Як Бог подарував євреям обітовану землю?

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Slav, 12 кві 2022.

1. Slav

Slav Well-Known Member

Мені колись бабця розказувала, що Бог подарував євреям обітовану (обіцяну) землю. З її розповіді я взнав, що коли євреї прийшли на цю землю, то вони побачили там великі міста з мурованими стінами, які населяли інші люди. Тоді Бог наказав євреям кричати, щоб ці стіни впали і ці люди розбіглися. Вони так зробили, стіни впали, люди розбіглися і євреї змогли поселитися на цій обітованій землі. Як я зрозумів з її слів, це таке біблійне оповідання. Може я не добре пам'ятаю її розповідь і те, що я вище написав, не відповідає дійсності і є моєю вигадкою чи дурницею, яку я вище написав. Я пробував про це знайти Гуглом якусь інформацію, але на жаль конкретно про це нічого не знайшов. Може я погано шукав. Якщо хтось щось про це знає, то будь ласка розкажіть мені про це.
    Після цього в мене напевно будуть питання щодо цієї біблійної легенди. Але на початку я хочу вияснити, як насправді це все відбувалось в деталях.

Останнє редагування: 12 кві 2022
    • Тупо Тупо x 1
  2. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Погугліть Єрихон, там все є.

3. Slav

Slav Well-Known Member

Ось що я знайшов:

"Після смерті Мойсея похід ізраїльського народу до Обітованої Землі очолив Ісус Навін. Вони перейшли Йордан і перше місто, що стало на шляху до мети, був стародавній Єрихон. Його стіни вважалися непоборними, та Бог звелів ізраїльтянам обходити маршем навколо мурів сім днів. А на сьомий день - ще й сім разів. Тоді сталося диво: стіни Єрихона впали.
    no title

"І закричав народ, і засурмили в сурми. І сталося, як народ почув голос сурми, і закричав народ гучним криком, то впав мур на своєму місці, а народ увійшов до міста, кожен перед себе. І здобули вони те місто." (Книга Ісуса Навина, розділ 6).
    no title

Це сталося 3500 років тому. А на початку ХХ століття археологи розкопали руїни стародавнього міста, знайшли навіть залишки зруйнованого муру, а також з'ясували, що місто це - найдавніше з усіх, відомих науці. За допомогою систематичних розкопок в 1930–1936 роках і в 1952–1961 рр. встановлено, що поселення людей на місці біблійного Єрихону з'явилося близько 10 тис. років тому."
    Єрихон | Andy Travel Club. Подорожі на краю світу

Чи хтось може ще якусь інформацію до цього тексту додати?

• Тупо Тупо x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

З Богом воювати - собі шкодити.

• Тупо Тупо x 1
  5. Slav

Slav Well-Known Member

Що саме в даному випадку ви маєте на увазі?

Ще таке питання до вас і до всіх: де є божа справедливість щодо людей -- автохтонних жителів міста Єрихон? Бог їх, м'яко кажучи, дискримінував на користь євреїв. Ось це мене найбільше дивувало, коли я почув розповідь від своєї бабці про цю біблійну легенду. Бабця також мені ще раніше розказувала, що Бог є справедливий. Але в даному випадку, я вважаю, Бог не був справедливим до автохтонних жителів міста Єрихон, яких євреї вигнали, розваливши перед тим мури Єрихону.

Останнє редагування: 13 кві 2022
    • Тупо Тупо x 1
  6. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Таке враження, що @Slav матеріалізувався в Азазель, чи навпаки, і всіх хоче "дістати", як його кумир)
    Блудить, хоч і знає, що Бог відповів, але люди не вчаться з юдеїв, тому і зводить зі шляху віри.

Останнє редагування: 14 кві 2022
  7. Коммунарец

І.Франко "Мойсей"

8. Slav

Slav Well-Known Member

Я не можу зрозуміти вашу відповідь.

• Тупо Тупо x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Уявіть собі, що у вас є діти. Ви їм дали життя, вигодовували, дали все, що їм потрібно, а опісля вони зріклися вас.
    Де справедливість? Врахуйте, що жителі Єрихону не мають життя після смерті. Вони самі себе довели до цього стану.

• Тупо Тупо x 1
  10. Slav

Slav Well-Known Member

Розкажіть детальніше, що ви мали на увазі.
    Що злого і поганого зробили жителі Єрихону?

• Тупо Тупо x 1
  11. Коммунарец

Така цікава дуєль була...
    Є багато версій, чому Яхве зруйнував Єрихон.
    Офіцвйну ми згаємо, не офіційну фантезія допрацює.
    По не офіційній версії Яхве готував повстання проти Баала ( читав "Яхве поти Баала"), тому шукав зброю богів, а щоб зарання не відкритися, нікому не показувався, а все робив руками євреїв, до пори та часу.
    Короче кажучи, він шукав металеву зброю, яку наказав всю здати в свої закрома, а не десятину, як раніше.
    Все і всіх знищили, аби не служили іншим богам і отримати єнергію від жертвоприношень.
    Справжня війна богів(
    А ви якої думки притримуєтесь, пан @Slav ?

12. Коммунарец

а де твій аватар? :)