Як реагують ЖЕКи на людські проблеми

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Jurgen, 27 лип 2012.

1. Jurgen

Jurgen людина

В цій темі можете написати свою історію: про те, як "позитивно" ЖЕК відреагував на ваше звернення з приводу ремонту балкону, під’їзду, даху і не лише. Пишіть! про свою проблему я написав. Тож, читайте!

Злощасний балкон

У народі побутує чимало мудрих приказок. Дві із них дуже красномовно відображують життєві ситуації, в які потрапляє чимало з нас. Одна з них: поки грім не вдарить, чоловік не перехреститься. А друга звучить ось так: від тюрми та суми не зарікайся! Кожен з нас може шукати виправдання, мовляв, це не про мене. Втім, чимало подій, в яких іноді опиняються люди, свідчать про протилежне. Я теж так гадав, доки не зіткнувся з ситуацією, яка нещодавно трапилася у моєму житті. Вона, до речі красномовно засвідчила, як «своєчасно» та «добросовісно» реагують на звернення проблемні звернення мешканців Львова державні установи та інстанції, які б мали б їм допомагати.

Ми з матір’ю прописані у житловому будинку на вул. Джерельній, 19. Вхід до нашої квартири знаходиться на загальному балконі другого поверху будинку. Кілька років тому над дверима помешкання почали відлущуватися та падати будівельні елементи з балкону, який знаходиться поверхом вище. Згодом це призвело до тріщин розміром, спершу у перепелине, а невдовзі – й у куряче яйце (див. фото – авт.)

Сусіди, що мешкають поверхом, усно зверталися з приводу ситуації в будинку до ЛКП «Янів-405» (вул. Турянського, 5). Однак, реакції з боку ЖЕКу, тобто, навіть якихось гарантій про проведення ремонту чи усунення недоліків не надходило. І ось грім таки ударив! Одного дня на голову моєї матері упав невеличкий кусень штукатурки. Травма, на щастя, виявилася не смертельною. Хоча в результаті удару літню жінку упродовж кількох днів боліла голова. Забігаючи наперед, скажу, що нині вона шкодує, що не звернулася до суду на бездіяльність ЖЕКу. Втім, ситуація стала поштовхом до написання мною письмового звернення до будинкоуправління. 29 березня 2012 року, я звернувся із відповідною заявою до директора Львівського комунального підприємства Шевченківської райадміністрації м. Львова “Янів-405” Оксані Гадьо з вимогою розглянути та відремонтувати балкон у визначений законодавством строк (упродовж трьох робочих днів) згідно П.2.1.5 “Граничні терміни невідкладної ліквідації виявлених елементів жилих будинків” передбаченого “Правилами користування приміщення житлових будинків”, затверджених постановою Кабінету міністрів України від 24.01.06 № 45. На цей час розміри тріщин, через які навіть можна розгледіти двері квартири поверхом вище сягають 2-3 сантиметрів. Втім, упродовж майже п’яти тижнів керівництво комунальної установи жодним чином не відреагувало на моє звернення, тобто фактично наплювало на закон та на проблеми жителів будинку на вул. Джерельній, 19, котрі, до речі сплачують даному ЖЕКу за воду та квартирну плату. Отакої! Реакція не надійшла й після цього.

Невдовзі я звернувся із заявою до начальника Державної інспекції у справах захисту прав споживачів у Львівській області Петриці Ю.В. та начальника відділу захисту прав споживачів у сфері послуг та реклами Світлика В.А., в якому описав згадану проблему. Під час мого візиту до згаданої установи в усній розмові працівники відділу захисту прав споживачів у сфері послуг та реклами розповіли мені, що добре поінформовані про бездіяльність Львівського комунального підприємства Шевченківської райадміністрації м. Львова “Янів-405” й навіть пообіцяли вплинути на ЖЕК, передавши мою заяву на адресу Львівського міського голови. Будучи автором численних публікацій про хаос у житлово-комунальній сфері на шпальтах часопису «Міліцейський кур’єр», я сподівався, що справедливість восторжествує, як це було у багатьох випадках вирішення проблем мешканців Львова та області, котрі зверталися до працівників споживзахисту. Втім, не так сталося, як гадалося.

Не минуло й місяця, як я отримав відповідь із Державної інспекції у справах захисту прав споживачів у Львівській області, в якій виконувач обов’язків начальника інспекції Ю. Петриця, описавши наслідки перевірки, деякою мірою здивував мене.

