Як зручніше читати

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем yasam, 3 бер 2012.

1. yasam

yasam Well-Known Member

Останнім часом йде тенденція перетворення книги з джерела інформації в арт об*єкт. Книжка стає більш візуалізованою і текст відходить на останнє місце, або взагалі нівелюється.
    Взагалі я підтримую такий підхід. Якщо читаєш художній твір то ти його перечитав і поклав на полку, де він може зберігатися кілька десятків років, якщо правильно зберігати звичайно. Але якщо це настільна книга, якою весь час користуєшся вона довго жити не буде. Та й шукати в паперовій книзі довше ніж в електронній.
    Коротше кажучи: паперова книга для мене актуальна як мистецький твір чи історичний раритет, електронна як найкраща форма швидкого доступу до інформації. Але якщо глибше копнути то електронною книгою можна називати і інфу в інеті. Якби було більше сайтів, в яких без реклами і з адаптацією для смартфонів можна було б читати книги, я б і від електронних форматів відмовився.

• Подобається Подобається x 2
  2. tropico

tropico Well-Known Member

де йде? хороша книга без хорошої обкладинки - нехороша книга, так само можна сказати і про вміст

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:12 ----------

І як електронну інфу можна називати електронною книгою? То саме що назвати газету книгою.

3. yasam

yasam Well-Known Member

в книгодрукуванні. новини дивитеся, пане?

нормально, якщо є зміст, сторінки і для особливих пише "онлайн книга"

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ----------

я мав на увазі не тільки обкладинку. Арт книги можуть бути навіть без тексту

4. tropico

хіба що в пострадянському книгодрукуванні

Так причому тут онлайн інфа до онлайн книг? Твіт в 140 символів це онлайн інфа, по ваших словах це уже електронна книга.

5. yasam

yasam Well-Known Member

новин значить не дивитесь, тоді читайте : http://gazeta.ua/articles/culture/424360
    В репортажі ще йшлося що найвдаліші теражують

опечатка, має бути книга в інеті. (хто хоче зрозуміти зрозуміє)

---------- Додано в 18:48 ---------- Попередній допис був написаний в 18:41 ----------

ви праві з точністю до навпаки. в пострадянському книгодрукуванні ні про яке мистецтво книгодрукування або книги як мистецтва, книги як арт обєкту, візуальної книги, не класичної книги йтися не може. Все це тільки тепер почало приживатися в Україні

---------- Додано в 18:52 ---------- Попередній допис був написаний в 18:48 ----------

і знову хочу повернути до теми топіку:
    кому як зручніше читати: з паперу чи з дисплея?
    паперова книга для вас: джерело інформації, мистицький твір чи мокулатура?
    електронна книга для вас: зручне джерело інформації чи непотрібні навороти?

---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:52 ----------

бо йде (уточнюю: в суспільстві) тенденція зміни носія інформації.
    і вважаю що в книзі головне не папір, а слова.

6. tropico

а я що по вашому мав на увазі?

7. yasam

yasam Well-Known Member

ось таке виходить:

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Нема такої тенденції.

• Подобається Подобається x 1
  9. yasam

yasam Well-Known Member

статтю по ссилці читали?

---------- Додано в 19:17 ---------- Попередній допис був написаний в 19:16 ----------

новини по 24 каналі дивитесь, чи в чехах не тягне?

---------- Додано в 19:18 ---------- Попередній допис був написаний в 19:17 ----------

я свої дописи обгрунтовую, або підтверджую ссилками.
    а ви?

---------- Додано в 19:20 ---------- Попередній допис був написаний в 19:18 ----------

і це не суть топіку.
    Ви краще розкажіть як вам читати зручніше, шановна

Un.Known,

10. Un.Known

Статтю по посиланню читала. Не знайшла там нічого про тенденцію, до речі. Якщо була неуважна - зверніть мою увагу, будь ласка.
    А я взагалі про предмет говорю тільки коли темою володію хоч трохи.
    Чому ж тоді речення
    перше у цій темі?
    Я люблю паперову книгу.

• Подобається Подобається x 1
  11. yasam

yasam Well-Known Member

Un.Known, "Ви частіше читаєте і віддаєте перевагу:"
    Це наверху, якщо не видно. Ви чомусь мої речення обговорюєте, а не тему.

Не обвязково має бути слово "тенденція" щоб процес був тенденцією - процес пропагування арт книги в музеї та теражування вдалих доробків.

шумери любили глиняні дощечки,
    єгиптяни папірсні сувої,
    словяни шкіряні книжки,
    а я люблю електронні - прогрес однако

---------- Додано в 19:48 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ----------

Un.Known, не знаю чим ви займаєтесь крім форуму, але думаю ще щось є.
    І весь час в професійному плані людині щось треба підчитувати: в юристів кодекси, в лікарів довідники.
    Ці книжки з часом просто розлітаються.
    Шукати інфу по змісту потім шукати сторінку досить довго.
    Коли інфа в еклектронному форматі можна дуже легко знайти за допомогою пошуку.

