Як продати авто на польських номерах?

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем userandriy, 14 сер 2015.

1. userandriy

userandriy New Member

Деякий час назад купив собі авто на польських номерах, зараз надумав продавати .. найшовся клієнт (хоче купити собі на донора, без офіційного переоформлення - тобто авто буде висіти на мені). Питання ось в чому: які в мене в майбутньому можуть виникнути проблеми з українською митнецею? і як можна цих проблем уникнути?
    Можливо у когось була така ж ситуація що ви робили?

2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

вас посадять

• Смішно Смішно x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

без варіантів... хіба хабар дасьте, тоді .

• Смішно Смішно x 1
  4. MARTINI

тоді посадять за хабар, ми ж живем по-новому

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Недавно була популярною тема "як купити авто на польських номерах", тепер буде як продати? )

А на горло стати депутатам, аби змінювали закони?

6. Duke

Duke Member

За порушення митного режиму відповідає особа, яка ввезла авто в Україну під певні зобов’язання.
    Штрафи серйозні - це не ПДР, а МКУ...

7. MARTINI

ну я ж кажу посадять його :)

8. prius

prius Well-Known Member

Як це працює? Йому треба виїхати,в Польші зняти з номерів і ввезти як запчастини кузов колеса і двигун все окремо?

• Тупо Тупо x 1
  9. Hyligan

Hyligan Іронічний

Колєга мав пасата польського, він йому тут здох, і був проданий по запчастинах, шо там точно з документами я не в курсі, але великих проблем точно нема.
    Щось згадується шо він говорив про "сто баксів" , і "пішли вони до дупи, хрин я їм шось дам". Чи дав чи не дав не скажу, але проблем з тим немав точно.

• Подобається Подобається x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

як продати? продати і хай розмитнює, що тут думати? Я не розумію. По дорученю, навіть усному, я б не продавав. Хоча б тому, що тепер тільки власник платитиме штрафи, а не той, хто порушив ПДР. Брєд, конєчно.... но факт.

11. Duke

Duke Member

Якщо дав за фіктивний вивіз чи знищення - то одне. Якщо не дав - то проблеми можуть виникнути в любий момент.

12. Duke

Duke Member

При автофіксації платитиме не власник, а особа, що ввезла автівку на митну територію України. Якщо мова про резидента, то сабж до порушень ПДР ніяким боком. Все це порушення митних правил.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

ми говоримо про різні речі.

14. Duke

Duke Member

Отож бо!
    Яке "розмитнити"? Яке "доручення" письмове чи усне? [​IMG]
    Автівка на тимчасовому ввозі чи транзиті?!
    Питання не у ПДР і отриманні у майбутньому "листів щастя" (на кордоні!), а в порушенні митних правил.

Останнє редагування: 16 сер 2015
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пояснюю.

Людина купила в Польщі авто. Не розмитнювала, їздила регулярно в Польщу, щоб не порушити час перебування авто в Україні, тепер хоче продати.
    Ось така задача.
    Якщо ця людина продасть авто українцю, то він мусить її розмитнити. Без варіантів.
    Продати по дорученю навряд чи вийде без розмитнення.

16. Duke

Duke Member

І пруф буде - ЯК розмитнити авто на іноземній(!) реєстрації, що ввезене тимчасово? З задоволенням послухаю фахову консультацію! ;)
    І який сакральний зміст теоретичного розмитнення, якщо
    ?

17. Vadym

Vadym Member

його мабуть дешевше розібрати, а ніж узаконювати

18. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

19. avatarwin

подарувати в АТО

• Зе бест! Зе бест! x 1
    • Тупо Тупо x 1
  20. Hyligan

Hyligan Іронічний

Вчора пасат поїхав на металолом, нічого чувак на митниці не рішав, і ніхто його не чіпав досі (десь два роки) кажуть таких машин тисячі в нас висить, сношають хіба тих на кому по кілька машин висить))

а де твій аватар? :)