Як змінило ваше життя народження дітей? В яку сторону? Кращу чи гіршу, чи просто іншу? Якщо от взяти і по пунктах написати плюси і мінуси наявності дітей, чого буде більше плюсів чи мінусів? Чому ви так вважаєте? Питаю, бо часто кажуть, що з народження дитини «закінчується свобода», або «мама випадає з суспільства» і т.п. з тою думкою, що діти батьків обмежують в можливостях Я так не думаю, але намагаюся зрозуміти різне ставлення до дітей
безусловно, жизнь меняется. в какую именно сторону - сказать сложно, потому что теряется что-то одно и взамен появляется другое. например, сокращаются бесшабашные гульки с ночи до утра и дальше - а появляется совершенно иное восприятие мира, более яркое и радужное. порой появляются какие-то страхи, начинаешь верить в то, что раньше отрицал. как по мне - то плюсов однозначно больше, хотя бы потому, что как бы тебя не вывел ребенок, какое бы не было плохое настроение - но когда эти ручки обнимают тебя и шепчут на ухо "мамочка, ты у меня самая любимая!", или когда ты смотришь на это спящее и сопящее чудо - нет ничего лучше! "ограничение свободы" и "выпадение из общества" - ИМХО, в первую очередь зависит от самой мамы малыша. хотя в первые полгода это более реально.
Знаете, мне иногда кажется, что полноценная, осознанная жизнь началась с рождением дочки. Безусловно, в лучшую.
Странно, а вот я раньше не задавала себе такой вопрос . Подумала, оглянулась, сравнила до и после . С уверенность могу сказать, лучше, на много лучше, не смотря на то что и сложно, и трудно иногда, но зато как радостно от них, как солнечно !!!
Я трудно представляю свою жизнь без детей... Мне не повезло, хотелось иметь дочь, а получились одни парни.... Зато есть внучка разбойница...) Первый брак сохранялся только ради детей, пока они полностью не стали самостоятельными... Мне приятно, что дети гордятся мной, воспитывают в этом плане и внуков... Когда собираемся по какому-нибудь случаю, начинаются воспоминания из детства... Хохот такой стоит что стены дрожат...:rolleyes: Нет, жизнь без детей - это не жизнь.....
Жизнь изменилась однозначно в лучшую сторону. Хотя, будучи еще очень молодой, я не сразу это поняла. Было очень тяжело, т.к. разница у детей почти 2 года, я еще и училась и жила очень далеко от родного города и родных мне людей. Но эти трудности только пошли мне во благо и я счастлива, что эти трудности были. Прежде всего мои дети меня воспитали, а трудности закалили и определили направление в нашей с мужем жизни. А сейчас дети вошли в подростковый трудный возраст. Будет очень нелегко, но я уверенна, что вместе мы переживем и это, т.к. время летит быстро, значит и это пройдет
моє життя теж змінилося в кращу сторону - встановилися остаточно пріоритети, я стала мудрішою, терплячішою, дізналася багато нового, отримала стимул до розвитку і роботи над собою; більше дізналася про свого чоловіка, змінила думку про інших людей, в т.ч. свої батьків і свекрів, зрозуміла краще себе саму; можна сказати, що змінила спосіб життя на той який мене влаштовує більше, стиль одягу навіть, але от на фігуру не вплинуло - стала така сама через півроку після пологів ще стала відповідальною і обережною, а раніше того не було ні на грам :o так, бувають і складні періоди, але вони є і в бездітних, тому тут нема про що говорити загалом стало більше вдома радості і сміху, щирості і любов*і, більше надій і планів на подальше сімейне життя
звісно, що змінилося... тепер, що би не робилося, має бути "поправка" на третю людину в сім’ї, її бажання, її вільний час, її емоції тощо...
\ Странные страхи. В мужчине просыпаются отцовские чувства только тогда, когда появляется ребенок. Безусловно, бывают исключения, когда отцовский инстинкт просыпается у мужчины раньше, чем у него появляется ребенок. Но это бывает очень редко.
Ви не впевнені, що хочете народити дитину саме цьому чоловікові? Погляньте з іншого боку - дітей ми народжуємо для себе і лише для себе, тому що в нас є така потреба. Якщо Ви справді хочете дитину - народите навіть без чоловіка, повірте :rose: Моє життя тричі змінювалось в зв"язку із народженням дитини. Є плюси, є мінуси. Але я щаслива, що мої дівчатка в мене є.
Моє - надпозитивно. Нові грані сенсу, покращення сімейних стосунків, зокрема, невразливість до дрібниць... Я вже уявно розмовляв собі з майбутнім сином, коли образ його мами ще не був сформований. Ви, перепрошую, здається, занадто песимістично ускладнюєте.
я думаю народжуючи дитину треба думати не лише про те чого хочемо ми, але і про те що потрібно їй... я колись думала що народити без чоловіка не проблема, я сама виросла без тата і нічого тепер я категорично проти того, що планувати дитину завідомо знаючи що тата в неї не буде дитині потрібні і мама і тато =================== з іншого боку чоловіки, як от мій чоловік казав (до вагітності) що дітей не хоче, а коли завагітніла то вже мусів захотіти коли малий народився він тішився, а тепер коли малому майже 1,5 роки чоловік каже, що діти то таки щастя і як добре що в нас вже є дитина теж говорила з ним на тему як змінює життя дитина - каже що лише позитивно я навіть не думала що НАСТІЛЬКИ він радий мати дитину і бачить як і я в наявності дітей лише розвиток, а не стояння на місця чи обмеження можливостей =============== а ще я думаю, що відсутність дітей позбавляє людину значної частини необхідного життєвого досвіду