Сьогодні ми з дитиною були в лісі.Гуляєм,тішимся осіннім днем.Раптом на нас кидається великий ротвейлер(гуляв з господарем,далеко відбіг). У мене в руках ні палки ні дрючка і шукати нема часу. Я(скоріш з переляку)кидаюсь до нього і кричу,як той Тарзан:borat: (аж самому у вухах дзвеніло).Він утік,видно не сподівався такого. Господар потім вибачався(мала перелякалася)казав,що сам не сподівався,що він кинеться. Цього разу мені повезло,відкричався ,а,якщо таке повториться. Хочу запитатися,чи у когось були подібні випадки і що краще робити,коли таке стається?
Відповідь: Як захиститись від собак? Мені здаеться, що в цій ситуації тільки кричати і треба, в кінці-кінців не носити з собою завжди палку. А якщо чесно, то треба приймати міри не тільки до собак, але і до господарів. Якщо господар стає власником собаки специфічної породи, або ж просто пес "габаритний", то намордник, повідок, дрессура (інколи власники просто плюють на неї, хоча для деяких пород собак вона необхідна), і вигулювання в визначених на це місцях могли би звести до мінімуму такі ситуації. Деколи і самій боязно, коли здоровенне псисько проявляє до тебе зацікавленність, а господар десь за триста метрів природою любується. Отак стану, як вкопана, поки воно мене обнюхує, і розмірковую: кормили його сьогодні чи ні...
Відповідь: Як захиститись від собак? От,не знаю,чи на всіх псів таке подіє.Я боявся за дитину,то було не до аналізу.
Відповідь: Як захиститись від собак? якщо вже кидаєтьсЯ,наберіться духу та бийте носаком черевика по носі...це в них найчутливіше місце..зразу відстає...
Відповідь: Як захиститись від собак? Товариш розказував,що одного разу він так з переляку вдарив в ніс(правда,він боксер),що той псиско здох..
Відповідь: Як захиститись від собак? В мене теж малий зараз пішки ходить до школи відколи ми в нову хату переїхали. І позавчора мені скаржився, що від одного проперті аж пару псів біжить. А там така огорожа, ворина, як в нас називали, що тим псам легко на дитину кинутися. Певно в поліцію подзвоню, поскаржуся. Що то за справа, щоб дитина боялася по дорозі загальній йти?! Так що, якщо можливо, треба якусь управу на господарів тих псів відчеплених шукати і Вам, Ромку.
Відповідь: Як захиститись від собак? Мене теж це зацікавило, і ось знайшла деякі поради, що робити в таких випадках. Правда, в екстремальній ситуації важко думати про якісь там поради. Та все ж... http://www.shkolazhizni.ru/archive/0/n-3493/
Відповідь: Як захиститись від собак? Ну не його ж власний! І обгороджений. :eek: Лісничі повинні якісь знаки ставити про вигулювання псів. Як всі будуть мовчати, то і влада ніяких мір не прийматиме.
Відповідь: Як захиститись від собак? Ромку, я не забула. Я хочу, щоб ви всі вчилися використовувати свої права. Думаєте, що тут таке не буває? От я Вам про малого розповідаю. Ті люди теж не перший рік в Америці живуть. Але чогось, бідолаги, забувають що можуть дістати за таке. А як мовчати, то взагалі совість втратять.
Відповідь: Як захиститись від собак? Я маю право їсти і пити І регулярно з жінкою жити Я такий щасливий, Я такий щасливий, що маю право мати право! Олю,я прекрасно знаю лісника,але що він бідняга зробить?Ліс великий,щодня щось крадуть,когось б"ють і т.д.Це ж наша реальність... А в суд...
Відповідь: Як захиститись від собак? Але згодіться, що якщо повісити трохи вище на дереві у добре видимому місці таблицю, яка буде говорити, що вигулювання псів дозволяється тільки на поводку, то таки нормальна людина задумається. Про бандитів ж не говоримо. Навіть у нас, якщо нема попереджувальних вивісок в громадських місцях, то на перший раз тільки дають попередження. А якщо така є, то нема excuses. У нас от люди поїхали по гриби по лісах і якщо тебе ренджер зупинить, а ти не маєш лайсенса, то все висипає і виганяє. Бо всюди знаки, що ти маєш мати лайсенс.
Відповідь: Як захиститись від собак? Значки в лісі, Олю, нічого не дадуть, це не Штати. Найдієвіший захист від собак - газовий пістолет, з дозволом на володіння ним.
Відповідь: Як захиститись від собак? А, ще краще, власникам собак, дозвіл на володіння собакою. І щоб получити цей дозвіл, нехай проходять ті самі "семь кругов ада" б"юрократичної проволочки з бумажечками, які проходять власники зброї.
Відповідь: Як захиститись від собак? Колись і в мене був такий випадок. Але в мене при собі був балончик(не знаю, як називається, але він продається в мисливських магазинах, і його можна носити без дозволів). Так от, я йшла через парк і на мене бігли два пси. Ну настрашилася я страшенно!!! А як пшикнула тим балончиком навколо себе, то пси зупинилися і почали просто гавкати, а не кидатися. Тоді прибігли господарі і ... ще й накричали на мене, що я їх "сабачок" трую !?! Тепер я теж задумуюсь, чи не купити собі такий балончик, на всякий випадок. Хоча, і він не завжди допоможе... (Краще пістолет) Але то ще не всі проблеми з тим. Ще ж кожного дня потрібно обходити купи лайна (вибачте), нюхати чудові аромати в підїздах... А що поробиш? Є в нас просто не люди, а БИДЛО.
Відповідь: Як захиститись від собак? Думаю, що допоможе не тільки газовий, але і інші пістолети, наприклад травматичної дії (гумові кулі). Першим "вражаючим" фактором є звук пострілу, як правило після цього собака вже не нападає.