Доброго дня всем. В связи с перездом во Львов, понадобилось мне снять на год квартиру во Лычаковском райное. Нашел отличный сайтик, порадовался низким ценам, набрал себе с полсотни предложений и сел на телефон обзванивать. За полчаса я НЕ НАШЕЛ ни одного реального объявления из опубликованных! Живых квартиросдатчиков нет ни по одному! Все это - результат коллективного творчества кучки агенств по сдаче жилья. Причем работа этих агенств у меня вызвала, мягко говоря, удивление. Они предлагают приехать к ним, заключить какой-то договор, заплатить им определенную сумму (от 250 до 300 грн), и они начнут мне искать квартиру. Если мне не понравится определенное количество предложенных вариантов, я могу вернуть свои деньги, написав предварительно заявление о возврате. Сам я не местный, возможно у вас действительно в порядке вещей, но меня смутили некоторые вещи, а именно: 1. Действительно ли существуют в Лычаковском районе варианты типа "1-кім. кв-ру в. Б.Котика, 2 пов., 30 кв.м., єврорем., суч. меблі, диван розкл., шафа-купе, омебл., повн. кух., ТВ, хол., власне опал., прав. планув., для поряд. люд., недор., без посер. 550 грн."? 500 грн за однушку в центре города - это реальная цена? 2. Не похоже ли это на обычный развод - зачем искать для меня квартиру, если я сам ее уже нашел в Газете? Я готов заплатить посреднику, т.е. агентству их 300 грн по факту съема, но никто не хочет! Деньги вперед и непонятно за что! И какая-то непонятная процедура возврата денег - писать какое-то заявление, потом ждать его рассмотрения... Может я сгущаю краски, и во Львове действительно принят именно такой способ долговременной аренды квартир?
квартиру снять дуже легко. підвалюєш такий, бровою чік! кіса, в тебе такі очі як 2 відра холодцю на хроні. якшо підеш зі мною на ту лавочку поїсти пиріжочків з мнясом і відпити пивася з пластікової двулітрової філіжаночки, то я тобі оповім щирий епос про нестримну жагу бідного студента до красівої сорокарічної панянки з еплом в який вона варги красить.. і всьо. квартира ваша )) ну якшо серйо, то треба в гуглі (яндексі, рамбльорі, ше якісь біді) ввести "квартира - львів" і всьо - 25 тищь варіантів від королівських палаців до вбогих з сихова )) п.с. не баньте мене бадь-ласка, я нічяяно
не у вересні. Може з жовтня ціни сповзуть вниз, але у вересні ціни завди повзуть в гору. Ті умови, які ви привели вижче, це десь 1200+ грн. Можливо більше. та ну нах. Це реально якийсь лохотрон. Можливо львів"яни більш точно зможуть підсказать, але як на мене, то це попахує "кідаловом".
нажаль, такі зараз львівські реалії. За оголошенням, принаймні в газеті "Ваш магазин" знайти собі помешкання практично нереально, дійсно, там одні агентства, діяльність яких схожа на лохотрон. Те що вам радять набрати в гуглі, ви знайдете хіба що дуже дорогі варіанти, причому переважно це будуть пропозиції подобової оренди апартаментів, як в готелі. Насправді житло у Львові люди шукають опитуючи знайомих, чи не знають щоб хтось здавав квартиру, іноді може пощастити на форумах, в тому числі й тут, чи в соціальних мережах.
Нівякому разі не погоджуйтесь. Це розвод чистої води. У Вас візьмуть номер телефону і мило. Час від часу туди будуть скидати варіанти квартир під Ваші вимоги. Повірте що Ваші вимоги при цьому геть не враховувалися. Через кілька днів Вам це набридне і Ви або почнете вимагати гроші або забудете про цю затію. Три роки назад я попалася на таке... Геть не реальна. З всім цим описом я живу біля водоканалу але плачу за квартиру 200 у.о. в місяць + комунальні платежі. І вважаю що мені дуже пощастило. Адже ціни в цьому районі на схожі квартири вищі.
Спасибо всем ответившим. Я в принципе так и подумал, что бабушки, сдающие квартиры, не будут сидеть в инете, поэтому подошел к первому киоску и купил обычную газету бесплатных объявлений К сожалению, по факту ее контент практически ничем не отличался от сайтов. Те же цены, и те же телефоны Ну вообщем, как говорил С.С. Горбунков: "Будем искать...."