Так, зокрема, у письмовій відповіді за № 1370 від 30.05.12р. зазначалося, що після мого звернення до ЛКП «Янів-405», з цієї установи мені було надано письмову відповідь. Втім, це не відповідає дійсності! Адже, жодної відповіді на мою адресу з будинкоуправління не надходило. Можливо керівник установи пані Оксана Гадьо разом зі своїми підлеглими підготували цю відповідь заднім числом, й передали інспектору споживзахисту, аби їх бідненьких часом не оштрафували? У це я ще можу повірити. Адже у нашій «правовій», «демократичній» державі багато що робиться заднім числом. Про це я особисто переконався, підготувавши на шпальтах «МК» близько двадцяти журналістських розслідувань за заявами мешканців Львівщини.

Зацитуємо ще декілька рядків із відповіді пана Ю. Петриці: «Під час перевірки по фактах, викладених у Вашому зверненні, наданим поясненням головний інженер ЛКП «Янів-405» п. Гайдамака А.М. поінформував, що проведення ремонту балкону будинку №19 на вул. Джерельній у м. Львові відноситься до капітального характеру. Керівництвом підприємства буде запропоновано включення ремонту балкону у титульний список капітального ремонту на 2013 рік. Виходячи з вищенаведеного інспекція не має законних підстав для притягнення керівництва ЛКП «Янів-405» до відповідальності, передбаченої законодавством».

З вищенаведеного складається враження, що керівництво ЖЕКу наплювати на ремонт балкону, який до його реального проведення може повністю обвалитися чи більші матки конструкції ще комусь впадуть на голову. А читаючи відповідь з Державної інспекції у справах захисту прав споживачів у Львівській області, складається враження, що на місце події зі згаданої інстанції виїжджав не кваліфікований працівник, котрий не розібрався об’єктивно у ситуації й дозволив навішати собі лапші на вуха, про те, як керівництво ЖЕКу в наступному році зробить усе можливе (певно на амбразуру ляже) для того, аби довести балкон до нормального стану. Або ж працівникові споживзахисту дехто культурно поклав сотку-другу до кишені, щоб він знайшов якусь можливість не застосовувати до будинкоуправління адміністративно-господарські санкції, а споживача нагодувати пустослівними обіцянками. Тож цікаво? На чиєму ж боці у даній ситуації співробітники споживзахисту: потерпілих громадян чи посадовців, винних у тому, що ремонт балкону навіть не буде виконано у цьому році? Відповідь залишаю на роздуми для читачів цієї публікації. Мені. як автору з добре поінформованих джерел стало відомо, що керівника ЛКП «Янів-405» перебуває у близьких стосунках з Андрієм Садовим (дружніх чи родинних). Можливо це частково пояснює реакцію на вирішення проблеми жителів вул. Джерельної,19?

А епілогом у цій історії стала реакція ЛКП «Янів-405». Вже за тиждень після отримання відповіді на мою адресу надійшло попередження з ЖЕКу, в якому пані О. Гадьо погрожувала мені судом, через який має намір стягнути з мене борг за квартплату. На погашення боргу керівник будинкоуправління надала мені 10 днів. Й уже недрукованими літерами, а кульковою ручкою пригрозила вимкненням… електропостачання! Це, вочевидь, так ЖЕК вирішив мені заткнути рота, аби я не рипався! Мовляв хто ти такий, що нас вчити жити! Втім, я рипнувся! Разом із матір’ю погасив частину заборгованості, яку не мав можливості сплатити раніше через фінансові труднощі. Й. до речі, зробив це не тому, що злякався, а тому, що в бюджеті моєї сім’ї з’явилися кошти, передбачені на це! Так, я рипнувся, звернувшись у пошуках справедливості до прокуратури Шевченківського району. Сподіваюся, що хоч ця правохоронна структура не спасує перед здирниками.

Юрій СКОБАЛО

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але ж ви смішні. Посада начальника ЖЕКу не залежить від ваших скарг. Не ви його там ставили, не вам знімати. Ви ніяк не вплините на нього при нинішній корупції. Начальник ЖЕКу влаштовує Садового, того, якого ви обирали. А раз влаштовує, то сам начальник ЖЕКу чхати хотів на ваші листи і скарги. Є голова райадміністрація, прокуратура, міліція, нач. ЖЕКу - всі вони разом в неділю пють пиво за ваші кошти і їм так добре, а ви хочете їм поламати спокійне розмірене життя?

Хто ви такий?

Зареєструйте ОСББ краще.

