Як оформити доручення?

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем nirvanka, 18 лют 2008.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В мене така проблема. Хочу отримати гроші в Ощадбанку, які зараз видають. Моя черга на реєстрацію 10 березня. Але на днях я почну виробляти новий паспорт і 10 березня в мене не буде документів. А потім, коли підійде моя черга отримати гроші, в мене буде інше прізвище.. Тому хочу зараз оформити на маму доручення, щоб вона могла замість мене провести ті всі операції в Ощадбанку.
    Якого типу доручення мені треба? Як його оформити? Скільки це коштує? І чи по цьому дорученні мама зможе замість мене взяти гроші в банку?

2. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Відповідь: Як оформити доручення?

весь прикол в тому, що на дорученні Нірваноко загубиш зо 100 грн.

3. Forpost

Forpost Стоїк

Дорученя в особистому лицевому рахунку Ощадбанку безкоштовне

4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Тобто прямо в Ощадбанку можна доручення оформити??

5. lotr_an

якщо так то все файно.
    знаю комерційні банки роблять доручення на третіх осіб - безкоштовно. в принципі чого б й Ощадбанку такого не робити. єдине питання про ступінь доступу такого доручення - в комерційних одні доручення на зняття процентів, а інші на управлінням самими коштами на рахунку.

6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ось знайшла:

http://www.simya.com.ua/articles/1/8276/

Тобто зареєструватись за мене можна, але брати гроші таки прийдеться мені..

Додано через 36 секунд
    Це за доручення через нотаріуса?

7. lotr_an

ага. в приватного 100-150 грн. (ну це хто на скільки себе оцінює :))
    є ще державний, якщо повезе і не буде черг то обійдеться дешевше (70 грн.). ціни вказую приблизно бо давно вже не бував у нотаріуса.

• Подобається Подобається x 1
  8. demetris

demetris Well-Known Member

ТО не шкодить - бери із собою свідоцтво про одруження (якщо це причина зміни прізвища :)) - і не треба ніц. Так моя дружина робила.

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Здається, власник ощадкнижки просто вписує в облікову картку осіб, які можуть повністью розпоряджатися рахунком протягом певного періоду.
    Поки що Ваше прізвище за паспортом і на ощадкнижці збігаються ? Тільки мама повинна теж прийти, поставити зразок підпису на обліковій картці.

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Так, поки що так..

Дякую всім за поради, піду з мамою зробити цю справу і напишу як воно там..

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Були з мамою в Ощадкасі. Я написала доручення на їхньому бланку на маму. Потрібно було мати копії мого і маминого паспортів на ідент. кодів, а також мою книжку. Тепер мама може мене зареєструвати, а також розпоряджатись моїм вкладом, тобто навіть отримати за мене ті гроші. Для того їй треба пред'явити в банку паспорт і мою книжку (ну і там певно всі інші документи і копії, необхідні для реєстрації..).

• Подобається Подобається x 1
  12. Forpost

Forpost Стоїк

Що було відомим з иоиенту постановки питання

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Я працюю в нотаріуса і ми такі доручення робим. Вийшов указ з мінюсту, щоб нотаріуси не брали більше 50 грн. за нього. А щоб оформити потрібен тільки ваш паспорт і ідентифікаційний код (обов'язково!!!). По цьому дорученню мама ваша зможе виконати всі процедури, що стосуються тих виплат, і зареєструватись, і гроші отримати!

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дякую, але як я вже писала вище, ми вже оформили доручення в Ощадкасі. Безкоштовно. І мама по ньому мене зареєструвала. Але казали, що вона не зможе отримати за мене гроші. Але то не проблема, паспорт в мене вже є ;)

а де твій аватар? :)