Яка робота (комп'ютерна)найбільш перспективна?

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем www, 21 тра 2009.

1. www

www Well-Known Member

Оце все про залізо та проги.... А в мене таке запитання:
    Яка зараз робота (компютерна)найбільш перспектівна на ближчі років 10-15 та оплачувана?
    Я до чого це. Син оце школу закінчуе та йде далі вчитися, любить комютери, а яку спеціальність обрати -не знає. Поки що зупинилися на двох варіантах:

1.IT security.
    2. Compjuter Programming and analysis

Може хтось щось підкаже? Шо то за робота ?
    а ось іще щось таке є:

-Compjuter-integrated Design.
    -Compjuter Networking.

2. Мартин Боруля

Мартин Боруля Well-Known Member

Програмування 100%
    1С прогамування, Веб дизайн на цьому можна заробити. В мене знайомий програмером по 1С працює, крім того, що на роботі непогано зароляє, так щей калимить по чорному. Замовлень купа.

Останнє редагування: 21 тра 2009
  3. syavych

syavych копач

Та усьо практично перспективне :)
    З перечисленого вище шановним www перші два пункти (безпека і програмування) особливо цінні зараз.

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І шо, платЯть..? :morning1:

5. Мартин Боруля

НА ukr.net у Львові пропонують програмісту 7000 грн / міс. але конкретно не знаю якою мовою, і шо конкретно тре писати.

6. Городецький

Городецький Well-Known Member

Не думаю, що у Флориді США хтось користується 1С :)

• Подобається Подобається x 1
  7. Мартин Боруля

Не думаю що всі програмери програмлять у Флориді США.

8. Городецький

За межами пост-совка той 1С взагалі ніхто не знає. Чи Ви чомусь впевнені, що www відправить свою дитину працювати до України?
    З цього перша галузь розвивається найбільш стрімко і фахівці в ній найбільш потрібні (краще - високооцінені) у розвинених країнах. Та і взагалі, фахівець із захисту інформації - людина з високим фахом і відповідальністю, а кодер або прогер - конвейерний робітник, таких в Штатах набирають з Індії і Китаю - менше платити можна.

9. Мартин Боруля

Та шо ви причепились до тої 1С. Вирвали фразу з контексту. Я так для прикладу. І звідки мені знати куди www відправить свою дитину. Може якраз соди у пост-совок.

10. Городецький

Во-о-от, я якраз не впевнений.

11. Мартин Боруля

Ну ніхто не знає як воно буде. Мо за пару років той пост совок переплюне Силіконову долину і всі модні прогрмери самі захочуть тут працювати.

12. www

www Well-Known Member

Дуже дякую тих, хто написав тут свою думку. Мені теж до вподоби ІТ секюріті, мозок робить на порядок більше ніж у програмерах. То я так розумію, треба захіщати інформацію на компютерах від хакерів? То треба самому щось видумувати як захистити чи теж при допомозі якихось програмок?

13. www

www Well-Known Member

А куди я можу відправити свою дитину? Вчитися буде тут, на місці, а робити де буде - то ніхто не знає зараз.. Може і в Україні, але то наврад чи..

14. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

чи в штатах проблеми?

15. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

НУ зараз єкілька країн які вважаються офшором стосовно програмування. Це Китай, Індія, Росія, Україна
    Більшість програмістів що працюють у Львові програмістами (мається на увазі щось розробляють) то працюють на закордон США, Західна Європа.
    Ну я також працюю у Львові на клієнта що там же.

Якщо говорити про технології що ціняться то багато чого: Java, C (в різних епостасіях), Web (html, xml, flash, flex, php, perl ...), DB (MS SQL, Oracle, ...), .net, але з кожним роком появляється щось нове що треба вчити.
    І сказати що можна щось вивчити зараз щоб програмувати на тому 5 років після того то далеко не так. Я б сказав треба вчитись основ, і вчитись швидко вчити що треба.
    В кінцевому результаті всі мови мають щось спільне

Останнє редагування: 21 тра 2009
  16. nastinka

nastinka відсутня

Я сопсна працюю в сфері адміністрування.
    по суті зі 100 людей хороших адмінів виходить 2-3.
    тому якщо він хоче займатись залізом, та налаштуванням мереж - прийдеться добре напрягти мізки, щоб пробитись і добитись визнання, що він є справді хорошим адміном.
    як програмісти - незнаю..

17. Городецький

Господи, таке миле молоде дівчатко - і адмін. Руйнація традицій і повергнення устоїв! А якже п'яні бородаті дядьки у розтягнутих светрах і витертих джинсах? Чи я занадто старий? :)
    Цілую Вам ручки, від колишнього колеги (нас тоді називали "програмістами") - респект Вам і повага.
    Препрошую за офтоп.

18. mxa

mxa Well-Known Member

Все просто:
    1. Інтернет-реклама і все що з цим пов'язано (розробка сайтів, рекламні агенції...)
    2. Мережі і все що з ними пов'язано
    3. Адміністрування
    4. Ремонт заліза

Почитайте інет, там вам скажуть що зараз надзвичайно швидкими темпами розвивається інтернет-реклама. Принаймі закордоном :) А спеціальностей там вже є ціла купа, проблема тільки в тому що спеців ніде не готують. Інтернет розвивається і дуже швидкими темпами. Це сфера яка на данний момент розвивається і яка ще буде і далі розвиватись.

Без мереж немає інтернету, тому вони теж активно розвиваються.

Адміністрування і ремонт заліза завжди перспективні професії, золоті руки завжди знайдуть собі роботу і завжди в повазі.

А взагалі краще запитайтесь у свого сина: чого він сам хоче?

19. Городецький

Навпаки, люди готові реєструватися на сайтах за гроші і купувати софт, тільки щоб не бачити набридливих банерів. Вам, як рекламщику, це буде прикро чути, але на мене це тільки спам. Візуальна і голосова реклама і так в житті дістає.
    Хібащо постійно з'являються якісь нововведення. А лазити з витою парою, або налаштовувати корпоративну мережу складену з десятка дрібних - робота не цукор.
    Серйозно? Приклад нормальної "поваги" до залізячника в грошовому еквіваленті маєте?

20. mxa

mxa Well-Known Member

1. У вас дуже мало знань в області реклами
    2. Ви не звертали уваги на гарну рекламу
    3. Те що ви навели в приклад це не реклама, а халтура
    Часи кабельних мереж дуже швидко відходять в минуле.
    Якщо залізячник нормально розбирається у своїй справі, як мої знайомі, то може купити собі машину і утримувати сім`ю у Львові.

а де твій аватар? :)