• Подобається Подобається x 2
  3. Jurgen

Jurgen людина

Журналістика - четверта влада навіть В Україні! В нас є свої ресурси для боротьби з подібними корупціонерами. Й прийде день. що хтось із нас навіть зуміє остаточно дістати Садового й не лише Садового... Час покаже! Господь на боці справедливості!

Один із наступних наших кроків

Детальніше

http://zik.ua/ua/news/2012/08/01/361611

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вас поважаю, вперед!

---------- Додано в 18:01 ---------- Попередній допис був написаний в 17:59 ----------

Хочете історію про ЖЕК і кущі?

5. Jurgen

Jurgen людина

Дякую! Давайте свою історію!

А ось і остання новина.

Балкон на вул. Джерельній, 19 у Львові визнали аварійним і обіцяють відремонтувати

Балкон будинку на вул. Джерельній,19 перебуває в аварійному стані. Його планують відремонтувати до кінця серпня.

Повідомила прес-служба ЛМР.

Ремонтом балкону на вул. Джерельній, 19 займатиметься районна адміністрація.

http://zik.ua/ua/news/2012/08/02/361857

6. morze

morze Well-Known Member

Львіський ЖЕК -як Мавзолей! - Все в свій час!!!

7. Newmak

Newmak миється в бані

В психиатрическую больницу доставлены люди, утверждающие что видели работу коммунальных служб.

• Подобається Подобається x 3
  8. morze

morze Well-Known Member

Коли кожен мешканець буде знати свого начальника жеку в лице, тоді постане питання про функціонування
    даного підрозділу комуналки!

9. Olenall

Olenall миється в бані

10. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

та йой.......все вкрадено до нас:))

11. Kasprivska

Kasprivska New Member

Реакція міської ради та ЖЕКу на проблему людей

Разом з сім'єю проживаю у житловому будинку на вул. Теребовельська, 14. Квартира знаходиться на другому поверсі,де маємо разом з сусідами один загальний балкон, який з дня на день може обвалитися комусь на голову. Неодноразово падали будівельні елементи з балкону, а в будинку проживають малі діти, які можуть постраждати від байдужості ЖЕКу. До цього можна додати, обвалюється штукатурка,і тут турбуватися варто не тільки про мешканців будинку,а й про звичайних людей,що проходять біля будинку.В 1997 році,з одної сторони будинку повалилася штукатурка на подвір'я сусідів. І саме щастя в тому,що тоді на подвір'ї нікого не було,і буд. матеріали падаючи не зачепили будинок цих самих сусідів. І це навіть не дивно, бо стіни цього будинку не бачили ремонту вже більше 30 років.
    Ще хочу розповісти про наші підвали. Підвал перетворився на басейн. Незалежно від пори року,там завжди вода,багато води. Тобто добратися до самого підвалу неможливо, по дорозі потонути можна. Хоча правду кажучи, рівень води трішки опускається, що залежить від опадів.
    Від другої проблеми виникає третя. Третя проблема полягає в тому,що в квартирах сирість:стіни покриваються грибком і всі гроші,що витрачаються на ремонт в квартирах ідуть "коту під хвіст", до другого поверху ця проблема так сильно не доходить,а сусідам з першого поверху нічого не залишається, окрім робити кожні півроку ремонт. Сирість-це також причина частих захворювань людей,що проживають в будинку
    У квартирах немає так званих "зручностей", тому ми змушені ходити в туалет на вулиці. Туди просто страшно ходити, половина цієї конструкції,яку дуже важко назвати туалетом,обвалена. І лишилося не так багато часу,доки обвалиться інша половина.
    В будинку живе 5 сімей,тому ми просто не в змозі фінансово,оплатити ремонт будинку,туалету.З цими проблемами ми неодноразово зверталися в ЖЕК,але всі розводять руками,мовляв немає грошей,крім того будинок заборгував 900 гривень.Звернувшись на телебачення нам пообіцяли,що ми виплатимо борг,місто виділить гроші і нам допоможуть з цими всіма проблемами,але пройшло вже декілька місяців і ніякої допомоги не було.
    Зовсім недавно, з'явилась ще одна проблема- потреба поміняти труби,після проведення каналізації по вулиці. Викликали бригаду,яка нам перерила подвір'я і і частину вулиці,після чого прорвало трубу і просто почав підніматися рівень води. Це сталося ввечері. Людям потрібно лягати спати,але всі хвилюються,щоб подвір'я на перетворилося на одне суцільне болото. Зателефонувавши в ЛьвівВодоканал сусідка почула хамське відношення до себе і нічого більше. Після чого зателефонувала в міську раду,де їй пообіцяли бригаду,що налагодить все. І що ми побачили в результаті? Прийшло двоє чоловіків,які подивилися на нашу власну "річку",сказали,що рівень води не підніметься і запропонували почекати до ранку,а ранком приїдуть робочі,налагодять проблему і поміняють труби безкоштовно. Не залишалось нічого,окрім повірити цим людям. На протязі днів,ніхто не приїхав і на подвір'ї дальше такий собі рів,через який не може виїхати автомобіль з подвір'я,а по самій вулиці не те що їхати,там і йти треба через ями,і кущі.Просто посередині дороги яма.

