Як проголосувати за кордоном?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем nirvanka, 21 січ 2010.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Як відбувається процедура голосування за кордоном?
    Мій чоловік поляк голосував на своїх виборах у Львові в консульстві просто прийшовши туди в день виборів з документами. А як мені проголосувати в Польщі? Треба попередньо реєструватись чи можна теж просто прийти в день виборів в консульство?

2. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Не претендую інформацію останньої інстанції, але потрібно реєструватись за пару днів. Якщо не помиляюсь то за два дні і не просто в консульство а туди де зареєстрована дільниця. Просто чув коментар в новинах краєм вуха перед попереднім разом. Наскільки це правда не знаю. Хіба зараз щось нагуглаю на сайті ЦВК:)
    во, щось знайшов
    Кожен українець матиме право безперешкодно проголосувати за кордоном, якщо подасть заяву до виборчої комісії у відповідному представництві України. Про це повідомив член Центрвиборчкому Юрій Данилевський.

За рішенням Конституційного Суду, норма закону про обмеження виборчого права для виборців, які не стоять на консульському обліку, не діятиме, зазначив член ЦВК.

«Він (виборець – ред.) подає туди документи, які свідчать, що він тимчасово перебуває на території саме цієї виборчої дільниці. На підставі цього виборча комісія ухвалює рішення про внесення його до списку виборців», - заявив Данилевський.

Він також запевнив, що виборці, що голосуватимуть за кордоном, виключатимуться з реєстру виборців в Україні. Єдиною складністю для членів виборчкомів залишається те, що виборцю дозволено звертатися щодо реалізації свого виборчого права за годину до завершення голосування, повідомляє «Німецька хвиля».

Останнє редагування: 21 січ 2010
    • Подобається Подобається x 1
  3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Капєц.. :sad:
    Дякую за старання.

4. Lionel

Lionel Active Member

Звертаєтесь в будь-яку виборчу комісію за кордоном з копією Вашого паспорта та копією документа, що є підставою Вашого перебування в країні + заява поданого нижче тексту. Зрештою в деяких дип. установах ті копії роблять і на місці.

Дільничній виборчій комісії

Виборчої дільниці № 112

Закордонного виборчого округу

Прізвище ім'я по-батькові

Адреса проживання у ##### (латинкою)

Скарга

Щоб реалізувати своє конституційне право на участь у виборах Президента
    України прошу внести мене до уточненого списку виборців.

##.0#.2010 року Підпис

То все подаєте в комісію, її розглядають протягом кількох хвилин, вносять до списку і Ви віддаєте свій голос як і всі інші виборці.
    Успіхів

• Подобається Подобається x 1
  5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Тобто не треба попередньо туди звертатись? Дуже Вам дякую! :)

6. premium

premium Well-Known Member

що казати про закордон, якщо ми в Україні не можемо проголосувати через зміну адреси проживання :sad:

7. Lionel

Lionel Active Member

Ви дарма так говорите, на виборчій дільниці в Берні все відбувалося в неділю нормально і оперативно. Завдяки такій процедурі мали змогу проголосувати на дві третини більше людей, адже не всі мають змогу, потребу і бажання перебувати на консульському обліку. Можливо там де є більше українців ситуація виглядала інакше. Проте суть в тому, що проголосувати можливо.

8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Добре, що є можливість прямо в день виборів прийти і проголосувати, бо кому ж захочеться кататись двічі в інше місто, якщо живуть далеко від консульства. Більшість і не поїде..

а де твій аватар? :)