Останнім часом йде тенденція перетворення книги з джерела інформації в арт об*єкт. Книжка стає більш візуалізованою і текст відходить на останнє місце, або взагалі нівелюється. Взагалі я підтримую такий підхід. Якщо читаєш художній твір то ти його перечитав і поклав на полку, де він може зберігатися кілька десятків років, якщо правильно зберігати звичайно. Але якщо це настільна книга, якою весь час користуєшся вона довго жити не буде. Та й шукати в паперовій книзі довше ніж в електронній. Коротше кажучи: паперова книга для мене актуальна як мистецький твір чи історичний раритет, електронна як найкраща форма швидкого доступу до інформації. Але якщо глибше копнути то електронною книгою можна називати і інфу в інеті. Якби було більше сайтів, в яких без реклами і з адаптацією для смартфонів можна було б читати книги, я б і від електронних форматів відмовився.
де йде? хороша книга без хорошої обкладинки - нехороша книга, так само можна сказати і про вміст ---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:12 ---------- І як електронну інфу можна називати електронною книгою? То саме що назвати газету книгою.
в книгодрукуванні. новини дивитеся, пане? нормально, якщо є зміст, сторінки і для особливих пише "онлайн книга" ---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ---------- я мав на увазі не тільки обкладинку. Арт книги можуть бути навіть без тексту
хіба що в пострадянському книгодрукуванні Так причому тут онлайн інфа до онлайн книг? Твіт в 140 символів це онлайн інфа, по ваших словах це уже електронна книга.
новин значить не дивитесь, тоді читайте : http://gazeta.ua/articles/culture/424360 В репортажі ще йшлося що найвдаліші теражують опечатка, має бути книга в інеті. (хто хоче зрозуміти зрозуміє) ---------- Додано в 18:48 ---------- Попередній допис був написаний в 18:41 ---------- ви праві з точністю до навпаки. в пострадянському книгодрукуванні ні про яке мистецтво книгодрукування або книги як мистецтва, книги як арт обєкту, візуальної книги, не класичної книги йтися не може. Все це тільки тепер почало приживатися в Україні ---------- Додано в 18:52 ---------- Попередній допис був написаний в 18:48 ---------- і знову хочу повернути до теми топіку: кому як зручніше читати: з паперу чи з дисплея? паперова книга для вас: джерело інформації, мистицький твір чи мокулатура? електронна книга для вас: зручне джерело інформації чи непотрібні навороти? ---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:52 ---------- бо йде (уточнюю: в суспільстві) тенденція зміни носія інформації. і вважаю що в книзі головне не папір, а слова.
статтю по ссилці читали? ---------- Додано в 19:17 ---------- Попередній допис був написаний в 19:16 ---------- новини по 24 каналі дивитесь, чи в чехах не тягне? ---------- Додано в 19:18 ---------- Попередній допис був написаний в 19:17 ---------- я свої дописи обгрунтовую, або підтверджую ссилками. а ви? ---------- Додано в 19:20 ---------- Попередній допис був написаний в 19:18 ---------- і це не суть топіку. Ви краще розкажіть як вам читати зручніше, шановна Un.Known,
Статтю по посиланню читала. Не знайшла там нічого про тенденцію, до речі. Якщо була неуважна - зверніть мою увагу, будь ласка. А я взагалі про предмет говорю тільки коли темою володію хоч трохи. Чому ж тоді речення перше у цій темі? Я люблю паперову книгу.