Спеціально для того,щоб люди подивилися,як живуть люди на Теребовельській, 14 , зробили фотографії:

http://cs305906.userapi.com/v305906951/54b9/TQFHwyxb3Nk.jpg
    http://cs305906.userapi.com/v305906951/54c2/US8XmrJoX4Q.jpg
    http://cs305906.userapi.com/v305906951/5483/q9UvJgB1Z_I.jpg
    http://cs305906.userapi.com/v305906951/5495/kG_fhJLXtPI.jpghttp://cs305906.userapi.com/v305906951/54a7/Zs0OIGIRWDE.jpg
    http://cs305906.userapi.com/v305906951/54b0/GiHQRTN_tsQ.jpg
    http://cs305906.userapi.com/v305906951/54ef/OWG4Fi9mzwM.jpg

Останнє редагування модератором: 5 жов 2012
  12. kitana

kitana Banned

Хто саме пообіцяв?
    Ви в міську раду дзвонили, чи у виконком?

До свого депутата-мажоритарника звертались?
    18-й округ Самагальський Яромир Мирославович тел. 2975855
    Має проводити прийоми у ЛКП “Господар” вул. Личаківська 73 - Останній понеділок місяця 17.00 - 19.00
    Приміщення актового залу церкви по вул. Новознесенській 60 - останній четвер місяця 18.00 - 20.00

Пишіть письмово на депутата і на Садового.

Варіантів всього два:
    або добивати ЖЕК і міську владу.
    або шукати кошти і робити самим.

Співчуваю.

13. kiep

kiep Member

Jurgen,не треба платити жекам, вони вороги людей і розвалюють львів. треба боротись.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Народ, не забувайте, ЖЕК - це товариство з обмеженою відповідальність (ТзОВ), з них, як з гуся вода. Це звичайна приватна фірма. З юридичної точки зору ЖЕК ніяк не відповідає перед містом, хіба в межах договору, який вони ж і укладають. Тому місто немає права зняти директора ЖЕКу, навіть дати догану.
    Створюйте осбб, внесіть кошти і ремонтуйте власними силами, інакше толку не буде.

От мені недавно прийшла писулька від приватного підприєства ЖЕК, щоб я з ними уклав договір про вивіз сміття, інакше штраф.
    Я не проти, але вдумайтеся в ідею:
    укладіть угоду, інакше штраф.

Скажіть, як то з правової точки зору можна когось заставляти укладати угоду?

Це ж повний брєд.

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

У Вас в Віниках багато ОСББ створено? Скільки на Галицькій? А на Івасюка? :mocking:

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Від коли то Винники в Сихові? Шось у вас з географією не тойво...

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А-а-а-а... Якщо мова про Сихів, то в тому гето тільки ОСББ робити, а в "Одноэтажной Америке" ОСББ не вигідна, ніфіга, штука... Одні збитки... Ви ж вже то давно прорахували...

18. morze

morze Well-Known Member

Фотографію начальника -на кожному стовбі, його адресу і номер телефону -на кожному бігборді!!! Така посада, з часом, відімре!!!

19. morze

morze Well-Known Member

Лічильники тепломережі - на поверхню з підвалів!!!

20. soviet

soviet Well-Known Member

Як на мене ЖЕКи це взагалі унікальні підприємства, які принаймі у нас в кожному будинку вивішували їхні видатки та доходи, і кожен місяць видатки суттєво перевищували доходи, чого ж від них вимагати.....

А щодо реагування ЖЕКу на людські проблеми? Як вони реагують? Та ніяк не реагують, тільки перед виборами, або перед Національними чи Локальними святами поприбирають та й усе, тут взагалі як на мене палка у двох кінцях, як то показуть по новинах, що десь є приватні ЖЕКи (типу ТзОВ чи інакша форма власності), що вони набагато кращі, але я думаю, що і це не вирішить проблеми на реагування звернень від мешканців.

а де твій аватар? :)