Здавалося б на перший погляд слово "вибач" не відрізняється ні від яких інших...але саме це слово інколи так важко сказати людині, яка так сильно тебе образила....так само іноді важко приймати те вибач...яке інколи так ранить серце, бо означає, що людина просить вибачення зникаючи з Твого життя назавжди....чи вміємо ми пробачати???
Звичайно що різні...для багатьох людей, сказати будь-яке слово не викликає ніякого обовязку...словом більше словом менше...яка різниця.... а от насправді пробачити зуміє не кожен...
Простити легко. Забути важко... Особливо,коли рана кровить при найменшому доторку... Найголовніше...не простити...а відпустити це...
Незнаю,скоріш за все не вмію! Як на мене це приходить з життєвим досвідом. З часом тяжка образа мені трохи призабулася,але я таки не пробачила.Хоча і вважаю,що кожен заслуговує на другий шанс. Та не змогла
а то теж проблема, але вже того, що неможе забути. Є ще люди, які дуже вразливі. Чуть шо трохи не по-їхньому - вже чекають на те, щоб перед ними вибачилися. Манія вєлічія, чи то такий вразливий характер - важко сказати. Як казала моя цьоця: скільки люда - стільки чуда. І то проблема, коли людина затьонта....
Простити...легко... Відпустити... Питання КОМУ... Те,що від посторонньої людини сприймається бАйдуже...від людини,яку вважаєш найрідншою...сприймається,як рана...
Або пробачаю, або забуваю... ---------- Додано в 21:16 ---------- Попередній допис був написаний в 21:09 ---------- Ще цікаво. Коли, щось не так зробив, в більшості хочеться перепросити не рідною мовою - польською, англійською... Певно через незручність. Можливо, щоб зм'ягчити ситуацію (не ображати ще більше, якщо глибини помилки інші навіть не помітили...)
100 балів................. А чи загоїться рана,чи з часом притреться,незнаю,бо може залишитись рубець,який буде нити і нити...........
пробачати треба завжди та все-але щиро, тому що всі образи накопичуються та негативно відбиваються на здоров"ї, треба пробачати та відпускати ситуацію. Також треба щиро просити вибачення.
І все-таки.... ---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ---------- пробачив-забув. якщо докінця не пробачив, то буде нити.
Це не манія величі - це комплекс неповноцінності. Самодостатні люди, як правило, рідко ображаються. Найбільш важко навчитися вибачати себе, бо в основі кожної образи лежить, в першу чергу, лежить образа на себе :"чому я допустив до ситуації в якій мене образили".