Як часто християнин повинен ходити в церкву і сповідатися?

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Slav, 10 чер 2023.

1. Slav

Slav Well-Known Member

Як часто християнин повинен ходити в церкву і сповідатися?

Мені казали, що треба ходити в церкву кожної неділі і сповідатися щонайменше один раз в рік. Питання: де такі вимоги до християнина записані в Біблії?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хороше запитання.
    Можна сказати - щонеділі і на кожне свято.

Але...

Якщо людина віруюча, а вона не пішла до церкви, то буде відчувати душевний дискомфорт. Тому що віруюча людина сама хоче відвідати Службу, а не як обов'язок, бо прийшла неділя.

Що до сповіді, то людина теж сама відчуває. Коли є докори сумління, тоді і йде. Але при тому, якщо людина більше року не йде до сповіді, то це може означати, що її сумління спить і це може бути проблемою.

3. Slav

Slav Well-Known Member

Питання: де такі вимоги до християнина записані в Біблії?

Це є моє головне питання в цій темі.

4. Good man

Good man Обычный человек

Когда хороший человек ходит в туалет, а потом забывает использовать слив, то испытывает внутренний дискомфорт. Слив нужно использовать по назначению и никак иначе. Не нужно стесняться этого, чтобы потом не испытывать душевный дискомфорт. Это естественная потребность и неважно, что о себе возомнил слив, судьбой ему предначертано только одно - сливаться. Когда приходишь к пониманию этого, на душе становится спокойно, совесть чиста. Сливается слив. Слив - тот, кто постоянно сливается. Маленькая ли проблема поставлена перед ним, большая ли, слив всё равно сливается. Такая у него судьба.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Біблії є те, що треба робити, щоб позбавитися гріха. Тобто тримати душу в чистоті. А ви хочете дізнатися не як зробити душу чистою, а як часто її чистити.

Душа, як ваша кімната. Менше брудниш - менше є потреба прибирати. А оскільки кожна людина бруднить по-своєму і поняття чистоти у кожного є своє, то навіщо для всіх людей складати єдиний графік? Графік - це формальність і для декого може стати механічним ритуалом. А віра є жива і досконалість у кожного своя. Прислухайся до свого серця і відчуєш коли тобі пора йти до сповіді.

6. Slav

Slav Well-Known Member

Я ваші слова так зрозумів, що в Біблії не вказано конкретно, як часто християнин повинен ходити до церкви і до сповіді.

Ще питання: де та якими словами з Біблії передбачена сповідь?

Останнє редагування: 11 чер 2023
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

не сказано про графік.

від Івана, коли Ісус приходить до апостолів після свого воскресіння і каже: «Прийміть Духа Святого! Кому відпустите гріхи — відпустяться їм, кому ж затримаєте — затримаються» (Йн 20, 22-23) Цими словами Ісус установлює Таїнство сповіді і дає владу апостолам відпускати або затримувати гріхи.

Покаяння є необхідною умовою для прощення гріхів і спасіння душі. Покаяння включає в себе розпізнання своїх гріхів, сум за них, рішення уникати їх у майбутньому і звернення до Бога за милосердям і допомогою.

8. Slav

Slav Well-Known Member

Ти є трєпло, балабол і флудер.

9. Slav

Slav Well-Known Member

Якщо про графік не сказано, то тоді можна ходити до церкви дуже рідко і це не буде гріхом.

Це є про покаяння, а не про сповідь.

10. Good man

Good man Обычный человек

Я просто благородно шлифую твоё больное самомнение. С Богом работаем в паре над этим вопросом.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

З іншої сторони рідке відвідування Служби говорить про низький рівень духовності людини. А рівень духовності напряму залежить від кількості і важкості гріхів.

Рибак любить часто ходити на рибалку, бо він це любить. Якщо рибак ходить на рибалку рідше, ніж один раз на рік, то хіба можна його назвати рибалкою?

Якова 5:16 UMT
    Отож завжди сповідуйте один одному гріхи, які ви чините, і моліться одне за одного, щоб зцілитися. Бог зглянеться на вас, бо молитва праведників може дуже багато.