Удачи вам, добро пожаловать в мир, где заправляют люди пожалуй единственной на 100% паразитирующей профессии
Нормальна європейська практика, але трохи нашими агенціями спотворена. Тобто у в цивілізованому світі люди самі мешкання не здають і не шукають. А звертаються в агенції. А за послуги агенції платиться в розмірі 1-ої місячної оплати за мешкання
Да. Только в Европе люди знают, что отдали деньги не просто так, а в обмен на полностью легально арендуемое жилье с настоящим договором, имеющим юридическую силу и защищающую интересы обеих сторон. У нас господа агенты не удосуживаются даже напомнить хозяевам квартир взять с собой документы, подтверждающие право собственности. А вместо договора аренды дают писульку, не заверенную фактически ничем, и не гарантирующую так же ничего. Я еще много недобрых слов могу сказать, но не буду, тема вроде не об этом. Просто слово "немного" здесь совершенно неуместно - процесс извращен максимально.
Колись працював маклером п аренді житла. Потім написав статтю на цю тему. Можете прочитати: http://vgolos.com.ua/economic/135.html А Взагалі можу Вам трішки розповісти про всі ці штуки. Якщо хочете зняти квартиру ті в місті не маєте знайомих, то доведеться лише церез агенство. ПРи цьому вам потрібно буде заплатити посереднику місячну вартість аренди. 250-300 грн - це для наївних лохів зробили (деякі умудряються двічі втрапити у таку халепу). Взагалі. на майбутнє. якщо будете собі шукати житло через посередника, то агенства нерухомості беруть гроші після підписання контракту. Ви потрапили на інформаційне агенство, яке не зобов"язується Вас поселити, а лише надає Вам інформацію протягом 2 місяців. З Львівських агенств можу Вам порадити Дуоком - найбільше агенство, має найбільшу базу квартир, швидко шукає, проте колеги їх не долюблюють, бо вони їх кидаєть. Також можу порекомендувати Леогранд. Там я колись працював. А у загальному сенсу телефонувати у більше ніж 1-2 агенства немає, адже усі між собою знайомі і якщо квартира у місті є, то 90 відсотків, що Вам її покажуть.
Такое существует не только во Львове, а практически во всех крупных городах Украины. Рынок недвижимости заполонили посредники (агентства и риэлторы), которые не дают возможности напрямую выйти будущему арендателю на хозяина квартиры, а в случае покупки-продажи - покупателю выйти напрямую на хозяина. В таких газетах, как Авизо (во Львове тоже должна продаваться в киосках - ее электронная версия - aviso.ua) - около 90% объявлений - это посредники. Причем, в объявлениях посредников стоимость аренды квартиры существенно занижена, а самой квартиры, как правило, не существует, т.к. посредники просто ждут, чтобы им звонили в агентство. Если задаться целью, то кропотливым путем можно найти квартиру и напрямую, без посредников, выудив из газет и электронных изданий телефоны хозяев. Но это больше имеет смысл при покупке квартиры, где стоимость услуг посредников уже не месячная плата, а 5% от стоимости квартиры.
Нагадало анекдот: батюшка стукає в браму Раю. звідти висунувся Апостол -хто такий? -отєц Онуфрій -ок, дивлюся "справу". Т-а-а-ак, тиждень тому банячив у кнайпі... -Так, був гріх, нечистий мене спокусив... Апостол викликав колегу: -Ти його спокушав? -нє, перший раз бачу! -ок, дописую в "справу"... на-а-аклеп на князя тьми... Пане Зєлінскі! а в інших містах уже шукали квартиру? з якою метою? як часто..?
Нет, не искал, не было необходимости. Я тоже буду рад воспользоваться услугами агенства и готов выплатить ему комиссионные. Мне самому неинтересно заниматься поисками. Просто смутили цены на предлагаемые квартиры, потому и спрашивал тут.
Сама винаймаю житло в Личаківському районі, правда квартира двокімнатна, тому скажу, дешевше за 1500 грн, якщо Ви хочете ближче до центру, Ви не знайдете. а то, на що ви втрапили - то таки розвод, в мене подружка так шукала квартиру, 300 грн забрали, а квартири навіть не показали жодної. Це такі центри цілі діють, які тільки й хочуть, що бідних студіків (бо вони на них орієнтовані) розводити. Тому тільки приєднаюся до порад решти учасників - краще через маклерів шукати. Бо без посередників зараз здають в оренду одиниці, яких серед маклерів на сайтах чи в газетах не розрізниш.
Хочуть розвести...є багато агенств яким плотиш гроші після того як надані послуги з пошуку квартири!!! А якщо тобі щось не сподобалось в будь який момент відмовляєшся і на тому ваш слід простив!!!
Наперед цікавлюсь цим питанням Як зняти квартиру (інтернет-оголошення, газети тд) на тиждень або 10 днів в Галицькому районі Коли пройде лихоманка Євро 2012, щоб можна було спокійно провести весняну чи літню відпустку
в мене теж пошуки на півроку посунулись, але от поки шукала, то нормальну компанію знайшла, яку тут вже рекомендували - Дуоком. Не розводять, багато варіантів пропонують, через півроку як не знайдеться в інший спосіб житло, знов до них звернусь.