Як зняти квартиру?

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Zelinski, 12 вер 2011.

1. Zelinski

Zelinski Active Member

Доброго дня всем.
    В связи с перездом во Львов, понадобилось мне снять на год квартиру во Лычаковском райное. Нашел отличный сайтик, порадовался низким ценам, набрал себе с полсотни предложений и сел на телефон обзванивать. За полчаса я НЕ НАШЕЛ ни одного реального объявления из опубликованных!
    Живых квартиросдатчиков нет ни по одному! Все это - результат коллективного творчества кучки агенств по сдаче жилья. Причем работа этих агенств у меня вызвала, мягко говоря, удивление. Они предлагают приехать к ним, заключить какой-то договор, заплатить им определенную сумму (от 250 до 300 грн), и они начнут мне искать квартиру. Если мне не понравится определенное количество предложенных вариантов, я могу вернуть свои деньги, написав предварительно заявление о возврате. Сам я не местный, возможно у вас действительно в порядке вещей, но меня смутили некоторые вещи, а именно:
    1. Действительно ли существуют в Лычаковском районе варианты типа "1-кім. кв-ру в. Б.Котика, 2 пов., 30 кв.м., єврорем., суч. меблі, диван розкл., шафа-купе, омебл., повн. кух., ТВ, хол., власне опал., прав. планув., для поряд. люд., недор., без посер. 550 грн."? 500 грн за однушку в центре города - это реальная цена?
    2. Не похоже ли это на обычный развод - зачем искать для меня квартиру, если я сам ее уже нашел в Газете? Я готов заплатить посреднику, т.е. агентству их 300 грн по факту съема, но никто не хочет! :sad: Деньги вперед и непонятно за что! И какая-то непонятная процедура возврата денег - писать какое-то заявление, потом ждать его рассмотрения... :sad:
    Может я сгущаю краски, и во Львове действительно принят именно такой способ долговременной аренды квартир?

• Подобається Подобається x 2
  2. Fon

Fon whom how

квартиру снять дуже легко. підвалюєш такий, бровою чік! кіса, в тебе такі очі як 2 відра холодцю на хроні. якшо підеш зі мною на ту лавочку поїсти пиріжочків з мнясом і відпити пивася з пластікової двулітрової філіжаночки, то я тобі оповім щирий епос про нестримну жагу бідного студента до красівої сорокарічної панянки з еплом в який вона варги красить.. і всьо. квартира ваша ))
    ну якшо серйо, то треба в гуглі (яндексі, рамбльорі, ше якісь біді) ввести "квартира - львів" і всьо - 25 тищь варіантів від королівських палаців до вбогих з сихова ))
    п.с. не баньте мене бадь-ласка, я нічяяно

3. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

не у вересні. Може з жовтня ціни сповзуть вниз, але у вересні ціни завди повзуть в гору. Ті умови, які ви привели вижче, це десь 1200+ грн. Можливо більше.

та ну нах. Це реально якийсь лохотрон. Можливо львів"яни більш точно зможуть підсказать, але як на мене, то це попахує "кідаловом".

:haha:

• Подобається Подобається x 1
  4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

нажаль, такі зараз львівські реалії. За оголошенням, принаймні в газеті "Ваш магазин" знайти собі помешкання практично нереально, дійсно, там одні агентства, діяльність яких схожа на лохотрон.

Те що вам радять набрати в гуглі, ви знайдете хіба що дуже дорогі варіанти, причому переважно це будуть пропозиції подобової оренди апартаментів, як в готелі.

Насправді житло у Львові люди шукають опитуючи знайомих, чи не знають щоб хтось здавав квартиру, іноді може пощастити на форумах, в тому числі й тут, чи в соціальних мережах.

5. night

night Well-Known Member

Нівякому разі не погоджуйтесь. Це розвод чистої води. У Вас візьмуть номер телефону і мило. Час від часу туди будуть скидати варіанти квартир під Ваші вимоги. Повірте що Ваші вимоги при цьому геть не враховувалися. Через кілька днів Вам це набридне і Ви або почнете вимагати гроші або забудете про цю затію. Три роки назад я попалася на таке...:sad:
    Геть не реальна. З всім цим описом я живу біля водоканалу але плачу за квартиру 200 у.о. в місяць + комунальні платежі. І вважаю що мені дуже пощастило. Адже ціни в цьому районі на схожі квартири вищі.

6. Zelinski

Zelinski Active Member

Спасибо всем ответившим. Я в принципе так и подумал, что бабушки, сдающие квартиры, не будут сидеть в инете, поэтому подошел к первому киоску и купил обычную газету бесплатных объявлений:) К сожалению, по факту ее контент практически ничем не отличался от сайтов. Те же цены, и те же телефоны :) Ну вообщем, как говорил С.С. Горбунков: "Будем искать...."