А як писав вище художною книжку на папері читати можна - через одне прочитання воне не розлетиться.
    Але зважаючи на чіну паперових книг і електронних я віддаю це один бал електронним, навіть художнім творам.

---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:48 ----------

ще один бал для електронної книги:
    чим більше ви, пані

Un.Known,
    та інші любителі зрубаних дерев та паперових книг,

купуватимете електронних книг замість паперових, тим свіжішим повітрям дихатимуть ваші діти. (вловлюєте звязок)

12. Un.Known

Але це - не тенденція.

Навіть у приведенній Вами статті йдеться всього лиш про акцію "Книга художника". Зауважте, навіть не "Альбом письменника". Тобто Ви самі залізли в нетрі, котрі нічого спільного з масовим видавництвом не мають, не говорю вже про тенденції.
    Ні. :)

Справжній професіонал - нехай лікар чи юрист весь час собі підкуповує нову літературу, актуалізовану, доповнену, і витрачає на це купу грошей.
    Файно. А я таки паперовим, не зважаючи на ціну. )

13. yasam

yasam Well-Known Member

для юриста основна література то кодекс, це Я ВАМ кажу як професіонал, а підкуповують лівак щоб зразу готові рішення мати, а не кодексом користуватися. Чого говорите нісенітнеці.

---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ----------

у вас вже просто патологічне заперечення моїх постів

14. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

А запах? Я коли читаю люблю книгу ше й нюхати (така собі форма токсикоманії).
    А дотик паперу? А перегортання сторінок?

Якщо говорити про тлумачні та інші словники то безумовно шо електронна Вікіпендія рулить, але якщо про естетику і задоволення від процесу читання, то електронна книга програє у сотню ба навіть більше раз.

• Подобається Подобається x 3
  15. yasam

yasam Well-Known Member

є довідники, а є періодичні видання.
    Знаєте яка різниця між ними????

---------- Додано в 20:23 ---------- Попередній допис був написаний в 20:20 ----------

про що і мова
    тому і книжки паперові зараз роблять не тільки за радянськими стандартами, а зі всякими типографськими рюшечками для більшого задоволення - хоча і це ще не арт книга
    але до словників слід додати енциклопедії, довідники та інші видання з малою періодичністю - саме таке в електронному варіанті зручно читати

---------- Додано в 20:25 ---------- Попередній допис був написаний в 20:23 ----------

а хто має багато ВІЛЬНОГО часу і читає лише художню літературу тому екектронні книги далекі

16. Un.Known

Я також. :)

Знаєте, як часто міняються митні тарифи у країнах ЄС, розширюються коди ТАРІС, вносяться поправки до міжнародних конвецій? Кожного разу прийде поштою попередження про доповнення, і за півроку я маю повну шуфлядку попереджень.

17. yasam

yasam Well-Known Member

давайте, я тільки за.

---------- Додано в 20:28 ---------- Попередній допис був написаний в 20:26 ----------

А як би це все було в електронному форматі, невже не легше було б в тому орієнтуватися ???

18. Un.Known

1. Коли я поїду у Туркменістан чи на будівництво нового проекту в Салехарді навряд чи там буде інтернет, і ніхто не може гарантувати, що вистачить зарядки в потрібний момент - а от книга буде завжди.

2. Не треба забувати, що електронну книгу купує той, хто на неї має гроші - для себе. А якщо вона "по рангу не положена" - то ніхто в неї не буде вкладати власні гроші, тим більше якщо не читає іншої літератури взагалі.

В мене є - НІ ОДНОЇ книги ще не прочитала в електронному варіанті. Зате везу повно паперових завжди з України.

19. yasam

yasam Well-Known Member

Ще короткий екскурс в історію:
    Знаєте такого пана Івана Федорова.
    Знаєте як переписувачі книг тормозили видання типографської книги?
    Ну звичайно аналогію з електронними книгами тут не проведеш, бо книговидавці (паперових книг) слабкі і нічого пригальмовувати вони не в змозі, але веду до того що прогрес не зупиниш, як би ми не любили паперові книги.

---------- Додано в 20:36 ---------- Попередній допис був написаний в 20:35 ----------

е, під електронною книгою я не маю на увазі дівайс,
    а маю на увазі формат - а дівайс може бути як покет бук, так і смартфон, телефон або лептоп

---------- Додано в 20:39 ---------- Попередній допис був написаний в 20:36 ----------

звичайно випадки різні бувають, але я впевнений що в Туркменістані є інтернет )))
    якщо там є мобільне покриття то і інтернет один з його атрибутів

---------- Додано в 20:41 ---------- Попередній допис був написаний в 20:39 ----------

просвітництво благородна річ. Просвіщайте просвіщайте діаспору :good:

20. tropico

І все правильно виходить. Ви написали про тенденцію, не вказавши якого вона масштабу, світового, локального, чи ше якогось, а як вам уже підмітили та стаття ні про що не говорить, взагалі.

а де твій аватар? :)