Un.Known, "Ви частіше читаєте і віддаєте перевагу:" Це наверху, якщо не видно. Ви чомусь мої речення обговорюєте, а не тему. Не обвязково має бути слово "тенденція" щоб процес був тенденцією - процес пропагування арт книги в музеї та теражування вдалих доробків. шумери любили глиняні дощечки, єгиптяни папірсні сувої, словяни шкіряні книжки, а я люблю електронні - прогрес однако ---------- Додано в 19:48 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ---------- Un.Known, не знаю чим ви займаєтесь крім форуму, але думаю ще щось є. І весь час в професійному плані людині щось треба підчитувати: в юристів кодекси, в лікарів довідники. Ці книжки з часом просто розлітаються. Шукати інфу по змісту потім шукати сторінку досить довго. Коли інфа в еклектронному форматі можна дуже легко знайти за допомогою пошуку. А як писав вище художною книжку на папері читати можна - через одне прочитання воне не розлетиться. Але зважаючи на чіну паперових книг і електронних я віддаю це один бал електронним, навіть художнім творам. ---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:48 ---------- ще один бал для електронної книги: чим більше ви, пані Un.Known, та інші любителі зрубаних дерев та паперових книг, купуватимете електронних книг замість паперових, тим свіжішим повітрям дихатимуть ваші діти. (вловлюєте звязок)
Але це - не тенденція. Навіть у приведенній Вами статті йдеться всього лиш про акцію "Книга художника". Зауважте, навіть не "Альбом письменника". Тобто Ви самі залізли в нетрі, котрі нічого спільного з масовим видавництвом не мають, не говорю вже про тенденції. Ні. Справжній професіонал - нехай лікар чи юрист весь час собі підкуповує нову літературу, актуалізовану, доповнену, і витрачає на це купу грошей. Файно. А я таки паперовим, не зважаючи на ціну. )
для юриста основна література то кодекс, це Я ВАМ кажу як професіонал, а підкуповують лівак щоб зразу готові рішення мати, а не кодексом користуватися. Чого говорите нісенітнеці. ---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ---------- у вас вже просто патологічне заперечення моїх постів
А запах? Я коли читаю люблю книгу ше й нюхати (така собі форма токсикоманії). А дотик паперу? А перегортання сторінок? Якщо говорити про тлумачні та інші словники то безумовно шо електронна Вікіпендія рулить, але якщо про естетику і задоволення від процесу читання, то електронна книга програє у сотню ба навіть більше раз.
є довідники, а є періодичні видання. Знаєте яка різниця між ними???? ---------- Додано в 20:23 ---------- Попередній допис був написаний в 20:20 ---------- про що і мова тому і книжки паперові зараз роблять не тільки за радянськими стандартами, а зі всякими типографськими рюшечками для більшого задоволення - хоча і це ще не арт книга але до словників слід додати енциклопедії, довідники та інші видання з малою періодичністю - саме таке в електронному варіанті зручно читати ---------- Додано в 20:25 ---------- Попередній допис був написаний в 20:23 ---------- а хто має багато ВІЛЬНОГО часу і читає лише художню літературу тому екектронні книги далекі
Я також. Знаєте, як часто міняються митні тарифи у країнах ЄС, розширюються коди ТАРІС, вносяться поправки до міжнародних конвецій? Кожного разу прийде поштою попередження про доповнення, і за півроку я маю повну шуфлядку попереджень. Давайте без переходу на особистості?
давайте, я тільки за. ---------- Додано в 20:28 ---------- Попередній допис був написаний в 20:26 ---------- А як би це все було в електронному форматі, невже не легше було б в тому орієнтуватися ???
1. Коли я поїду у Туркменістан чи на будівництво нового проекту в Салехарді навряд чи там буде інтернет, і ніхто не може гарантувати, що вистачить зарядки в потрібний момент - а от книга буде завжди. 2. Не треба забувати, що електронну книгу купує той, хто на неї має гроші - для себе. А якщо вона "по рангу не положена" - то ніхто в неї не буде вкладати власні гроші, тим більше якщо не читає іншої літератури взагалі. В мене є - НІ ОДНОЇ книги ще не прочитала в електронному варіанті. Зате везу повно паперових завжди з України.
Ще короткий екскурс в історію: Знаєте такого пана Івана Федорова. Знаєте як переписувачі книг тормозили видання типографської книги? Ну звичайно аналогію з електронними книгами тут не проведеш, бо книговидавці (паперових книг) слабкі і нічого пригальмовувати вони не в змозі, але веду до того що прогрес не зупиниш, як би ми не любили паперові книги. ---------- Додано в 20:36 ---------- Попередній допис був написаний в 20:35 ---------- е, під електронною книгою я не маю на увазі дівайс, а маю на увазі формат - а дівайс може бути як покет бук, так і смартфон, телефон або лептоп ---------- Додано в 20:39 ---------- Попередній допис був написаний в 20:36 ---------- звичайно випадки різні бувають, але я впевнений що в Туркменістані є інтернет ))) якщо там є мобільне покриття то і інтернет один з його атрибутів ---------- Додано в 20:41 ---------- Попередній допис був написаний в 20:39 ---------- просвітництво благородна річ. Просвіщайте просвіщайте діаспору
І все правильно виходить. Ви написали про тенденцію, не вказавши якого вона масштабу, світового, локального, чи ше якогось, а як вам уже підмітили та стаття ні про що не говорить, взагалі.