Сьогодні біля мосту, на хімічній, була аварія, део збила старшого чоловіка, років 70-80, карти не дуже хороша, продукти розкидані, соловік на тротуарі лежить (мертвий), черевики розкидані... ДАІ, 2 швидкі приїхало. Я, собі задав питання, Я, майбутній юрист (сподівають піти в адвоктуру), якби я вів справу шофера цього Део, як би я його захищав в суді, доводив родичам загиблого, що мій обвинувачений є невинний (хоча мабуть і винний), а чоловік сам винуватий. І якби в іготоге його оправдали, як з тим жити? Коли оправдовуєш таких людей? В коледжі вчать всього, тільки не вчать цього, як з тим бути? Знати, що ти "врятував" від тюрми таку людину. Як юристу, мені мало би бути все-рівно, як прийти до дому, і забути про це? Надіюсь хід моїх думок зрозуміли...
Це Ваш вибір, свідомий вибір Ваших моральних якостей. Мусите зважити силу власного характеру, знати, скільки "угод" він здатний нести ціле життя.
Да, ничего. Или согласиться и работать, не травмируя своё сердце и мозг. Или не согласиться и искать работу, не связанную с юриспруденцией. Всё просто - выхода всего два.
Це одвічна проблема юриспруденції Але зараз ми маємо нову і ще більшу проблему. Адвокатура як така вироджується. Справжніх адвокатів як таких зараз практично нема, вони просто не потрібні. У теперішньому розумінні адвокат це посередник між клієнтом і суддею в процесі КУПІВЛІ потрібних судових рішень. Ось де найбільша біда...
Думаю, треба ще зараз для себе вирішити, чи зможете боротися зі своїм сумлінням. І навряд чи зустрінеш такого адвоката, який не береться за справу, бо йому його гідність не дозволяє... гроші платять, отже мусить відробляти. в серійних вбивць, педофілів, ґвалтівників теж є адвокати. Думаєте, вони не в курсі кого захищають?
Судовий брокер? Не зовсім так. Нещодавно спілкувався з Адвокатом. Ні, не з брокером... Не все так чорно... (с) ---------- Додано в 23:30 ---------- Попередній допис був написаний в 23:27 ---------- Не всі юристи працюють зі злочинами. Для Вольфовича "юрист" - національність. Не переймайтеся тим, що не актуальне. ЗІ: в коледжі не вчать, що заголовок повинен бути внятним? Що пропущений знак у тексті, хронічний поспіх - критичні для адвоката помилки.
Темплар, то Ви не знаєте, куди хочете йти, раз такі питання задаєте. Ой, народ... І вбивцям і гвалтівникам потрібні адвокати. Кожній людині потрібна правова допомога.
Я, знаю куди хочу, хочу захищати, але як потім з тим жити? Нарешті, здорова критика. І навіть без сарказму. Ставлю +
Як на мене це одна з невинний "справ", томущо я сумніваюсь що водій део навмисне планував вбити цього чоловіка, чи їхав на підпитку(на ДЕУ малоймовірно що сьогодні під градусом їздять) Навіть якщо водій деу винен це просто фатальний збіг обставин! який може статись з кожним, і ніхто від такого не застрахований Інша справа що у нас десь 70% пішоходів реальні дибіли, йому лінь пройти 100метрів до світлофору або переходу! Поза вчора їхав ввечері, темно і ожеледиця, і прямо навпроти ВАМу переходить молода мамаша блондинка з маленькою дівчинкою. і ніби не з глухохо села, про світлофори і переходи ніби чула, але ні 100 метрів в одну сторону до переходу, ні 100 метрів в другу сторону до світлофору їй дойти не хотілось. Мало того що тупе створіння себе в могилу може загнати, так щей малу дитину за собою тягне, і ще водію може колосальних проблем зробити! А як старі бабуни і дідуни по дорозі бігають, таке враження що у них змагання по бігу через дорогу, а до переходу дойти неможуть! кожна людина має право на захист, і непомильних людей нема. Усі люди здатні помилятись. Але робота юриста не завжди оправдати, а деколи просто зменшити міру покарання знайти якісь пом"якшуючі обставини і тп, а якщо цього всього нема, то просто допомагати клієнту щоб не порушувались його конституційні права... в ідеалі якось так, чи ні? але в реалі, адвокат ---------- Додано в 09:36 ---------- Попередній допис був написаний в 09:28 ---------- але зрештою юриспруденція - дуже широка галузь, можна там і себе найти, щоб не складати угод з сумлінням
в свое время я несколько лет отработала в прокуратуре и видела и злодеев и их защитников... с точки зрения обвинения тоже не всегда все гладко... просто нужно понимать, что перед законом все равны и из каких бы ты побуждений не совершил деяние, даже если по совести ты типа невиновен., но деяние есть и ты по закону должен за него ответить... вот и вся логика.а адвокат - только следит за действием обвинения, с точки зрения непревышения полномочий обвинения - кого угодно защищать можно... при том, у меня сложилось впечатление, что вы студент курса 2-3 вуза, насмотревшийся фильмов, создавших романтичный флер профессии и вот столкнулись с реальностью... вы вообще что именно вкладываете в понятие "защита"??? кого защищать и главное - от чего? мне кажется - это очень частая болезнь студентов-юристов...
С чувством выполненного долга. РедФокс - плюс сто. Каждый человек , даже самый отпетый негодяй, может быть не настолько отпетым, как это выглядит с первого раза. И при вынесении ему приговора суд должен быть уверен, что учтены ВСЕ нюансы дела. Именно для этого обвинение должно изложить ВСЕ отягчающие обстоятельства, а защита - максимум смягчающих. Templar, в данном случае, Вы - одна из чаш весов, и, более того, высший профессионализм адвоката - забыть о собственном отношении к делу. Только идиот считает, что негодяев защищают аморальные личности. Это Ваша работа и Ваш долг.
LunaOd, просто человек совершенно не понимает сути работы адвоката.. дело не начинается красивым выступлением в суде - оно там уже заканчивается и в 99 случаев никому не нужны красивые речи в суде... никому! адвокат должен работать с делом до того как оно попадет в суд - чтобы все процессуальные действия были соблюдены, чтобы сторона обвинения не могла повесить больше чем можно... у обвинителей тоже масса сомнений, но закон есть закон. в моей практике был случай - дедок откинулся с условно-досрочным... вечером шел по темной улице - слышит, в кустах барышню домагаются, тот из благородства решил заступиться, завязалась драка, в результате - убил (у него была заточка, а у злодея - ничего),при том убил случайно... сам пришел с повинной, в результате - новый срок... такого по совести ооочень жалко, НО закон преступил, должен понести наказание... вывод: не надо смотреть ТВ и идеализировать работу... все не так красиво, как в кино... стоит 28 раз подумать, нужно ли это, хотя работа такая же рутинная как любая другая...
Я бы не была столь категорична. Человек УЧИТСЯ - и совершенно правильно ищет ответы на интересующие его вопросы. К слову, точно такие же душевные переживания не так давно излагал хороший знакомый - один из лучших , не только на мой взгляд, адвокатов Одессы. Это НОРМАЛЬНО - разрешать казалось бы неразрешимые противоречия, для любой профессии. Мы с Вами можем изложить собственное видение, а топикстартеру решать. В конце-концов, если подобный внутренний конфликт не разрешится - человек не будет получать удовольствие от своей работы, а это серьезно...это половина жизни в НЕудовольствии - кому оно надо? (с)_)