Останнє редагування: 12 чер 2023
  12. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Читаю дописи @Slav , і дивуюся - наскільки людина може бути обмеженою.
    @Slav, а Ви коли востаннє були в церкві?
    А коли востаннє мовили молитву?
    А коли востаннє сповідалися?

Що Ви сподіваєтеся почути в цій темі?

Ідіть на відправу і все уважно слухайте. Там все розказано.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Slav, якщо ви поставите собі за ціль серйозно вивчити англійську мову, то ви будете шукати можливості як то зробити ефективно.
    Ви ж не будете шукати можливості як би вчити англійську мову, але постійно уникати можливості її вчити.

От самі себе запитайте - нічого страшного, коли я буду вчити англійську не кожен день, а раз на тиждень? А двічі на місяць? А нічого, якщо раз на місяць?

Відповім, - нічого страшного не буде. Жити будете.:)))

Будьте, як самурай: головне - шлях!:)))

14. Good man

Good man Обычный человек

Помню-помню, хоть ты на мои сообщения нечасто реагируешь, но когда я его изобразил в виде унитазного слива, ты был первым, кто одобрил мои слова.:hi:

15. Good man

Good man Обычный человек

Я удивляюсь, как он до сих пор живой. В правилах дорожного движения написано, что грузовик должен пропускать пешехода, если грузовику красный свет. Но нигде не написано про грузовик Ман синего цвета. По "логике" Слива этот Ман синего цвета может спокойно ехать на красный.:facepalm:

• Креативно Креативно x 1
  16. Slav

Slav Well-Known Member

Це ви самі собі ставите вимогу вивчити англійську мову. А бути християнином -- це до вас вимога від Бога. Це дві різні за природою та суттю вимоги.

Очевидно, чим рідше ви будете вчити англійську мову, тим довше ви її будете вчити. Щоб її реально вивчити в якийсь короткий час, треба її вчити майже кожний день. Це моя така рекомендація.

Процес вивчення англійської мови зовсім нічим не подібний до відвідування церкви. Тому ці речі не можна порівнювати.

17. Slav

Slav Well-Known Member

Ви не задумалися, що саме ви є обмеженою людиною, а не я?

Якщо я взагалі не є віруючою людиною, то чому я повинен ходити до церкви, сповідатися і молитися?

18. Slav

Slav Well-Known Member

Це якраз показує відсутність в тебе логіки.
    Бо прaвилa дорожнього руху стосується любої машини, в тому числі вантажівки любого кольору.

Ще раз я тобі кажу: ти є трєпло, балабол і флудер.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ні, хто вам таке сказав? Хто Вам сказав, що Бог від когось щось вимагає?

Бог говорить людині: хочеш бути спасенним, дотримуйся Заповідей та Євангелії.
    А не дотримуватимешся - помреш.

Розумієте в чому сіль є для Бога? Вона полягає в наступному: Я тобі даю вільний вибір і закон, по якому живе світ. А ти маєш право вибору. Але попереджаю, будеш жити згідно законів - матимеш вічне життя, а якщо не дотримуватимешся їх - вічні муки, що дорівнює смерті. А далі роби як знаєш.

Бог міг би зробити так, щоб всі люди жили згідно закону. Але це були б люди - запрограмовані роботи. Але вся цінність для Бога - це людина, котра мала можливість вчинити як закон, так і протизаконня, але вона свідомо вибрала закон.

А тому ви самі собі, як у випадку з англійською ставите собі мету: Я хочу бути з Богом і йдете до цілі. І ніхто вас не заставляє йти, або не йти. Це ваш вибір і він є цінним як для вас, так і для Бога.

Але я би був несправедливим, якби не сказав ще одне. Бог хотів би, щоб людина спаслася і мала життя вічне. І ця пропозиція коштувала дуже дорого на хресті.
    Але насильно християнином ще ніхто не став. Люди часто відмовляються самі не знають від чого.

Останнє редагування: 12 чер 2023
  20. Good man

Good man Обычный человек

Сколько раз не говори "халва", слаще не станет. Люди видят как ты общаешься и поддерживают меня, а не тебя. Ты провоцируешь людей, задеваешь их, а потом сливаешься. Именно за это тебя будут называть Сливом. Ты этакий Планктоша-провокатор.

а де твій аватар? :)