Як підключити новий жорсткий диск до старого комп"ютера?

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Lostin Lviv, 4 гру 2010.

1. Lostin Lviv

Lostin Lviv Well-Known Member

У знайомого вийшов з ладу жорсткий диск. Стояв «Самсунг»,20-ка. Комп хоч і старий(Celeron 1,1ГГц,с.370),але зі своїми офісними задачами (ворд,перегляд сторінок інтернету) справляється прекрасно,і міняти його на новий багатолядерник тільки через один дохлий вінт недоцільно. IDE-шек малого об”єму(до 120-ти Гб) в продажу вже немає.
    Питання: як підключити до цієї машини новий диск САТА? Варіанта три: через простий перехідник SATA-IDE,через контролер PCI-SATA,або за допомогою зовнішнього перехідника SATA-IDE-USB. Підкажіть,хто знає,який з них буде працювати стабільно,без глюків.

2. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Я в залізі не дуже розбираюся, але через USB можете мати таку проблему шо материнка може не вміти грузитися з USB девайса.
    Мав такий USB двд-дисковод і не міг з нього загрузитися з двд-диска для переустановки вінди.
    Відповідно якшо так підключити хард то тоже мало б не грузитися.

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Раджу взяти таки IDE (вони ще є в продажі, хоч і дорожчі) або б/в взяти...

• Подобається Подобається x 2
  4. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Підтримую. Шукайте Б/У. На новий грошей всеж шкода. І тут справа не в тому як стикувати, сросто Б/У якшо найдете то візьмете майже даром.

• Подобається Подобається x 1
  5. Lostin Lviv

Б/У 80-ка коштує 200грн,і дуже рідко,коли попадається вінт хоча б 2006-го року виробництва. Як відомо,його строк служби два,або три роки. Купував пару таких недавно на нашому радіоринку,і оби два дохлі(...........,...........,........., тому,що кладуть мертвий товар поруч з нормальним,і ще,.........,має совість мені потім доводити,що воно живе!),і ніхто грощі назад за це не вертає. Може Ви знаєте місце,яку сь точку,де можна купити НОРМАЛЬНІ вживані речі,як мінімум,з тижневою гарантією на повернення грошей?

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

:scratch_one-s_head:
    Може Ваш магазин?

7. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Нє. Хіба маєте яких знайомих шо працюють на ремонті. Або якого знайомого в якого помер старий компютер.
    Купувати з рук за такі гроші в невідомої людини то ризиковано. Я згоден.
    А про рік випуску - то не так принципово. Є дуже живучі, а є такі шо здтхають за пів року. То залежить від випорбника і партії.
    Та в мене в самого 20-тка є. Але я вам її не продам по тій причині шо в сестри теж старий комп і мені ше може самому пригодитися. Не хочу потім теж бігати і шукати.

Та не годен найти БУ ну то беріть таки новий сата. Всерівно старий комп рано чи пізно здохне повністю. І вінт до нового вже буде.

8. SPB

SPB Well-Known Member

Взагалі то у "Вашмагазин" продається досить і 80гб і менших об'ємів, а рік випуску в тому ділі не головне ,основне SMART-статус, ну і його складова - кількість БЕДів, осгновне домовитися про доставку до домашнього компа, чи якось іншим способом потестити перед купівлею. А ціни на харди на Радіобазарі то окрема тема для матюкання, як і на деякі інші речі.:bad:

9. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ше б радив при наявності невеликої кількості БЕДів (ну типу мало і купувати можна) запустити тест ще раз.
    Може то і глупство, але я раз наблюдав як сектори сипалися прямо на очах.
    Наскільки я розумію - тестування смикає їх значно активніше ніж простий запис/читання і якшо вони на ізносі то можуть здохнути у вас на руках :). Хоча може я помиляюся.

10. Lostin Lviv

Ага... На вживані мамки особливо! Народ,не купуйте там нічого,хай знають!
    До речі,в "Вашому магазині" 80-ки теж по 200грн,і вище. Я гадаю,справа не в БЕДах,там щось інше. Наприклад,в біосі розпізнається нормально,а запустити установку ХР неможу - після напису "программа установки проверяет конфигурацию оборудования" екран стає темним. Ставлю другий хард,установка іде,але дуже довго форматується(20 Гб півтора години!),і повільно копіюються установочні файли. Встановлена ОСь грузиться з такого диска п"ять хвилин. В обох випадках програма ScanDisc(іншої в мене нема) при глибокій перевірці поверхні не знаходить жодного БЕДа!

---------- Додано в 01:36 ---------- Попередній допис був написаний в 01:32 ----------

Нема нажаль. Сам би хотів працювати ремонтником,навіть дуже! В компах мруть,переважно тільки дві речі - харди,і материнські плати,від наслідків розгону,перегріву,стрибків напруги,механічних ударів.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

на таке під шаром пилу... Я б і не глянув. (взяв правда WiFi) майже даром - а вона працює. (правда ще в упаковці)

По диску.

Може у вас сетап перестав диска бачити? Якщо таке з дисками твориться - то вже не електроніка диска, як на мене.

---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:43 ----------

12. Lostin Lviv

Як раз,по тій,що в пилюці,видно,що вона довго працювала,а значить,стабільно.А якщо стара модель,і новенька на вигляд,то,очевидно,глючна. Кілька разів вертали,а потім її вже не виставляли в продаж,валялась на складі. В пилюці наразі важко знайти,вони їх чистять.Лише під конденсаторами можна побачити товстий шар,і коло радіаторів.
    Стосовно "Вашого магазину"... Погодьтесь,теж небезпечно купувати. Їхати невідомо до кого,ще й,як правило,у віддалений район,з грошима... В мене був раз випадок,хотів взяти вживаний системник. Подзвонив дяпчику,він сказав адресу,куди приїхати... Добре,що через вулицю від мене... Приходжу,брама,як завше,темна,смердюча... Шукаю,а квартири тої нема... І страшно спускатись з останнього поверху,певно,внизу вже чекають... Бабок - то повні кишені! Повезло... І то треба було мені ще раз подзвонити йому,і сказати,що неможу знайти... Незнайомець сказав мені ще одну адресу,30м від першої,на другій стороні. Там також небуло вказаної квартири... Отаке буває!

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Раз на то пішло - десь Мих писав - двохядерний целерон (комп - 200$) - по шию хватає...

14. Lostin Lviv

15. lvoldemar

lvoldemar Пересічний Львів`янин

Судячи по конфігурації, мамка на 815 чіпсеті (або аналоги від SIS, VIA). Такі мамки, в основній масі, не підтримують адресації LBA48, тобто харди ємністю більше 128 ГБ коректно не підтримуються. У Інтела є програмна примочка для емуляції режима LBA48, але у мене вона коректно працювала лише на протязі незначного періоду часу. В результаті я замінив хард на меший по ємності.

• Подобається Подобається x 3
  16. Lostin Lviv

Дякую! Цінна інформація. А скажіть,чіпсет КТ-133А(мамка з 462-м сокетом),підтримує великі об"єми? Я раз підключав 320-ку,бачило нормально.

17. lvoldemar

lvoldemar Пересічний Львів`янин

Відповідь на своє питання Ви можете знайти на сайті виробника мамки. Трохи теорії з сайту www.softjoys.com

18. Hacked

Hacked Active Member

Лучший вариант будет конечно SATA-IDE, отлично работает и не каких сбоев в работе, отличная штука для старых ПК.

а де твій аватар? :)