справляє. В парламентській діяльності нічим особливим себе не зарекомендував, чого очікувати не відомо. в парламенті своєї групи не має, дієздатної команди фактично теж. На посту президента або виконуватиме декоративну роль, або перетвориться на Ющенко №2: резолюція, критика, вето, накази, яких не виконуватимуть.

Литвин - амплуа миротворця, не має чіткої твердої позиції, надто обережний. Оскільки боїться робити помилки, тому уникає жодних активних дій. Я б не хотів мати такого президента у настільки складний період для держави. Однозначно нічого корисного.

Симоненко - на щастя, вимираючий вид хомо комуністікус. Проросійська орієнтація, фактично антиукраїнська.

16. SemperTiro

ви вірите у те, що Гриценко назбирав 2,5 мільйона з пожертвувань громадян? :)
    а потім заявив: дайте ще... на рекламу... :) Гроші в нього, хоч і невеликі, є... але питання в тому, що він дуже не хоче афішувати ЗВІДКИ... інакше не було б ідеї про "добровільні пожертви", причому точно до дня реєстрації нашкребли...

може протиющенківський????

17. VasMT

БРЕХНЯ! ОДНОБОКА БРЕХНЯ!

18. RHom

RHom Well-Known Member

щоб було зрозуміліше: про-тимошенківський, а не "проти-"

Та що Ви таке кажете?!

19. VasMT

Докажіть зворотнє!