Як відрізнити справжне вино від підробки?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем DUDUV, 15 лип 2011.

1. DUDUV

DUDUV Active Member

Недавно я прочитала пораду відомого сомелье з Тернополя, про те як відрізнити натуральне вино від підробки, а саме: в бокал з вином додаємо молока і спостерігати що відбувається.Якщо молоко повністю розчинилося у вині значить вино справжнє, якщо в бокалі відбувається розшарування, випадання осаду тоді це підробка.І це пояснюється (випад осаду, розшарування) тим, що білок який є у молоці згортається під дією хімії.
    Я полюбляю вино і ось вирішила провести це дослідження. Взяла домашнє вино і взяла вино,що купила в супермаркеті.Так як рекомендував сомельє додала молоко(мала парене молоко магазинне) в два бокали. Результат: в двох бокалах спостерігається розшарування і випадіння осаду (білок згорнувся в двох бокалах о_О).Результати мене здивували, особливо, що стосується домашнього вина. Ввечері тато приніс домашнє молоко і я вирішила ще раз спробувати :nea: на домашньому молоці (непарному, в чистому вигляді)
    Результат: той самий.::sorry: Питання підкажіть як все-таки відрізнити справжнє від підробки? Може хтось має свої способи? :)

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А у домашньому вині ви впевнені на 100? В нас теж домашні "винороби" ще ті - спиртику туди можуть налити, меду, хто на що гаразд, в кожного унікальна цілюща настоянка.

3. DUDUV

DUDUV Active Member

В домашньому вині впевнена, тому що зроблено зі свого винограду, вирощеного на своїй дачі і зроблене без додавання спирту та різних домішок. Лише виноградний сік, цукор.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Взагалі я не думаю що так просто - надзюрив молока і все ясно зразу, або цибулею отруйність грибів перевіряти. Мабуть треба якісь більш складні аналізи.

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

По пам'яті однієї з французьких передач -
    Вино складається з чотирьох основних хімічних формул. Їх пропорція і концентрація визначають основний букет вина. (залежить від виду винограду, врожайності і кількості сноця та холодних днів)
    Так ось. Хімічно згенерувати такі формули ( з різною степеню чистоти ) не проблема. Спирт і цукор - то теж не проблема. Дубильні речовини - витяжка дуба - то взагалі "пісня".
    Одним словом сотворити вино - людина може давно. (Питання - як шлунок перетравить хімію/не хімію - правильні хімічні структури - то не проблема. Проблема неправильні ;) )

Що до сомельє. Він показав той експеремент який описував? Чи він понти гнав :)))

Як на мене власний смак чітко відрізняє хімію від натур продукту - головне не псувати власні рецептори різною бадягою в необмежених кількостях :)

---------- Додано в 10:42 ---------- Попередній допис був написаний в 10:41 ----------

П.С. Як я знаю живе вино швидше зферментує молоко а ніж хімія...

6. Максим

Максим Well-Known Member

Підроблене вино, в сенсі виготовлене в обхід технологій, розпізнаєте на колір, прозорість, смак і аромат. Це підробка найгрубшого зерна, фактично навіть не уявляю, як в такий спосіб можна справжнє вино підробити, щоб це не виявили принаймні в момент відкоркування пляшки.

Виготовлене класичним способом, але не задекларованої марки, віку, місцевості тощо - теж підробка, саме такі підробки і зустрічаються на ринку найчастіше. Не кожен може на смак розпізнати, чи вміст пляшки відповідає етикетці. Тут можна спробувати визначити підробку за кількома ознаками:

Пляшка. Винороби наливають своє вино у пляшки одного типу. Якщо Ви колись купували дане вино і воно було в інакшій пляшці (можна також подивитися знимки на інтернеті тощо) - це може бути підробка (або хіба б виробник змінив тип пляшки).

Корок. Аналогічно з пляшками використовуються однотипні корки, виробники часом маркують корки своїм логом, назвою.

Етикетка. Те саме, що з корками і пляшками. Плюс, бездоганний стан етикетки теж вказує на підробку. При зберіганні пляшок з вином у відповідних умовах, вологість залишає сліди на етикетці (плями, зморшки тощо).

Рівень вина в пляшці. Якщо вино ніби-то налите давніше ніж 10 років тому, а рівень є в середині шийки бордоської пляшки або 2-3 см від корку бургундської пляшки (бургундська пляшка гірше надається до точного визначення рівня вина із-за плавного переходу широкої частини в шийку), це означає, що вино або зберігалося у винятково сприятливих умовах, або вміст не відповідає етикетці. Чим старіше вино, тим це підозріліше.

Окрім підробок, існують ще вади вина, викликані помилками при виробництві або зберіганні.

7. DUDUV

DUDUV Active Member

Так хотілось би взнати ці методи.;) Підкажіть?

8. thinkers

thinkers Well-Known Member

Вовняну нитку на хвилину опустити у вино, потім промити водою. Якщо вино натуральне - забарвлення змиється. Дієво тільки для червоних вин)))

• Подобається Подобається x 1
  9. DUDUV

DUDUV Active Member

А що роботи з білими винами:dntknw:

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну те що там фарби немає - це вже радує:)

• Подобається Подобається x 2
  11. thinkers

thinkers Well-Known Member

пийте червоні:)

12. DUDUV

DUDUV Active Member

А я люблю білі.

• Подобається Подобається x 2
  13. Filosof

Filosof Well-Known Member

Якісні спиртні напої (коньяки, вина, віски) - мають бути густими, як масло. І мати подвійник ободок зверху.

14. DUDUV

DUDUV Active Member

Ви хочете сказати , що вина мають бути такі густі як масло? Мені здається що то за дуже. Я таких не зустрічала по густині? Чи я може не так зрозумілао_О

15. Filosof

Filosof Well-Known Member

Вони не повинні бути, як вода.

16. DUDUV

DUDUV Active Member

Але густина як у масла...... Вибачте, щось я не розумію :sorry:

17. Максим

Максим Well-Known Member

Мається на увазі, що стікаючи по скляних стінках фужеру, вино (бренді тощо) залишає по собі тоненьку плівку, на відміну від тої ж води, яка не залишається зовсім або ж залишає окремі краплі.

Якщо Вас це цікавить в сенсі підробки - такий ефект легко досягається додаванням в алкогольний напій гліцерину. ;)

• Подобається Подобається x 4
  18. majolika

majolika Well-Known Member

я також люблю біле напівсухе вино і шампанське.
    Дещо не по темі, однак -шляхом проб і помилок визначила лише дві торгові марки, білі вина від яких сприймає мій організм (тобто немає негативних наслідків вживання вина - дискомфорту в шлунку, похмілля, ломоти в колінах (уявіть, навіть таке буває). Це ТМ Чизай і Ореанда (шампанське). Інших тепер взагалі не вживаю.

19. Максим

Максим Well-Known Member

Негативні наслідки найчастіше бувають від вина, де до мусту додавався цукор для бродіння. Його додають для а) вироблення міцнішого вина, коли природного вмісту цукру для бродіння недостатньо і б) солодшого вина, коли, знов-таки, природного вмісту цукру достатньо для бродіння, але залишкового цукру буде надто мало.

Додавання цукру дозволене в обмежених кількостях і тільки у виробництві вина з винограду, вирощеного в не зовсім сприятливих кліматичних умовах, в яких лоза не в змозі виробити достаток природного цукру.

В ряді країн додавання цукру повністю заборонене, зокрема в Італії, Австрії.

• Подобається Подобається x 3
  20. Svjato

Svjato Well-Known Member

а де твій аватар? :)