Як змінило ваше життя народження дітей?

Тема у розділі 'Діти', створена користувачем Гелена, 3 чер 2009.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Як змінило ваше життя народження дітей?
    В яку сторону? Кращу чи гіршу, чи просто іншу?
    Якщо от взяти і по пунктах написати плюси і мінуси наявності дітей, чого буде більше плюсів чи мінусів? Чому ви так вважаєте?
    Питаю, бо часто кажуть, що з народження дитини «закінчується свобода», або «мама випадає з суспільства» і т.п. з тою думкою, що діти батьків обмежують в можливостях
    Я так не думаю, але намагаюся зрозуміти різне ставлення до дітей :)

2. Вольха

Вольха Верховная Ведьма

безусловно, жизнь меняется. в какую именно сторону - сказать сложно, потому что теряется что-то одно и взамен появляется другое. например, сокращаются бесшабашные гульки с ночи до утра и дальше - а появляется совершенно иное восприятие мира, более яркое и радужное.
    порой появляются какие-то страхи, начинаешь верить в то, что раньше отрицал.
    как по мне - то плюсов однозначно больше, хотя бы потому, что как бы тебя не вывел ребенок, какое бы не было плохое настроение - но когда эти ручки обнимают тебя и шепчут на ухо "мамочка, ты у меня самая любимая!", или когда ты смотришь на это спящее и сопящее чудо - нет ничего лучше!
    "ограничение свободы" и "выпадение из общества" - ИМХО, в первую очередь зависит от самой мамы малыша. хотя в первые полгода это более реально.

3. Luna

Luna Guest

Знаете, мне иногда кажется, что полноценная, осознанная жизнь началась с рождением дочки. Безусловно, в лучшую.

4. Милена

Милена Дуже важлива персона

Странно, а вот я раньше не задавала себе такой вопрос . Подумала, оглянулась, сравнила до и после . С уверенность могу сказать, лучше, на много лучше, не смотря на то что и сложно, и трудно иногда, но зато как радостно от них, как солнечно !!! :)

5. ostrov_полковник

ostrov_полковник настоящий Полковник

Я трудно представляю свою жизнь без детей...
    Мне не повезло, хотелось иметь дочь, а получились одни парни....
    Зато есть внучка разбойница...:))
    Первый брак сохранялся только ради детей, пока они полностью не стали самостоятельными...
    Мне приятно, что дети гордятся мной, воспитывают в этом плане и внуков...
    Когда собираемся по какому-нибудь случаю, начинаются воспоминания из детства... Хохот такой стоит что стены дрожат...:rolleyes:
    Нет, жизнь без детей - это не жизнь.....

6. Forpost

Forpost Стоїк

в загальному підсумку воно його зруйнувало

7. BlackCat

BlackCat Well-Known Member

Жизнь изменилась однозначно в лучшую сторону. Хотя, будучи еще очень молодой, я не сразу это поняла. Было очень тяжело, т.к. разница у детей почти 2 года, я еще и училась и жила очень далеко от родного города и родных мне людей. Но эти трудности только пошли мне во благо и я счастлива, что эти трудности были. Прежде всего мои дети меня воспитали, а трудности закалили и определили направление в нашей с мужем жизни.
    А сейчас дети вошли в подростковый трудный возраст. Будет очень нелегко, но я уверенна, что вместе мы переживем и это, т.к. время летит быстро, значит и это пройдет :)

8. Гелена

моє життя теж змінилося в кращу сторону - встановилися остаточно пріоритети, я стала мудрішою, терплячішою, дізналася багато нового, отримала стимул до розвитку і роботи над собою;
    більше дізналася про свого чоловіка, змінила думку про інших людей, в т.ч. свої батьків і свекрів, зрозуміла краще себе саму;
    можна сказати, що змінила спосіб життя на той який мене влаштовує більше, стиль одягу навіть, але от на фігуру не вплинуло - стала така сама через півроку після пологів
    ще стала відповідальною і обережною, а раніше того не було ні на грам :o

так, бувають і складні періоди, але вони є і в бездітних, тому тут нема про що говорити
    загалом стало більше вдома радості і сміху, щирості і любов*і, більше надій і планів на подальше сімейне життя :)

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

звісно, що змінилося...
    тепер, що би не робилося, має бути "поправка" на третю людину в сім’ї, її бажання, її вільний час, її емоції тощо...

10. cheburapin

cheburapin хороша дівчинка

Як я вам, товариші, заздрю... (соррі за офтоп)

11. duncan

товаришко, що вам не дозволяє?..
    даруйте, якщо питаю про щось дуже особисте...

12. cheburapin

cheburapin хороша дівчинка

Непевність щодо того, чи буде мій чоловік батьком. Моєї дитини.

13. duncan

дуже незвична відповідь :scratch_one-s_head:

14. BlackCat

BlackCat Well-Known Member

\
    Странные страхи. В мужчине просыпаются отцовские чувства только тогда, когда появляется ребенок. Безусловно, бывают исключения, когда отцовский инстинкт просыпается у мужчины раньше, чем у него появляется ребенок. Но это бывает очень редко.

15. ostrov_полковник

ostrov_полковник настоящий Полковник

:) Якщо чоловік любить Вас, то він обов"язково буде любити і Вашу дитину....:rose:
    Я так думаю...(с) ;):)

16. spice

spice Дуже важлива персона

Ви не впевнені, що хочете народити дитину саме цьому чоловікові?
    Погляньте з іншого боку - дітей ми народжуємо для себе і лише для себе, тому що в нас є така потреба. Якщо Ви справді хочете дитину - народите навіть без чоловіка, повірте :rose:
    Моє життя тричі змінювалось в зв"язку із народженням дитини. Є плюси, є мінуси. Але я щаслива, що мої дівчатка в мене є.

17. Hle

Hle New Member

Моє - надпозитивно. Нові грані сенсу, покращення сімейних стосунків, зокрема, невразливість до дрібниць...
    Я вже уявно розмовляв собі з майбутнім сином, коли образ його мами ще не був сформований.
    Ви, перепрошую, здається, занадто песимістично ускладнюєте.:)

18. duncan

прошу сказати: який вік вашої дитини?...

19. Гелена

я думаю народжуючи дитину треба думати не лише про те чого хочемо ми, але і про те що потрібно їй...
    я колись думала що народити без чоловіка не проблема, я сама виросла без тата і нічого
    тепер я категорично проти того, що планувати дитину завідомо знаючи що тата в неї не буде
    дитині потрібні і мама і тато

===================
    з іншого боку чоловіки, як от мій чоловік казав (до вагітності) що дітей не хоче, а коли завагітніла то вже мусів захотіти
    коли малий народився він тішився, а тепер коли малому майже 1,5 роки чоловік каже, що діти то таки щастя і як добре що в нас вже є дитина

теж говорила з ним на тему як змінює життя дитина - каже що лише позитивно
    я навіть не думала що НАСТІЛЬКИ він радий мати дитину і бачить як і я в наявності дітей лише розвиток, а не стояння на місця чи обмеження можливостей :)

===============
    а ще я думаю, що відсутність дітей позбавляє людину значної частини необхідного життєвого досвіду :)

20. Hle

Hle New Member

Буду точним. Сімейний стаж 7 років, дітям 3 роки і 14 років (для старшої дитини я вітчим).

а де твій аватар? :)