7. muravey

muravey Well-Known Member

Удачи вам, добро пожаловать в мир, где заправляют люди пожалуй единственной на 100% паразитирующей профессии :)

8. Zelinski

Zelinski Active Member

Спасибо! :)

9. Wiktor

Wiktor Active Member

Нормальна європейська практика, але трохи нашими агенціями спотворена. Тобто у в цивілізованому світі люди самі мешкання не здають і не шукають. А звертаються в агенції. А за послуги агенції платиться в розмірі 1-ої місячної оплати за мешкання

10. muravey

muravey Well-Known Member

Да. Только в Европе люди знают, что отдали деньги не просто так, а в обмен на полностью легально арендуемое жилье с настоящим договором, имеющим юридическую силу и защищающую интересы обеих сторон. У нас господа агенты не удосуживаются даже напомнить хозяевам квартир взять с собой документы, подтверждающие право собственности. А вместо договора аренды дают писульку, не заверенную фактически ничем, и не гарантирующую так же ничего. Я еще много недобрых слов могу сказать, но не буду, тема вроде не об этом. Просто слово "немного" здесь совершенно неуместно - процесс извращен максимально.

11. Molotoff

Molotoff Member

Колись працював маклером п аренді житла. Потім написав статтю на цю тему. Можете прочитати: http://vgolos.com.ua/economic/135.html

А Взагалі можу Вам трішки розповісти про всі ці штуки. Якщо хочете зняти квартиру ті в місті не маєте знайомих, то доведеться лише церез агенство. ПРи цьому вам потрібно буде заплатити посереднику місячну вартість аренди. 250-300 грн - це для наївних лохів зробили (деякі умудряються двічі втрапити у таку халепу).

Взагалі. на майбутнє. якщо будете собі шукати житло через посередника, то агенства нерухомості беруть гроші після підписання контракту. Ви потрапили на інформаційне агенство, яке не зобов"язується Вас поселити, а лише надає Вам інформацію протягом 2 місяців.

З Львівських агенств можу Вам порадити Дуоком - найбільше агенство, має найбільшу базу квартир, швидко шукає, проте колеги їх не долюблюють, бо вони їх кидаєть. Також можу порекомендувати Леогранд. Там я колись працював. А у загальному сенсу телефонувати у більше ніж 1-2 агенства немає, адже усі між собою знайомі і якщо квартира у місті є, то 90 відсотків, що Вам її покажуть.

12. Nevermind

Nevermind Просто персона

Такое существует не только во Львове, а практически во всех крупных городах Украины.

Рынок недвижимости заполонили посредники (агентства и риэлторы), которые не дают возможности напрямую выйти будущему арендателю на хозяина квартиры, а в случае покупки-продажи - покупателю выйти напрямую на хозяина.

В таких газетах, как Авизо (во Львове тоже должна продаваться в киосках - ее электронная версия - aviso.ua) - около 90% объявлений - это посредники. Причем, в объявлениях посредников стоимость аренды квартиры существенно занижена, а самой квартиры, как правило, не существует, т.к. посредники просто ждут, чтобы им звонили в агентство.

Если задаться целью, то кропотливым путем можно найти квартиру и напрямую, без посредников, выудив из газет и электронных изданий телефоны хозяев. Но это больше имеет смысл при покупке квартиры, где стоимость услуг посредников уже не месячная плата, а 5% от стоимости квартиры.

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Нагадало анекдот:
    Пане Зєлінскі!
    а в інших містах уже шукали квартиру?
    з якою метою? як часто..?

14. Zelinski

Zelinski Active Member

Нет, не искал, не было необходимости. Я тоже буду рад воспользоваться услугами агенства и готов выплатить ему комиссионные. Мне самому неинтересно заниматься поисками. Просто смутили цены на предлагаемые квартиры, потому и спрашивал тут.

15. shoelover

shoelover Member

Сама винаймаю житло в Личаківському районі, правда квартира двокімнатна, тому скажу, дешевше за 1500 грн, якщо Ви хочете ближче до центру, Ви не знайдете.:sad:
    а то, на що ви втрапили - то таки розвод, в мене подружка так шукала квартиру, 300 грн забрали, а квартири навіть не показали жодної. Це такі центри цілі діють, які тільки й хочуть, що бідних студіків (бо вони на них орієнтовані) розводити.

Тому тільки приєднаюся до порад решти учасників - краще через маклерів шукати. Бо без посередників зараз здають в оренду одиниці, яких серед маклерів на сайтах чи в газетах не розрізниш.

16. breeder

breeder New Member

Хочуть розвести...є багато агенств яким плотиш гроші після того як надані послуги з пошуку квартири!!!
    А якщо тобі щось не сподобалось в будь який момент відмовляєшся і на тому ваш слід простив!!!

17. Cuore innamorato

Cuore innamorato Active Member

Zelinski, відпишіть, як Ваші успіхи? Бо я от теж шукаю-шукаю, і глухо(((

18. Zelinski

Zelinski Active Member

Да пока никак :) На текущий момент отпала необходимость в квартире.

19. Epica

Epica випадково забрела

Наперед цікавлюсь цим питанням
    Як зняти квартиру (інтернет-оголошення, газети тд) на тиждень або 10 днів в Галицькому районі
    Коли пройде лихоманка Євро 2012, щоб можна було спокійно провести весняну чи літню відпустку

20. Cuore innamorato

Cuore innamorato Active Member

в мене теж пошуки на півроку посунулись, але от поки шукала, то нормальну компанію знайшла, яку тут вже рекомендували - Дуоком. Не розводять, багато варіантів пропонують, через півроку як не знайдеться в інший спосіб житло, знов до них звернусь.

а де твій аватар? :)