Як побороти хвилювання?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Mazerati, 6 лип 2010.

1. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Може хтось знає ще якісь способи, крім валер"янки? для мене хвилювання - то якась напасть:sad:. Під час захисту диплому так перехвилювалась, що мову відняло на декілька хвилин, то був жах, добре, що члени ДЕК лояльно до того поставились:give_rose:. Зараз збираюсь на дуже важливу для мене співбесіду і відчуваю, що капець, ноги підкошуються...починається якась тотальна паніка...:suicide::suicide:Боюсь забути все, що знала , а там ще планується інтерв"ю англійською...:girl_cray:
    Допоможіть!!!:girl_flag_of_truce:

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Диплом я спокійно здавав - хоч він був і не "ахті", але похвилювався багато за життя.
    Можу сказати наступне - Спокій приходить з часом, а саме із впевненісю в своїх силах. Для впевненості потрібний досвід, і зле якщо у вас його немає.
    Варіанти: (усі дієві як на мене)
    1. Змиритися з тим, що ви програли і йти на "абум". Тоді тіло і мізки розслаблені - захочеться навіть пожартувати. :)
    2. Є такий підхід. Уявляєте, що ви тут не вперше - тобто займались тим завжди - маю на увазі ту справу з якою ви вперше зіткнулись. Приклад на собі. Їздив на різних авто. На початках нове авто - поки привик - водив не важно (повільно). Потім сказав собі - що я "мальчік". Сів в перше з краю і поїхав, не думаючи, що я в ньому вперше... Результат був :good:
    (до речі перевірено на інших - в інших сферах діяльності та виробництва - результат позитивний)

• Подобається Подобається x 2
  3. nastinka

nastinka відсутня

купіть седасен,
    випийте зеленого чаю перед важливими зустрічами, завжди в думках тримайте : " я сильна", "я зможу", "я найкраща" нема нічого кращго ніж самопереконання, чим менше думати про поразки, тим, менше їх буде.

• Подобається Подобається x 4
  4. Mazerati

читала його листи до нейзнайомки. то в тому ж стилі?

---------- Додано в 13:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:03 ----------

то таблетки чи каплі?

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я то читав в одній книжці (3 частини). Маю лише виписки на пам'ять. Стиль може той самий, але практичніші поради...

---------- Додано в 14:15 ---------- Попередній допис був написаний в 14:13 ----------

Ще раджу фізично втомитися - то адреналіну поменшає - потім шоколяди для мозку. Можна Nuts :)))

• Подобається Подобається x 5
  6. Mazerati

той варіант шось не дуже мені подобається...я б навіть сказала, пригнічує...

7. nastinka

nastinka відсутня

таблетки абсолютно натуральні на равах мені допомагають. рекомендую не зловживати, бо це ж таблетки..просто вірте в себе, все буде добре :)
    нервозність до добра не доведе :sad:

8. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

А просто забити на дрібниці не пробували? Усвідомте себе вищою за всяку мєлоч і відчуйте свою (иии..... сорі но не можу іншого підходящого слова підібрати) :cesored:. Да прибудет с тобой сила :)

А заспокійливі лише приторможують. Не раджу перед співбесідою.

Останнє редагування модератором: 7 лип 2010
  9. Ravin

Ravin Well-Known Member

Плюс к этому представляйте, что перед Вами Ваши друзья...которым по должности положено ...и они "кривляются"... изображая серьёзных дядь и тёть.
    Помните они в Вас так же заинтерисованы как и Вы в них.

• Подобається Подобається x 3
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Зато дає ефект.
    Вам результат потрібний чи емоції?
    Я не зрозумів...

11. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Палка з двома кінцями. Мені тоже не подобається бо тоді можна розслабитися і перестати тріпаи лапками в банці з молоком. А поки є певна доля хвилювання то мозок працює значно активніше ніж в стані спокою. Головне шоб не забагато тих хвилювань. Ви ж самі казали про впевненість. Як факт змирення з поразкою може додати впевненості? Тільки стрес зніме, а то не добре.
    Я коли бачу людину якій байдуже як її оцінять - зразу оцінюю погано :) бо нема гіршого в людині за пофігізм.

Ваша ж порада видається мені корисною в тих випадках коли поразка неминуча, але ше не настала і потрібно дойти до неї з мінімальними втратами для психіки і репутації.

12. nastinka

nastinka відсутня

пийте седасен наніч :)
    і все буде добре, і ніц воно не пригнічує, і менше нервуєтесь....
    а вірити, що ти пуп землі..це не дуже добре, відчуваючи себе вище над іншими і зневажаючи їх у думках...
    мда...

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ви про стрес зняти, чи лапки не замочити в сметані? Давайте визначатися:mocking:

---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:28 ----------

Спокій і пофігізм - не синоніми...(хто казав про відмовитись? тоді може взагалі не йти...)

---------- Додано в 15:31 ---------- Попередній допис був написаний в 15:30 ----------

Ситуації різні бувають - коли лице зберегти, коли результату досягти...

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

зневажати ніколи не слід... це завищена самооцінка. Я пропоную йти Ввабанк, якщо кращих шляхів немає...

14. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ну і де ж тако взяти і зутрірувати то шо я написав. Вам би в політику :)
    Я ж писав шо плюнути треба на дрібниці.
    Приклад з свого досвіду:
    роботодавець (Р): ви не знаєте тогото і тогото
    Я: так, я того не знаю, але ж я вам говорив шо знаю те, те і те, а про отото і отото не говорив. Якшо воно потрібне мені для даної роботи то скажіть і я розберуся.

Бо знання - дрібниця, а вміння вчитися - золото

Ше
    Р: от ви говорите так то і так то. Ви помиляєтеся, так не правильно. правильно ось так.
    Я впевнений в своїй правоті починаю відстоювати свою позицію (бо не факт шо я не правий, можливо мене на понт беруть і мою стійкість перевіряють). Не відстояв, але досі знаю шо правий був.

Думка неграмотного керівника - дрібниця. Думка грамотного керівника важливий критерій для самооцінки. Думка самого про себе - важливіша за дві попередні думки разом взяті.

Так вже влаштовані більшість роботодавців шо вони стараються вас троха прибити до землі (шоб не випендрювався і шоб багато грошей не просив). натомість люди схильні до сильного хвилювання навпаки люблять шукати в собі всякі мінуси і недоробки (як то "а в мене може не получиться", "а я не маю досвіду", "а я з таким ніколи не стикалася і можу в тому не розібратися").
    Тому не треба думку першого ліпшого роботодавця сриймати за істину. Деколи варто на неї забити

---------- Додано в 14:42 ---------- Попередній допис був написаний в 14:36 ----------

Я про результату досягти (а для того тре лапи в сметані пацькати). :)
    І ви тоже в єднім реченні каші з маслом намішали :) бо
    і
    речі різні і якшо друге я підтримую і то справді тільки коли
    то перше аж ніяк. Бо змирившись з програшем виграти можна тільки випадково.

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

То пацькайте, але акуратно :)))

То так смачніше:mocking: (одне другому не дуже мішає - мав на увазі не надіятись - але бути готовим...)

• Подобається Подобається x 1
  16. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

То єст зовсім друга пара кальош :). Піонер всегда готов (і до гіршого і до ліпшого)

17. Ravin

Ravin Well-Known Member

Учиться, учиться и ещё раз учиться ...
    Работы всё равно нет.:dntknw:

18. Max_

Max_ кл. москаль

Ну я как клятый москаль могу, естественно, порекомендовать накатить полстакана :)
    По сабжу. Если напряжение совсем серьезное, фармацевты кое что придумали. Правда скорее всего попросят рецепт, а еще важно не перестараться "сколько вешать граммов", ибо эффект может быть сногсшибательным в буквальном смысле.

19. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

:haha: Потішило, особливо мотивація рекомендації.
    Головне аби не в перемішку з заспокійливими. А то потім скажуть шо кальян винен. І то вже буде не смішно.

20. nastinka

nastinka відсутня

Вам би в політику :)
    та коку політику? я би обламалась там дуже скоро, я всіх шкодую, просто як зрозуміла так й написала, шо ви так тойвот?)
    Я ж писав шо плюнути треба на дрібниці.
    дивлячись на себе, я найбільше уваги звертаю на дрібниці, і мене це дуже сильно зачіпає...і я більше нервую, чим на мене хтось накричить на роботі, чи рідна людина...
    Приклад з свого досвіду:
    роботодавець (Р): ви не знаєте тогото і тогото
    Я: так, я того не знаю, але ж я вам говорив шо знаю те, те і те, а про отото і отото не говорив. Якшо воно потрібне мені для даної роботи то скажіть і я розберуся.

ну це вже стосується зовсім іншого....якщо це не стосується вашої спеціальності, не входить у ваші обов'язки і вам за це не доплачують..то пішли вони!
    а якщо це ваша спеціальність, і ви того не знаєте, і не є компетентним ( я ніц такого не каже не приймайте то до серця :) вибачєйте то я в загальному) то шо то значить? лишу лише три крапки: ...

Не відстояв, але досі знаю шо правий був.

і то чого б це???? йдіть набийте йому пику, бо він не є грамотний) а всетаки перенервували та????

Думка неграмотного керівника - дрібниця. Думка грамотного керівника важливий критерій для самооцінки. Думка самого про себе - важливіша за дві попередні думки разом взяті.
    думка керівників стосується вашої роботи, а не вашої думки про себе.
    якщо ви вважаєте, що ви добра людина, але не ретельно проробляєте роботу, ви від цього не мали б ставати гіршою людиною :)
    і завжди можна знайти роботу :) кращу, з хорошими співробітниками і чудовим КОМПЕТЕНТНИМ керівником :)

(шоб не випендрювався і шоб багато грошей не просив).
    більшість жінок сидять на місці ними легко керувати, не підвищувати зарплату. скіко не зустрічаю маминих друзів(жінок) які працюють в таких закладах щодо карних розшуків всяких тойвовт, то вони як працювали 20 років тому на тій посаді так і зараз мають ставку в 1400 гривень і радіють, і кажуть: "та нашо там мені, там же ж чоловіки..," пробивається фемінізм але воно так і є, жоден МУЖЧІНА не погодиться, щоб над ним стояла жінка, бо жінка то шия, а чоловік голова.
    тому вважаю, що чоловіків треба підштовхувати до вибору жінці, і вміти вміло ним керувати, але то вже не та опера, тому я не продовжуватиму :)

а де твій аватар? :)